Jump to content

Recommended Posts

Završio, super pojašnjenje odakle ljubav za Bolesnu Štenad i slične zajebancije koje je gurao tokom decenija.

Naravno moralo je da padne poređenje sa Swansima, ali smatram da ovo što oni sada sviraju sa njim, nije ni prići njima. Ali lepo je što ih poštuje.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta se bre ložiš Kuruze, lepo čovek rekao "u jednoj fazi života", i to mu niko (normalan) ne osporava, ali problem je u tome što ga kasnije toliko boli paja za taj instrument, da prosto čoveku pozli.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Nisam veliki poklonik Vranjkele, ali otkako je promenio list i počeo pozitivnije da se ponaša, a i legao mi biološki minimum kao album koji mi je dao uvid u kako to sve zvuči za današnje standarde. Bila je pametna odluka otići na njega, hvala @Radnaskela što je obezbedio karte. 🙂

Ono što mi je zapalo za oko tokom nastupa, super probrana setlista, dosta Blokeja, i te pesme zvuče kosmički kada ih opiče pogotvo ove poslednje gde shredduju i pršte kosmičke eksplozije rifova.

Dobro su odradili i animaciije i osvetljenje, efektivni prikazi poslednjeg omota, Tarkovskog u Andreju, i Bremeplova.

Zvuk je bio odličan, malo su ga panjili na momente, ali nije bilo previše mikrofonije da ga umutri da bude nekih većih problema.

Smešno mi bilo kada je Vranjkela između pesama rekao nešto u stilu: Znam da je velika razdaljina između nas, mi smo ovde pod ovim reflektorima, ali vaši blicevi mi smetaju i ne mogu da čitam tekstove, ne znam ih sve napamet." Još će i stendap rutinu početi da radi. 😄

I super je što su poslednjih 5-6 Blokej pesama svi ustali, i vidi se da su uživali u svakom momentu svirke, baš lep i prelep osećaj.

Biter Art Cafe setlista

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odličan koncert zaista, sve je bilo tip top, i muziciranje i zvuk i set lista i opšti ugođaj, sa izuzetkom činjenice da mrzim ove prostore gde konobari zuje okolo kao mušice.

Otišao više zbog žene kojoj je Block out mladalačka ljubav a Vranjković jedan od omiljenih muzičara, ali ostah i sam omađijan. Hajlajt svakako pesme sa Ako imaš s kim i gde, mada mi je sve bilo profi osim Tajnog života suterena koji mi je dosadna pesma.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
NIKOLA VRANJKOVIĆ POSTAJE GITARISTA BAJAGINIH INSTRUKTORA!
Poznati muzičar i autor Nikola Vranjković, dugogodišnji tonac na koncertima Bajage i Instruktora, ubuduće će, kao gitarista, biti punopravan član benda, na bini! Vranjković će, na taj način, još učvrstiti gitarsku postavu u grupi, uz vođu, Momčila Bajagića, Marka Nježića Kiću i Žiku Milenkovića, pa pojedinci, do kojih je ova vest već došla i pre neko što je zvanično objavljena, konstatuju da će „Instruktori sada biti žešći i od Iron Maidena“, benda čuvenog po trojici gitarista u sastavu. Vranjković je, podsetimo, već dao svirački doprinos zvuku "Instruktora" kao gost, u pesmama "Vreme" i "Rekla si".
Ovo će, kako se najavljuje, doneti i neke novine u koncertnoj set-listi Bajage i Instruktora.
-Izvodićemo i neke Nidžine stvari, one malo veselije, što da ne – otkriva Bajaga. – Rado bih da sviramo, iz repertoara Vranjkovićevog bivšeg benda Block Out, „Godinu sirotinjske zabave“, „Manastir“ ili „Veži me“, kao i „Tri korne penal“. Njegov dolazak će nam omogućiti da se okrenemo ka malo težem, mraćnijem zvuku, i sviramo pomalo zapostavljene naše pesme, kao što su „Gde si“, „Ovo je Balkan“, „Otrov“, „Kap po kap“...
Za pridruživanje Vranjkovića Instruktorima na bini u dobroj meri je zaslužan lucidni Živorad Žika Milenković, Bajagina desna ruka u bendu od samog početka. Žika i Nikola, koje povezuje to što su se iz Beograda preselili u vojvođansku ravnicu, te sad žive u Perlezu, odnosno, Krčedinu, priču o Vranjkovićevom priključivanju Instruktorima zapodenuli su – na pecanju. Ova novost povlači još jednu. Tonac Bajage i Instruktora će ubuduće biti svestrani Ivan Kiza Zoranović koji, između ostalog, dugo sarađuje sa Vranjkovićem, kao klavijaturista i gitarista.
-Možda nam se i on, u pojedinim trenucima, pridruži na bini. Imaćemo tada petoricu gitarista, što je, ja mislim, svetski rekord – radosno će Vranjković.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nikada nisam shvatao ovaj bend, a kada sam ga skapirao, bolje da nisam. Još jedan egotrip nabeđenog gitariste. Depresija koja nikom nije potrebna. Užasni stihovi, jednostavno zlo. Ovaj čovek bi bio zaboravljen posle 90ih u svakoj civilizovanoj zemlji.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se.

I Block Out je govno. Depresivna muzika je za debile. Tri dana sam se oporavljao u srednjoj od slušanja "Godine sirotinjske zabave". Ali to je u stvari kompliment, je l' da, perverznjaci jedni.

Ne znam kako preživljava na reci sa tom deprimiranom aurom, mene bi na njegovom mestu mrzelo da veslam.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...