Jump to content

Prog Rock - noviteti


Berliner

Recommended Posts

40 minutes ago, azal said:

slusacu jos, tek sam juce od tvog posta saznao da je izasao.

usrani tidal mi nikad ne nudi novitete od bendova sto zapravo slusam nego mi govori da je izasao novi blaze bayley album.  

Dobro me podseti. 😋

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 11/19/2023 at 10:24 AM, azal said:

kreni od  novijih definitivno

Trebao sam za ovaj Sieges Even savet da te poslušam :haha: ali OCD mi ne daje mira.

"The Art Of Navigating By The Stars" mi solidno najbolji album. Ovo sve pre toga, ne znam, davno nisam slušao neku diskografiju a da bend toliko skakuće od albuma do albuma, u zavisnosti od toga šta slušaju tad. Prvi album - Watchtower worship, drugi - malo smo mnogo slušali "No Exit", treći - mi bi ipak ako može Rush da sviramo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Jako mi se lepo zaokružio ovaj period sa Sieges Even i Subsignal koncertom Subsignala sinoć. Pre svega da kažem da mi je Subsignal jedan super bend. Kao neki Thresholdov nežniji brat, a i jelte prirodni nastavak Sieges Evena zadnja dva. Svideo mi se na keca zimus "A Poetry of Rain", tako da mi nije trebalo puno ubeđivanja i ostatak diskografije da izvrtim. On mi je doduše ne kraju možda i omiljeni, sa "Beautiful and Monstrous" jako blizu. Ali generalno svi albumi jako prijemčivi, jedino što "u sredini" diskografije možda deluje kao da više jure da napišu neke hitić pesme. APoR mi još više legao posle toga jer je baš otklon posle par malo više formulaičnih albuma, i malo je više downbeat. Super onomad legao na jesen/zimu, a i sad na ovo jesen-proleće :haha:

Uživo je sve to isto tako zvučalo jako super. Prošarali listom mislim sve albume, plus jedna sa Sieges Even Art-a. Pre svega moram Arna da pohvalim, super zvuči uživo, random misao tokom večeri da odavno nisam slušao razgovetnijeg pevača uživo :haha:Ali i studijski mi se uvukao pod kožu sa svojim nežnim melodičnim pristupom, bez da ikad uspe da zvuči preterano i/ili melodramatično (hello who said Leprous), hoda neku tanku liniju fenomenalno. Nije uopšte bravurozan pevač, ali prenesi emociju pesme prelepo. Ostatak benda fes, bubnjar se vidi da poweraš jer ludi na bubnjevima svaki drugi kraj pesme, klavijaturista daje prekopotrebne harmonija vokale (možda mi jedina zamerka svega što se jok neko iz benda ne uključi u iste), dok je basista skoro sigurno bio na nečemu, jer nikada nisam video nekoga onako nakeženog da svira 90 minuta proga. Urnebes lik.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...