Jump to content

2013.10.22. *Klub Fest, Beograd* Jucifer, Awakening Sun, Tidal Yield


azal

Recommended Posts

1090962_10201499959242948_1950219294_o.jpg

 

Nomadski doom/sludge duo JUCIFER osnovan je davne 1993. a od 2001. su na neprestanoj turneji. Najnovije, osmo po redu studijsko izdanje pod nazivom"позади волги нет никакой земли" objavljeno je 17. jula ove godine.

 

Prvi deo karata po promotivnoj ceni od 600 dinara biće pušten u prodaju od ponedeljka, 2. septembra. Ulaznice se mogu kupiti na šanku kluba Fest (radnim danima od 08-23h) i u Felix shop-u, TC Sremska I sprat (radnim danima 10-20, subotom 10-16h).

 

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Beograda otvorena je adresa [email protected]

U pismu obavezno navesti ime, prezime, broj karata i broj mobilnog.

 

https://www.facebook.com/juciferofficial

http://www.jucifer.net/

 

Najsvežije informacije na Resetor stranici:

 

https://www.facebook.com/pages/Resetor/303481853015833

 

www.club-fest.co.rs

Edited by VoivodBG
oficijelna najava

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam jutros video na fejsu najavu, spavao sam snom pravednika. Konacno da se ispravi visegodisnja nepravda i dovede bend koji ce nam skinuti kozu sa lica. 2013. najbolja koncertna godina, ikada.

 

novi album je nesto najzajebanije i najkompleksnije sto su snimili. za inspiraciju im posluzila Rusija (cesto imaju turneje i vole ih bas) i to se bas vidi po tekstovima da su toj materiji prisli sa dosta ljubavi.

http://jucifer-official.bandcamp.com/album/-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bice ovo opako dranje. Ja sam generalno slabo slusao ovaj bend i ne znam u kom su sad fazonu, imaju neke spore pesme, neke brze pesme, valjda kombinuju, sto nije lose B).

 

Prvi deo karata po promotivnoj ceni od 600 dinara biće pušten u prodaju od ponedeljka, 2. septembra. Ulaznice se mogu kupiti na šanku kluba Fest (radnim danima od 08-23h) i u Felix shop-u, TC Sremska I sprat (radnim danima 10-20, subotom 10-16h).

Share this post


Link to post
Share on other sites

cena karte je sasvim pristupacna. samo sto su ovi naspram MOT-a. the band.

 

malo preterujes. Jucifer su kul, ali nit su nesto muzikalni nit su u klasi Sunn0))) sto se tice "dozivljaja"

 

super je sto ce doci, ali tesko da su mnogo bitnija pojava od MOTA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

taj neki fazon. za arhitekte znam odavno, a za jucifer sam prvi put cuo pre neki dan. ne znaci ako je ishajpovan da je sad nesto revolucionarno

Čudno je što si tek skoro čuo za njih; ne bih se složio oko toga da su nešto posebno ishajpovani, makar nisam primetio da se situacija promenila skorije, ipak se može reći da su već neko vreme aktivni. Ostatak stoji, nisu oni nikakav spektakl, ali u nestašici ovakvog zvuka kod nas ide ista priča kao za MotA - nije mi žao da dam 600 kinti da bih otišao na svirku, odgledao bend i lepo se zabavio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@azal, cemu poredjenje sa Sunn0)))? Nebo i zemlja i drugaciji koncepti. Smucili su mi se svi derivati post rock-a i djent bendova koji su se nakotili, a realno nemaju nista novo da daju. To je moj neki subjektivan osecaj, svako neka uziva u onome sto mu prija, to je na kraju dana najbitnije.

 

@buddha, nisu oni toliko ishajpovani. Izdvojili su se iz mase jer stalno imaju turneje po Evropi i Americi, tako vec 20 i kusur godina. Ipak takva stvar znaci danas, jer cim te ljudi zovu da sviras, to sigurno povlaci i cinjenicu da su uzivo interesantni i da imaju kakvog umeca. Pustacu s vremena na vreme jos youtube klipova.

sada ces barem imati vremena do oktobra da procesljas celu diskografiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakve veze ima sunn sa djentom i post rockom?

 

jucifer i sunn furaju tu isto pricu amplifer worshipa, sto glasnije i sporije to bolje, tako da su srodni bendovi za uporediti, narocito sto se tice live nastupa.

 

evo ovaj lik prica o svom iskustvu na sunn certu i prvo sto mu padne na pamet je da uporedi iskustvo na juciferu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

to se odnosilo na mot-a, i vecinu djent-ish bendova na koje se uglavnom lozite.

