Jump to content

True Detective (2014- )


Recommended Posts

ja cu samo da se ubacim povodom The Wire i kao i igoraki preporucim Treme, kao da gledam dokumentarac o New Orleansu bukvalno. samo sto nije tako precizno struktuirana kao the wire, vise je kao neki paprikas desavanja lol. ko voli jazz obavezno, bas se dosta njuorleanskih jazzera pojavljuje u seriji.

 

sto se true detective tice, nisam gledao sinocnu epizodu, malo su se stvari porpavile u 6. ali nema sanse da se povade za bas losih prvih 4-5 epizoda

 

inace, razvoj plota jako slican kao u prvoj sezoni, pola sezone jure ubicu, roknu nekog lika, skontaju da on ipak nije mastermind koji stoji iza cele stvari i sad jovo nanovo. nadam se da bar na kraju ove sezone nece stajati neki hillbilly redneck

 

i skull hvala za info :))

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam 100% siguran da dajem ovoj sezoni ocenu "vredelo je gledati" ali to je možda zato što nosi ime sa kojim su došla velika očekivanja

 

samo jedan detalj...

 

 

 

u pustinji si sa skrivenim milionom u kešu i skrivenim dijamantima, sa rakom sveže iskopanom za tebe, i ti kao mastermajnd koji si u jednoj epizodi uspeo da prejebeš neke ozbiljne igrače uradićeš sledeće:

 

a ) ponudićeš milionče koje navodno imaš negde nazad u gradu

b ) izletećeš se za milionče jer ti je sunce udarilo u glavu, a onda ponuditi koji dijamnt u zamenu za vožnju nazad do grada

c ) izletećeš se za milionče a onda pofajtati sa random meksikancem nadajući se da će biti dobra ferka i da će te odbaciti do grada ako pobediš

 

 

Edited by johnnyzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo što Džonzi reče meni jedino nejasno, inače poprilično dobro finale

 

istina da nije sveukupno bilo neke preterane priče, iako je milion detalja i likova ubacivano tokom sezone, ali opet sasvim pristojna sezona

 

je l' ima planova za treću?

 

i dajte link za album Lere Lin kad se pojavi, muzika je jebeno fantastična

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja je uopšte motivacija likova da sad ginu tu zbog nekih korpumpiranih političara?

 

Što nisu otišli u Venecuelu pre dve epizode?

 

Rđavost ljudi u nekom trendi fazonu kao lajtmotiv koji treba da poveže sve, nalepljen nekim lošim lepkom.

 

Vins Vonova žena, Jordan?

 

Izbrisah sad svoj post, jebe mi se da pišem opet sve.

 

Likovi sede za stolom i preslišavaju se o zapletu 70% vremena, ne radi se to tako, pokaži nešto kroz dešavanja protagonista, a ne neki nepostojeći Ostermanovi da razmotavaju klupko u poslednjoj epizodi.

 

Šta su radili do sad pa da im poslednja traje sat i po? Nadrobljeno, prepričano, konstantno pričaju o plotu a plot se ne dešava. Mrtvo do bola.

 

Poslaše žene u Venecuelu jer im je tako odgovaralo da privedu sve kraju, izmisliš sebi lepo šta ti odgovara u poslednjoj epizodi bez da si uložio neki napor da napišeš neku radnju koja izgleda postojano i dosledno.

Edited by Лука
  • Upvote 3
  • Downvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nema motivacije, dobili su od one debele crnkinje da rade undercover tamo negde u 5 epizodi za neke povratne usluge, kada su se dovoljno upleli u sranje, nije bilo nazad, moralo je ovako da se zavrsi. Prve 4 ep su bila sporina, od 5 ep pa nadalje je krenulo polako da ubrzava i da se odmotava, bolje me je radila serija u poslednje 3,4 epizode. Kraj je ocekivan, skroz logican, nemam pojma sta ima da bude nejasno u zavrsinici. Malo je to izvuklo seriju, al opet mi je prosek ova sezona, mnogo bolja bila prosla.

 

 

ovo >>>> svaka akciona scena 2 sezone

Share this post


Link to post
Share on other sites

A dobro, nisi realan, to je jedna od najjacih stvari uopste, plus sve u jednom kontinualnom kadru...

Sto se ove druge sezone tice, super sto sam se strpio. Taman sad da odgledam kako i treba - celu sezonu (mada sam bio pogledao prvu epizodu kad je izasla) za dan-dva, eventualno tri.

Edited by Џрк

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

kraj je glup iz 2 razloga:

 

ne ides da vidis klinca ,nego pravo na mesto sastanka, a ako si vec zasrao i provalis da ti prate kola, onda na primer: zoves taksi sluzbu iz kola da te cekaju dva vozila blizu nekog tunela (sto uzeg to bolje), zatim napravis zastoj u tunelu (oni su stalno 100metara iza), ugasis auto, uzmes kljuc, udjes u taksi i paljba. dok se rascisti guzva ti si vec daleko. ako bas odlucis da se upucavas sa njima, otvoren prostor je najgora opcija.

 

promenis auto cim si uzeo dijamante i izasao iz vidnog polja prodavaca, jer je sva prilika da su te druknuli.

 

bonus: sva dokumenta skeniras i posaljes glavnom zlotvoru par stvari, cisto da zna da imas, uz poruku da ako se nekom nesto desi - ide online.

 

 

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakanio se i pogledao seriju. Konacno kraj kakav treba da je bio i u prvoj :haha:

To je plus. Minuseva ima vise, ali da ne ulazim u njih, uglavnom - bolje je prva sezona. Sa druge strane, ova druga nije govno, samo su se previse rasplinuli, prosto imam osecaj da gomili stvari u prici (koja je meni dobra) fali detalja, a za sta bi bilo potrebno da serija ima dupli veci broj epizoda od ovih 8. Kao da su zbrzali, fali dosta finesa. Jel ce raditi i trecu sezonu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...