Jump to content

Atlantean Kodex


Grobodan

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

preslusao sam dvaput album i mislim da je mozda i malo bolji od White Goddess, kad bi samo malo mocniji vokal bio mislim da bi mi bili neki alltime top bend, ali i ovako kida. 

jedino sto imam taj trip gde slusam neki mocan deo i u fazonu sam, "zamisli kad bi Eric Adams ovo otpevao."

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 9/4/2019 at 10:35 PM, azal said:

kad bi samo malo mocniji vokal bio mislim da bi mi bili neki alltime top bend, ali i ovako kida.

Ja imam trip da mi prija što nije neki kvalitetniji lik jer bi mi više odvlačio pažnju od epike koja se dešava :] Ono, ima prijatan ton, ima dobre hook-ove, sve po psu. Fino mi se baš uklapa u celu soničnu slagalicu. Npr. kad mu nastupi onaj vokal-prelaz momenat na početku Chariots, ništa ne bih tu dirao.

Tek dvaput obrnuo, rano mi za WG poređenje, ali svakako mi je barem dobar kao taj, tako da sam prezadovoljan.

Čeka se sad novembar i Hammer of Doom :rockdevil: već sad me od albuma ubi hype

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta reci, na petom sam slusanju i cini mi se da tek treba da se upoznajem sa sonicnim dimenzijama ovog epskog bogatstva.

Cekacemo i po deset godina ako ce ovakav kvalitet da se isporuci, to je ono sto nikako da nauce mnogi.

Manowar zeli da moze danas da napise ovaj album ali decenijama ne moze da ozivi ovaj duh prastarih herojskih vremena, that being said meni se vokal skroz lepo uklapa - nije tehnicki neki Dio ali nosi neki pagansko paorski smek, ima lepe melodije, to je to. Kad vec spomenuh Manowar meni vuce vise na njihovu stranu u toj Bathory Manowar jednacini iz koje je izasao AK, naravno pricamo o 80s Manowar probranim delima, ali vec odavno se moze govoriti o AK zvuku.

Nema hita kao Sol Invictus ali album sljaka kao jedna savrsena celina iz koje nista ne bih sekao niti izdvajao, ocigledno je namenjen da se slusa bez prekida a sacekacu da pretresem lirike za pun ugodjaj i pricu o tome.

Sve u svemu jasno je - u sam vrh godine.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Prelepa atmosfera u subotu u Wurzburgu. Ovaj AKodex mu dođe kao neki nacionalni ponos Bavarije čini mi se, ljudi pevali nove pesme kao da su izašle pre 10 godina još, a ne pre dva meseca. Isto tako, kao pola festa da je došlo samo zbog njih, bukvalno svaka druga osoba imala ili Kodex majicu ili najveći patch pozadi na jakni. Lepota jedno stvarno em gledati bend nakon ubice albume em uz domaćinsku atmosferu.

Pikali maltene ceo ovogodišnji, bez jedino Innermost Light i Byzantium, dve-tri starije i, meni ipak vrhunci, sa prošlog Sol Invictus i hitčina zvana Twelve Stars And An Azure Gown. Onako horsko pevanje nisam dožive uživo mislim još od Guardian koncerata u nas. Jes da je sve bilo okruglo 90minuta, ali stvarno je sve nekako prebrzo prošlo.

Publika na stranu, bend vrlo uredan, ali daleko od perfekcije mora se reći. Najviše škripi mlada dama na solo gitari, za koju nisam ni znao iskreno da ove godine tek u bendu. Sve u svemu, ništa toliko očigledno, ali rekao bih da im verovatno fali učestalosti live svirke da to pude full podmazano. Pevač brat super live, još jedna paralela sa Gardijanima mi je što me mnogo sa, faktički nepostojećim, "stajlingom" i ponašanjima podseća na Hansija :haha:Takođe, iz nekog razloga je 80% obraćanja publici bilo na engleskom. Lično sam na tome bio zahvalan da bih jelte lakše pratio spiku, ali jeste čudno za 'cert na domaćem terenu.

Summa summarum - in saecula saeculorum i tako to, jedan od koncerata godine za mene, i naj nastup Hammer of Dooma. Rekao bih jedva čekam opet, ali s obzirom koliko retko sviraju, ko zna kad će opet da se zadesi prilika.

  • Like 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

 

Quote

Back to ATLANTEAN KODEX: How likely is it that there will be more albums after the release of this album? Honestly, I didn't even expect a follow-up to The White Goddess.
Manuel Trummer: "At this point in time The Course Of Empire is the last album by ATLANTEAN KODEX. Several things in my life would have to change significantly, from the workload [I think he's referring to his real life job here, he has a PHD and works at a university - Karlskrone] to the health situation in my family, so that I could work up the energy for this process. It only makes sense to me if I can absolutely give one hundred percent, and I just don't see that at the moment."

hqdefault.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svakim danom mi je sve draže za onu ekspediciju u Bavariju.

Jes' ovo načelno sranje vest, ali ako će da se uživo održavaju u životu, svakako će bend postojati, pa će biti samo pitanje dana kada će opet da sedne za pisaći sto.

Edited by Angelystor

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Morali su da zbog ove situacije otkažu svirku na Up the Hammers festivalu u Grčkoj, pa su preko društvenih mreža napisali da im je ostalo oko 400 odštampanih merch majica spremljenih za taj festival, pa ko želi može da ih kupi online i tako da pomogne bendu da izađe iz minusa, a nešto love od toga će biti uplaćeno organizatorima festivala kao pomoć. Epilog je da su sve te majice koje su imali odštampane i na lageru otišle za nešto više od 24 sata putem online/mail porudžbina! :o 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...