Jump to content

2014.11.12. *Dom omladine, Beograd* Fates Warning, Headless, A|symmetry


azal

Recommended Posts

pocinje u osam i petnaest. ako bude na vreme a bice, to je maltene bez presedana rano.

 

popij kafu predvece i ponesi bonzitu na svirku da ti drzi secer.

 

mozes i da ubijes oko malo jace po danu (čvaknes se sa par aspirina pa upalis radio beograd), to ce to malo pomeriti sat i taman ces se izbalansirati kad se iskaces na koncertu.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

znaci ipak da se drzim one satnice na fejsu gde pise da FW pocinje u 22:15? :)

Pitam jer planiram da pre FW odem u REX na neki koncert, pa gledam da uklopim, a ne bih da kasnim na FW

 

priznaj da ides zbog neke ribe na koncert lika koji je "best known for his four-volume album The Disintegration Loops (2002–2003), constructed from rapidly decaying twenty-year-old tapes of his earlier music."

Share this post


Link to post
Share on other sites

priznaj da ides zbog neke ribe na koncert lika koji je "best known for his four-volume album The Disintegration Loops (2002–2003), constructed from rapidly decaying twenty-year-old tapes of his earlier music."

 

to je sledece nedelje, sad su bili Ken vandermark i Tim Daisy ;)

 

moja devojka je htela na to ali mora karte da prodaje za mene :haha:

 

#alphamale

?

devojka ti zna sta valja :P

 

 

e sad ozbiljno, sjajan koncert, znaci ne secam se kad mi je ovako dobro bilo. a ove godine sam se bas neagledao shitload bendova

bas su ono udarile emocije, ne znam, dream come true

 

fala lazo

 

plus sam mogao posle sto godina da odem na neki propisni metal koncert :D

Edited by Uruk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koncert je bio savršen, a bend odličan.

Vrhunac večeri " Nothing Left To Say"

Bobby Jarzombek je zver od bubnjara, mladi gitarista koji menja Arestija je odličan.

Ja sam poprilični početnik kada je u pitanju ova grupa, do pre par meseci sam slušao samo Arch fazu. :rockdevil: ,a onda sam skinuo kompletnu diskografiju. Za sada sam sa preslušavanjem stigao do "Inside out" albuma.

 

Kupio sam majcu "No Exit", sviđa mi što je sive boje.

 

Edited by Divlji Tigar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno odlican koncert, jako dobra posecenost, odlican zvuk, nema na sta da se pozalim bukvalno sve je bilo sjajno! Bobby je prelud stvarno, kako sije lik stvarno je bolesnik najstrasniji, iskidao je one bubnjeve. A Ray je isto dobro pevao, bar koliko sam mogao da cujem izvukao je koliko toliko te pesme gde mora da se malo vise iscima sa tim visokim i kapiram da nije fejkovao sto se tice odusevljenja, mislim da je kontao da ce biti u publici max 100 ljudi, bas se ono prijatno iznenadio :) Super ekipa, doista epsko vece za progere.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo volim Fates Warning.

 

Bilo baš dobro, bizarno mi skroz da sam gledao, od svih bendova mogućih, baš FW u 2014, odlično se drže, sviranje na vrhunskom nivou, posebne pohvale za Raya, izvukao maksimum svoj, čak i par nekih high-pitcheva na ovim matorim stvarima. Mnogo bolje nego da gledaš u mrtvo nepce LaBria ili guyliner istrošenog GT-a.

 

Bobby je meni odakle sam stajao izgledao kao Konanova glava koja ždere one bubnjeve, koji je duh onaj Matheos, čovek ima dve varijante istog izraza face već 30 godina, Vera cooler baš, drugi gitarista kao da je sin Steve Buscemia - vredno odradio Arestieve solaže i one zajebane delove u Part Of The Machine, NLTS i APSOG.

 

Lepa posećenost + onaj čiča sa Leprousa, wtf?