 

jedva sam izdrzao do dela sa jucifer-om. naporni su mi ovi fanboy video momenti, uvek vise cenim zivi snimak nekog benda, nego da neko isprica svoj video dojam.

 

uglavnom sve ovo sto je rekoa - velika pojacala, ne prave ogromnu buku kao sunn0))), sve je to r'n'r, cak i onaj jebena dimna masina koju potonji koriste da naprave atmosferu za koncert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MOTA nema nikakve veze sa djentom. a vecina yumetala ne voli djent, ukljucujci mene. ne znam da li je bilo kakav djent bend ikad svirao u srbiji.

 

MOTA su iz drugog talasa americkih bendova koji su se pojavili kad su Isis postali popularni. znaci taj neki doomcore/post rock trip.

 

organizatori u srbiji nemaju para da dovedu neurosis, cult of luna i nisu imali za pokojni Isis, pa je lepo videti nesto slicno sto se uklapa u srpski budzet.

 

kao sto Sunn kosta preko 5000 evra da se dovede i nikad se nece desiti pa se ti zadovoljavas sa Juciferom koji verovatno svira za benzin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja se na mouth of the architect nikad nisam lozio, uvek su mi bili dosadan bend. na cert sam otisao da ih vidim vec kad su dosli i ovde i jer je bila jeftina karta.

 

meni je ceo djent go kurac. textures ima par gotivnih pesama iako nisu djent. meshuggah je jedino sto gotivim od tog chugga chugga fazona, mada su mi i njihovi poslednji albumi malo diskutabilni - nothing i i su bili poslednje wow od njih sto se mene tice.

 

meni je cult of luna u temisvaru bio uzasno dosadan koncert. novi album mi se dopao ali se ispostavilo da su te pesme predugacke i predosadne za koncert, bukvalno ne moraju da traju 15 minuta vec bi bilo gotivnije da traju 6-7. cult of luna su nazalost kao i the ocean postali firma i to hipsterska. imaju dva bubnja, od toga drugi bubnjar 90% koncerta svira dairu i mozda udari jednu cinelu, ne znam sta radi u bendu uopste, dvaput u toku celog koncerta svira bubnjeve zajedno sa glavnim bubnjarom ali i tad nije nesto spektakularno. treci gitarista se u onim dosadnim delovima stimuje i po 5 minuta tokom delova gde ne svira tako da deluje da se dosadjuju i on i onaj drugi bubnjar vecinu koncerta. svetlo im je stvarno dobro na koncertu ali onda ne samo da skontas da im je lajter bitniji u bendu od pola njih sto stoje na bini nego i da glavni gitarista/pevac ima 35-40 godina pa su vise svetla na tom spooky sranju da se ne bi videlo da je on mator i da u mraku vise izgledaju kao da su svedski boy band koji ima po 20-22 godina u proseku. i sto kaze out of time, iako je dugogodisnji fan, iznervirali su ga jos u februaru 2005. kad smo ih gledali u budimpesti kad su promovisali salvation, njihov verovatno najbolji album, zalio se pera sto nisu svirali watchtower tad. kad smo ih pitali posle certa sto je nisu svirali, oni su u fazonu, ma smorila nas je ta pesma, mnogo smo je svirali, dosadila nam. mnogo ste je svirali, samo jednu turneju pre ove pa vas je smorila?

 

od lika koji je dugogodisnji fan neurosisa (drzi norveski indie recordings koji izdaje norveski shining i cult of lunu) sam cuo da su neurosis na hellfestu u francuskoj bili razocarenje festivala. kaze da su mnogo izgubili sa likom koji im je pravio lajt i pustao one projekcije, to plus je novi album smor i previse zamoran i za diehard fanove da ih gledaju uzivo, a kamoli festival.

 

tako da od svog post metala danas isis je i dalje neprejebiv i vidis tek sad kad ih nema neko vreme kolike su tate bili i koji su oni prog svirali u odnosu na cult of lunu, neurosis i tako dalje. nije da kudim neurosis, ali oni su vise otisli u neki left field drone bluzeraj, a mozda bi mogli malo vise da se ugledaju na swanse. mozda nemaju jednostavno vise snage.

