Jump to content

2013.07.07. *Kombinat, Beograd* 101A (Japan), Chresus Jist


VoivodBG

Recommended Posts

https://www.facebook.com/events/1391015654447482/?ref=3

 

 

Posle Guitar Wolf ludnice od pre nekoliko dana, u Beograd stiže još jedan bend iz zemlje izlazećeg sunca. 101A je trio koji na tipično japanski način, neopterećeni bilo kakvim “muzičkim trendovima” servira shoegaze, grunge i j-rock u eksplozivnoj svirci punoj teških rifova, buke i vrištećih vokala. Šef benda je omalena Noah, Godzilla u Pokemon pakovanju, čiji vokal i gitara čine osnovu 101A zvuka, dok iza nje, preciznošću i brzinom japanske železnice, tutnji ritam sekcija koju čine The K (bas) i Sally (bubnjevi). Eksplozija energije u intimnom mraku Kombinata je zagarantovana.

 

http://101a.org/

 

Uz 101A imaćete priliku da prisustvujete i drugoj (ikada) svirci lofipopunk kombinacije ┼ chresus jist ┼ čije ste članove ranije gledali u bendovima Lets Grow, Path of Decay, Tough Guys of America i Bag of Dicks.

 

http://chresusjist.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/ChresusJist

 

 

početak: 21:00h

ufur: 200rsd

 

vidimo se!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chresus Jist, bogami prijatno me iznenadise sinoc u Kombinatu. Odsvirase sve 4 pesme + jednu novu. Imali su u pocetku probleme sa bas gitarom, bila je pretiha, pa se Filip stisao, da bi na poslednjoj pesmi ubili sa mikrofonijom.

Za drugi nastup je ovo meni bilo solidno, i jedva cekam da ih gledam sa Thee Oh Sees. Valjda ce dotle skrckati jos pesama.

 

Japanci su tek posebna prica, imali su pred koncert dvosatnu probu i nisu bili zadovoljni sto su ih prekinuli. Ono sto mi je upalo u oci je kolicina mladih devojcica koja je dosla zbog njih. Sigurno je 30-tak njih bilo tu, i Japanci kakvi su vec, sa svima se fotografisali i potpisivali diskove i zahvaljivali se.

Zvuk im je bio odlican, dok vizuelni deo nastupa nisam ispratio jer sam diskutovao sa jednim poznanikom muzicarem o nekim stvarima na sceni, a i stvorila se velika guzva, i nisam hteo da se mesam sa decom.

P.S. Zaboravih da dodam da su obradili od Smaka pesmu Daire. Otpeva ga ona sitna japancica na Srpskom bez "ploblema".

 

Moja preporuka za oba benda. 101A imaju jos koncerata po Srbiji, pa ako ih ukacite necete se razocarati.

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...