Jump to content

Abhoth


Recommended Posts

Founded 2006 Genre Atmospheric Death Metal Members Srđan Mišović - Vocals (Hostis)

Miloš Klikovac - Guitars (Zaimus, KK Street Bangers, Hostis)

Branko Jugović - Bass & Programming (Zaimus, KK Street Bangers, Lamb Slaughter) Hometown Podgorica/Budva - Montenegro Record Label Independent Current Location Podgorica, Montenegro

 

Stvaranje Abhoth-a je započeo Srđan Mišović 2006. godine, kao rezultat njegove fascinacije H. F. Lavkraftom i njegovim djelima, kao i njegovoj ljubavi prema mračnom i atmosferičnom metalu. Tada je komponovao prvih par pjesama i predstavio ih svojim prijateljima, Branku Jugoviću i Milošu Klikovcu, koji su se veoma rado prihvatili uloga basiste i gitariste. Srđan je trebao preuzeti ulogu vokala, dok su bubnjevi morali biti programirani. Tako je projekat dobio svoju postavu. Odlučili su se za ime Abhoth, po monstruoznom, bezobličnom stvorenju iz literature Klarka Eštona Smita, za koje je napisao da je krajnji izvor grotesknosti i grozota.

 

 

 

 

abhoth.jpg

 

Prvih nekoliko godina Abhoth je postojao samo kao projekat, planiran za snimanje u bliskoj budućnosti, kada bend bude imao pristojnu opremu i uslove. Abhoth nikada nije bio zamišljen kao bend koji će svirati uživo, i to je ostala politika benda do dana današnjeg.

Godine 2008. bend je odlučio da snimi svoju prvu pjesmu. Budući da je Srdjan imao manjih problema sa grlom, Branko je preuzeo ulogu pjevača, i tako je snimljen njihov prvi singl "Beyond The Gates of The Silver Key".

 

Zbog obaveza članova prema drugim bendovima (Zaimus, KK Street Bangers, Dylan Dog), Abhoth je stagnirao. Uprkos ovim preprekama, bend je radio i na svom materijalu. Odlučili su da počnu snimanje svog istoimenog EP-a pri kraju 2010. godine, i tada je materijal snimljen prvi put. Ali, bend se suočio sa dosta poteškoća u dolazećem periodu, u pokušajima da postignu bolji kvalitet zvuka. Uprkos naporima i odlučnosti, zvuk gitara je bio nezadovoljavajući zbog lošeg kvaliteta opreme koju su tad koristili.

 

Takođe, KK Street Bangers je počeo nastupati uživo, a i Miloš i Srđan su bili zauzeti oko Dylan Dog-a, tako da je količina vremena koje su imali za Abhoth bila veoma mala. Ali tih godina, Branko, zadužen za miksovanje i produciranje u sva tri benda (Zaimus, KK Street Bangers i Abhoth), sticao je veće znanje o tehnikama miksovanja i masteringa kroz rad sa njima, pa je poradio na već postojećem singlu, da bi 2012. godine bend objavio remasterizovanu verziju singla. Ovo je bio prvi put da se bend odlučio na objavljivanje putem jutjuba, i pjesma je dobro prihvaćena od strane publike . Tokom 2012. i 2013. godine pjesma je emitovana par puta na poljskom radiju Revolta i rado šerovana na socijalnim mrežama, kako od strane balkanskih ljubitelja metal muzike, tako i od inostranih.

Razočarenje benda u zvuk snimljenih gitara je dostiglo kulminaciju 2013. godine, poduprijeto činjenicom da je EP javno najavljivan kao skoro završen i spreman za objavljivanje više puta. Zato, da bi pored ostalog povratili povjerenje publike koja je već počinjala misliti da se bend raspao, kao i ispunili viziju idealnog zvuka koju su imali u samom početku, napravljen je posljednji pokušaj da EP zvuči kako su željeli u samom početku. Prethodno snimljene verzije pjesama su izbrisane, i bend se odlučio na još jedan pokušaj. Cjelokupan EP je ponovo snimljen, sa mnogo boljom opremom i mnogo većim znanjem o tehnikama snimanja i miksovanja, u Brankovom Rebellion studiju. Cjeli EP je postavljen za besplatan download na njihovoj fejsbuk stranici u junu 2014. godine, i trenutno su u potrazi za izdavačem koji bi izbacio njihov EP na pro CD-u.

 

Link za daunloud cjelokupnog EP-a.

http://www.mediafire...h_(EP,2014).rar

Edited by VoivodBG
format edit
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...