Jump to content

Recommended Posts

PUNČKE (Vinkovci/Novska)

www.facebook.com/puncke

http://punchke.bandcamp.com/

http://youtu.be/-om7at7L9Ec

Trio iz Vinkovaca i Novske osnovan 2007. U početku je bend imao čak šest članica, no krajem 2009. vraćaju se tročlanoj jezgri koju čine Lucija Ivšić (vokal/gitara), Ena Baćanović - Ruby (bubnjevi) i Anja Tkalec (bas gitara). Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, Punčke danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Nirvane, Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. Kako je u srpskom "Novom Magazinu" rečeno: "…Ove mlade dame su spojile "The White Stripes" minimalizam, vokalno suglasje, iskrenost i direktnost u liričkom inspirativnom ključu! Sasvim dovoljno reprezentativno i dobro!".

 

Sa svojim energičnim i žestokim nastupima, Punčke su uspjele skupiti brojnu publiku i fanove te dosad iza sebe imaju preko 200 održanih nastupa na prostorima bivše Jugoslavije i šire, a možda je najbitnije spomenuti ulazak u finale 4. Jelen Demofesta u Banja Luci gdje su Punčke ušle u konkurenciju 12 najboljih bendova regije te nastupi na INmusic-u 2012.godine i na Terraneo festivalu 2013.godine.

 

Ove godine je izašao dokumentarni film o Punčkama pod nazivom "Punčke" (Filip Meštrović, Marinko Marinkić) koji se prikazuje na brojnim hrvatskim i europskim filmskim festivalima i doživljava pozitivne kritike.

 

Do sada su izbacile demo "Robot Koji Hekla" (2010.) i EP "Mehanizmi Obrane" (2012.), a ovim će koncertom promovirati svoj prvi studijski album pod nazivom "Sunčano s povremenom naoblakom" koji je snimljen u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića.

 

Album je dostupan od 14. rujna za besplatan download, a od 20. rujna moći će se i kupiti na svim njihovim koncertima i putem narudžbe na njihovim web stranicama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 weeks later...
  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...