Jump to content

2013.11.09. *Gun Club, Beograd* Efterklang (Denmark), Ti


VoivodBG

Recommended Posts

556559_10151852098870890_1667115560_n.jpg

Pop-rock kombinacija iz snova za jesenje subotnje veče: Efterklang - najbolji danski indie-rock bend i Ti, beogradski tandem koji pravi "haos".

 

Ulaznice mogu da se kupe od 18. septembra u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) po ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta cena karte biti 1.000 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pop-rock kombinacija iz snova za jesenje subotnje veče: Efterklang - najbolji danski indie-rock bend i Ti, beogradski tandem koji pravi “haos”.

 

Kada se jedan bend uputi na kraj sveta (bukvalno), skoro do samog Severnog pola, jureći ideje i zvukove za novi album, onda znate da su ozbiljni. I strasni. I znatiželjni. I ludi (ali to je već svojstveno Dancima).

 

 

Trojka koju predvodi Kasper Klauzen (Casper Clausen) jedna je od najcenjenijih skandinavskih pop-post-indi-rok postava novog milenijuma. Prvobitno potpisnici jedne od najuglednijih diskografskih kuća za eksperimentalnu elektroniku – Leaf Records, Efterklang su razvili svoje uzbudljivo viđenje savremene rok muzike u raznim pravcima – od beleženja zveketa praznog tankera za gorivo ili škripanja snega, do saradnje sa simfonijskim orkestrima Sidnejske Opere i Danske kraljevske akademije, pod okriljem legendarnog izdavača – 4AD.

 

Ovaj nesvakidašnji bend svoj eksperimentatorski duh vešto i neprimetno uklapa u prijemčive i prefinjene melodije, stičući tako poštovanje i posvećene žanrovske, ali i široke pop publike (prvo mesto liste singlova u Danskoj, album na bilbordovoj atraktivnoj Heatseekers listi, odlične recenzije u vodećim svetskim muzičkim magazinima). Najbolji dokaz za to je njihov aktuelni četvrti album Piramida, nazvan po napuštenom rudarskom naselju na norveškom ostrvu Spitsbergen nadomak Severnog pola, gde je bend proveo devet dana snimajući zvukove i atmosferu sablasnog mesta, koje su kasnije u Berlinu, u društvu markantnih gostiju (pijanista Nils Frahm, multiinstrumentalista Peter Broderick, duvači Andromeda Mega Express orkestra, hor sedamdeset devojčica) pretočili u čarobne muzičke pejzaže - teskobne, tajnovite, ledene, pune čežnje i stidljive nade. Tu se na jednom mestu sreću Brian Eno, David Sylvian, Radiohead, Bjork, The National, Bon Iver, Blue Nile, Sufjan Stevens…

 

Uživo, Efterklang su posebna atrakcija – tada proširuju svoju originalnu postavu za tri do pet članova, kombinujući organske instrumente i sintetičke zvukove kompjutera i semplera sa senzualnim, atmosferičnim vokalima – na njihovim koncertima može da se sedi, stoji, visi sa plafona (recimo, kao deo neke intrigantne audio-vizuelne instalacije). Za prvu posetu našoj prestonici, talentovani Danci spremaju najbolje od svih svetova.

 

U subotu 9. novembra u Gan klubu imaćemo priliku da upoznamo muzički deo jedne od najaktivnijih i najboljih evropskih kultura, uz bend čija reputacija odjekuje (u duhu njihovog imena) daleko izvan granica njihove domovine.

 

Domaća podrška biće Trajče i Ilija, poznati kao TI, duo koji je za kratko vreme svojom nežnom, eteričnom, setnom vedrinom i neodoljivim pop vinjetama stekao kultno sledbeništvo na koncertnim binama (ne samo) Beograda, i to pre izlaska prvog albuma.

 

Ulaznice za koncert Efterklang i Ti u prodaji su u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) po ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta cena karte biti 1.000 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Lou, bio je Damjan i zali mi se na bacene pare, i kako sam ga zajebao sto sam otisao na 20/44 i neki do jaja tehno posle u Dragstor, dok je on spavao na Efterklangu.

 

'to je onaj bend pre main act-a na mainu na exitu, kul na festivalu, ali smor u solo varijanti'

Edited by Uruk
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...