 

Najbolje me vozio Part of The Machine i ono malo No Exita, naravno Parallels blok. Ono kao malo smorili sa Wish i Simple Human, bolje da je uleteo neki Silent Cries ali ok, da ne cepidlačim, do jaja cert, pohvale za Lazin entuzijazam da ih dovede, svaka njima čast kad se cimaju u ovim godinama da rade ovo na ovom nivou, nisu neki klinci da pišaju u flaše u mini busu, ipak imaju po 50 skroro svi.

 

edit

 

A iduće nedelje svi pravac na Blasinskog da slušamo šumeće tablete kako se dizentegrišu i loopuju.

Edited by Лука
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Demonstracija sile i potpuni trijumf. Najbolji su i tacka. Ray POKIDAO. Malo mu trebalo da se zagreje i onda žeži. Odabir nota kad ne izvlači visoke mu je fantastičan, a i kad otpeva visoko to je to, nema bukvalno ni jedan stih da je bilo nesto skurcano. Ovo mi je ostavilo najjaci utisak a za sve ostalo sve sami superlativi ukljujuci set (na papiru je tek okej ali uzivo je funkcionisao besprekorno, pa i nove pesme su zvucale bolje nego na albumu) potom i publiku. Nedostatak klavijatura odnosno prisustvo iskljucivo gitarskog zvuka je jedan detalj koji mi je neobicno pasao.

Mogu do sutra da kuckam plasim se da ce da mi se izgubi tekst na telefonu postosam debil za tacskrin pa cu da napravim rez ovde

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zajebi ti to

 

JES DOBRO BILO AAAAAAAAAAAAAA

nisam imao pojma da ce biti ovako. Posto mi je nadrealno bilo da dolaze nisu mi se formirala neka konkretnija ocekivanja ali cim su dve tri pesme prosle krenuo je neki hipperrealni nabod od osecaja koji ne mogu da opisem bolje da ne serem vise jednostavno bilo je prcanje

 

Jedino sto se matheosova gitara nije cula u nekim harmonizovanim visim deonicama ali ovako sama se dovoljno cula. Bukvalno jedina primedba. I ovaj gitarista je nesto sitno gresio u pocetku ali to nije validna primedba posto to mora biti tako. Kasnije kako je dobro odsvirao neke solaze nisam mogao da verujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebote kakva svirka!! Ja sam odusevljen malo reci! Hvala Lazi puno na svemu, i na sansi da sviramo kao predgrupa ovim legendama, nemam reci ... Svaka cast i publici, ispostovali su i nas i Headless, maltene je Dom bio pun sve vreme od pocetka! Kad bi se ovakve scene desavale cesce, bilo bi super :)

 

Sto se tice svirke FW, stvarno sabijanje. Ray je odpevao prilicno dobro, kontam da se i zagrevao dosta. Matheos i ostali stvarno sabijanje, sve ste rekli vec gore, nema potrebe da se ponavljam. Vrhunac je plakanje Ray-a na onaj plakat koji smo napravili kao podrsku Bernie-u iz Redemptiona ... Nisam kontao da ce ga toliko pogoditi, ali mnogo mu je bilo drago zbog toga. Na kraju, jedne fotke za sve :)

 

10525783_10204685632076964_1368564978706067020_n.jpg?oh=caf6889c5f7bd36598b027c5edd65632&oe=54E0DE83&__gda__=1423385302_7de85513d5f3694803342ce90e7652e5

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro je bilo, meni samo nedostajala "Outside Looking In", pa da mi bude sve potaman. Ocekivao sam da ce je sigurno odsvirati kad su izasli na drugi bis, kad ono nista. No dobro.

Nevjerovatno je koliko je ljudi doslo, ja sam ocekivao da ce biti triput manje publike unutra.

Nas nekoliko b®esposlenih je ostalo ispred Doma jos neko vrijeme, pa smo uhvatili Jarzombeka i Matheosa za slikanje. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...