Jump to content

2014.04.10. *Božidarac, Beograd* God Is An Astronaut, Ana Never


VoivodBG

Recommended Posts

1512041_699202763443738_939251230_o.jpg

 

Nakon spektakularnog nastupa pre dve godine imamo čast i zadovoljstvo da ponovo ugostimo jedan od najznačajnijih evropskih post-rock bendova. Na ovoj turneji promovišu svoje novo, sedmo po redu izdanje "Origins" (Rocket Girl, 2012) prvo u čijem je stvaranju učestvovao i Jamie Dean (klavijature), koga smo imali prilike da čujemo na prethodnom nastupu kod nas. Pored obogaćivanja muzičkog spektra novim članom, "Origins" nam donosi i iznenađenje u vidu vokalnih deonica za koje je bio zadužen Pat O'Donnell. Frontmen The Fountainhead je doprineo i gitarskim/klavirskim sviračkim umećem, te i učestvovao u komponovanju dobrog dela materijala sa Thorsten-om. Nova ploča je hrabar iskorak napred u delovanju ovog sastava, koji se ne libi da izađe iz okvira žanra čiji su jedan od eminentnijih aktivnih predstavnika.

 

Osnovani 2002. u mestu Glen of the Downs (Ireland) snimaju svoje prvo izdanje "The End Of The Beginning" i ubrzo dopiru do velikog broja slušalaca. Pokreću sopstvenu etiketu Revive Records u nameri da zadrže potpunu kreativnu kontrolu, i odbijajući da se povinuju zahtevima izdavača za dodavanje vokala. Beskompromisni stavovi i visoki audio-vizuelni standardi im donose sjajnu reputaciju u kratkom roku, i cementiraju put za dalji razvoj benda. Postavu čine Torsten Kinsella (gitara), Niels Kinsella (bas, vizualije), Lloyd Haney (bubnjevi), Gazz Carr (gitara) i Jamie Dean (klavijature).

 

godisanastronaut.com

https://www.facebook.com/godiaa

http://god-is-an-astronaut.bandcamp.com/

 

Prvi deo karata po promotivnoj ceni od 1200 dinara biće pušten u prodaju od ponedeljka, 3. februara. Ulaznice možete kupiti na šanku kluba Fest (radnim danima 08-23h) i u Felix shop-u (radnim danima 10-20h, subotom 10-16h).

 

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Beograda otvorena je adresa:

 

[email protected]

 

...preko koje možete obaviti rezervaciju ulaznica po ceni od 1400 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, broj karata i broj mobilnog.

 

Na Resetor stranici možete naći najsvežija obaveštenja i najave koncerata.

 

Dodatne info 063 700 81 50 (15-23h)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbog sitnih peripetija okasnela objava, kao i štampanje karata za nastup God Is An Astronaut, 10. aprila u Božidarcu: Ana Never će zasvirati kao predgrupa, a karte stižu na prodajna mesta u petak ~ od 16h @Fest; 17h @Felix shop. Izvinite, em hvala na razumevanju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Сјајан концерт. Ана Невер занимљиви, брзо је прошло тих 40-ак минута. ГИАА сјајни, атмосфера, енергија на бини, свирка, ја иначе не волим лајт шоу и сличне глупости али је овде много допринео доживљају, сигурно у топ 6-7 концерата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro je bilo, band odličan, ozvučenje vise nego pristojno. Publika sjajno reagovala, puna sala, ali ne i krcata- taman kako treba...

GIAA su puno bolji band na koncertima, nego na plocama; albumi su im realno sve losiji, ali ova svirka im je bila bolja od one pre dve godine...

Deluje da su momci bas uzivali ovde, ne deluje izvestaceno ta njihova (super pozitivna) reakcija beogradskom publikom, jer je interakcija onih gore i onih dole bila stvarno dobra.

Ono sto meni malo smeta je ta strogo postovana satnica, strogo postovana set lista...U neku ruku je to mozda i dobro, al bi bilo dobro videti neki band da je "poludeo" i odsvirao makar jednu pesmu vise na bis. Ovako sve ipak pomalo deluje isprogramirano.

Bilo mercha, ne uzeh nista, albume imam, majce preskupe...

Resetor ponovo uradio dobar posao, mada je ovo bila "sigurica"; opet ako ce ovo pomoci da se dovedu neki malo opskurniji a interesantniji bandovi-podrzavam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuj, smeta čoveku strogo poštovana satnica.

 

A i ova poslednja rečenica je promašaj, Resetor se zapravo trudi sa manje važnim bendovima da bi doveo veća imena kao što su GIAA.

 

Miki maus organizacija, to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lou

Nista ti prijatelju nisi shvatio, al ko da je i bitno.

Naravno da sam mislio da se nadam da ce koncerti poput GIAA "pomoci" Resetoru da dovede i neke bandove na kojima ce "gubiti pare", ali koji su daleko zanimljiviji od GIAA.

Ne smeta mi naravno"strogo postovanje satnice" u smislu da ce koncert poceti u 22h, vec u smislu da band doslovno postuje svoju set listu gde god da svira; bez obzira koliko snazna bila reakcija publike i koliko se band istom odusevio, na bis ce svirati isto ono sto su svirali i tri dana ranije pred 50 mrtvih fanova...Ako si vec toliko odusevljen reakcijom publike-dozvoli sebi ludilo da odsviras i nesto sto ne stoji u set listi...Recimo, kao RC pre par meseci, cini mi se da su samo u Bg odsvirali pesmu vise nego na svim ostalim koncertima...

Mada, bem li ga- smesna mi je bila reakcija publike sinoc nakon bisa-prvo krece dozivanje banda, posle par sekundi sa razglasa krece Pantera i u trenutku svi krecu da se vesele uz "Walk"... GIAA zaboravljen u sekundi... :haha:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, jebi ga, to je sve organizacija, usviranost, vodila se ovde već priča o tome. Nijedan bend ne drži sve svoje pesme u prstima, pa da zasviraju šta god publika zatraži, postoje stvari koje se uvežbaju za turneju i obično ne ide dalje. To naročito važi za bendove koji imaju detaljan lightshow, koji koriste pozadinske matrice, sve to mora da ima svoje, sve se uklapa i bendovi su u nekim slučajevima takvim planiranjem sprečeni da prave varijacije.

 

Što se tiče reakcije publike... metalci. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu ovo,pa radi se o drugom bisu,tu mogu da se raspojasaju,zajebu lajtsou i isprdekanisu nesto sto publika trazi ili je njima trip,a tesko mi je da povjerujem da bend vas set liste ne zna bar 3-4 pjesme,pa njihove su,okej mozda sam ja previse oldskul i probe sto se post roka tice su prevazidjene

Edited by BLAGOJE

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam da li sam ikad pustio njihov album neki ali sam bio na prvom certu, i sve to meni vise zvuci kao neki coldplay bez vokala nego neki tipican GYBE, EITS post rock.

 

ono, bas spakovane pesme za curice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...