 

tako da ono, video sam mnogo bendova na turneji sad sa unearth kad sam bio, i mnogo bendova zvuci bezveze uzivo. ono, nista posebno, u smislu 7/10. converge isto. gledao sam ih 20 minuta sa bine, jos 10 iz publike i otisao. devin je bio okej, mada je bilo pola sa matrice, vise me je obradovala devinova pozitiva nego sama mjuza, najbolja pesma koju je svirao je bila deadhead a nju je snimio pre deset godina fazon. mejdeni su bili spektakl ali jebiga mejdeni su to. tu tek vidis koliko su oni i metalika veliki a ostali bendovi mnogo ispod. in flames su bili sljampavi, entombed okej ali bubnjar ne moze vise da im stigne nista da odsvira, down su bas dobri bili ali fil je odavno u kurcu i ne zna ni gde se nalazi... sve u svemu od svega sto sam gledao, dub trio mi je bio super. od bendova koje bih voleo da vidim to su baroness i ulver, a od velikih queens of the stone age. ne zbog nekog idiotskog hajpa (nemam vise 19 godina da me to lozi da odem na cert), nego zato sto imaju dobre pesme, dobar stav i zato sto bih mogao neke pesme i da se setim koje su svirali na koncertu, a da to ne bude samo "jao kako je bucno i glasno", "koja energija na bini", to me vise odavno ne pali. daj pesme brate, daj atmosferu, daj neki refren jebacki ako treba.

 

da ne bude preveliki offtopic - nemam nameru da skidam jucifer diskografiju da bih se "pripremio za koncert" ili tako neka glupost. nemam nameru da ih proveravam, oticicu na koncert ako se taj dan odlucim da idem i to je to.

 

svaki bend moze da ima turneje brate, to je bar po americi lako, sednes u kombi i udri. imas klubove u svakom gradu u svakoj drzavi i lako mozes da napravis sto koncerata godisnje. svako moze da svira tolike turneje, eno pogledaj orange goblin koliko koncerata svira sad. i, jesu li do jaja bend? meni su dosadni.

 

fale ti prvo dobre pesme pa onda i dobar lajv nastup da se izdvojis od mase. nino da moze dovodio bi i vece bendove ali sada mora da dovodi bendove b kategorije da se tako izrazim, da digne svojoj agenciji rejting u pocetku. nek dovede baroness na prolece 2014. i sto se mene tice akcija je uspela.

  • Upvote 7
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razlika izmedju Jucifera i Sunna je najvise u mentalitetu benda. Ako Jucifer ima taj juznjacki mentalitet, whiskeeey driven muzika, i trude se da ceo taj njihov stav predstave intezitetom svirke ne vezano dal je to nekog kvaliteta ili inovativnosti, dok god se prasi glasno. Sunn su ti dva cudna tipa koja vise u MoMA i satima gledaju radove od Richard Serra. Njima je vazan dozivljaj i atmosfera, tako jest stvaranje unikatnog iskustva i uvek se trude da gledaju svoj drone kroz artsy naocare, i zbog godina kulminiranog iskustva i povezivanja sa raznim umetnicima stvorili su nesto sto oni misle da donosi univerzalni kvalitet i ne zele nista manje da ponude. I kao svaka moderna umetnost mozes da je volis, mrzis ili ne razumes.

 

Ulete Buda, ali sve to moze biti dobro i svako, svome ono sto voli i uziva u tome.

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo u potpis da se stavi

 

(...) mejdeni su bili spektakl ali jebiga mejdeni su to. tu tek vidis koliko su oni i metalika veliki a ostali bendovi mnogo ispod. (...)

 

(...) daj pesme brate, daj atmosferu, daj neki refren jebacki ako treba. (...)

 

 

(...) fale ti prvo dobre pesme pa onda i dobar lajv nastup da se izdvojis od mase. (...)

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

fale ti prvo dobre pesme pa onda i dobar lajv nastup da se izdvojis od mase.

 

Suglasan sam povodom ove konstatacije.

Ne treba iskljuciti energicne koncerte i odlazak naslepo na neki bend koji ti nije poznat, a uostalom ako za neki od njih prvi put cujes, valjda ces se zainteresovati pa skinuti nesto od diskografije, da bi imao barem kakav uvid u to sto sviraju.

 

Sto se tice turneja ima tu i donekle istine, ali ni to nije nemoguce organizovati ako si bend sa ovih prostora. (ne kompletnu Ameriku, Aziju, ali barem mozes Evropu)

Bendovi kao sto su Threesome (Srbija), Cripple And Casino (Hrvatska), Bernays Propaganda/XaXaXa (Makedonija) su uspeli da se probiju uz zive nastupe i njihova izdanja. Nije da se sada valjaju u novcu, ali barem su ljudi iz ostalih zemalja culi za njih.

 

on topic:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svako traži i očekuje drugačije stvari od muzike, ko voli Juicifer albumski i lajv doći će da ih čuje. Sjajno je što su i kod nas počeli da dolaze manji bendovi zbog kojih smo ranije morali da idemo u Hrvatsku na primer, biće super ako se to ustali.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...