Jump to content

Marburg limuzina & Ebola lokomotiva


Face Of Melinda

Recommended Posts

 

Nemoj me shvatiti pogresno, ali tvoji postovi su cesto "post radi post-a" iliti pises da bi odgovorio, pri cemu nisi razmislio o svim mogucim pitanjima i idejama koje se kriju u nekoliko recenica, ali to je i normalno jer si dosta mladji ;)

Можда и не грешиш толико, да будем искрен ;), Мене боли уво за еболу али покушавам да схватим зашто ти са толиком озбиљношћу приступаш тој теми.

Мислим да је у старту је грешка што се придаје толики значај овоме, јер барем још нема разлога за бригу код нас, а и да буде мислим да ће ме реално болети курац.

 

Назви ме незрелим дететом, или фанбојем теоретичара завере, али из неког разлога никад нисам, нити ћу, прихватати те приче о пандемији, или барем не ову :da:

 

Чим чујем нешто о покретању вакцина, аутоматски се у мом мозгу активира диода за фармацеутску мафију и завере и остале пичкематерине. Јебига, једноставно не могу да прогутам та срања :haha:

 

od tog klasicnog sranja je umrlo skoro 300.000 ljudi..

 

 

Odakle ti ta informacija ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

što je opet manje od broja koji umre godišnje od običnog gripa

 

Naravno, ali nije zanimarljiv broj.Jesmo se mi dosta zezali na tu temu, ali na kraju je ispalo da nije tako bezazleno.Obaska sto se od gripa i izlecimo, a i svake godine ga fasujemo.

 

 

 

 

Odakle ti ta informacija ?

 

Zvanican podatak..tako da uz teoriju zavere moze slobodno da se poveca na mnogo vise. :mhihi:

 

A u slucaju ebole, zarazeno je 10.000 zvanicno, a vec je 5000 umrlo.Prilicno velika smrtnost.A kad panika hvata lekare, a ne farmaceutske korporacije, onda vise nije do sprdnje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ај реци ми искрено Сале, јел се цимаш нешто посебно ? Јел иаккав страх осећаш или иоле паничиш ?

Sto bi se panicilo? Nije to film.

Zasto mislis da jedina reakcija treba da bude "boli me kurac" ili "aaaaa panika panika"?

Treba jednostavno imati u vidu sta se desava.Tako smo i za ove potope bili u fazonu, ma ko jebe Evropljane, ma nece to nas, pa smo videli kako smo prosli u maju, cmizdrili ko picke za kucama, podavljenima, usevima, kolima, zivotinjama..ono u filmu milijarde stradaju pa se film zavrsi, u stvarnom svetu i jedna zrtva je veliki problem, a kamoli 5000-100.000 ili milion.

 

Cim se isto pojavi i u africi i u americi ili evropi, to ti je vec registrovano kao pandemija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo to sto kaze Sale, pogotovu jer su inicijalni simptomi kao kod gripa...

 

Iscitaj slucaj ebole u Maliju. Devojcici su u Gvineji preminuli roditelji od ebole, rodjaci su je stavili u bus, i doveli u Mali, da bi potom ceo autobus bio sada u karantinu kao i komplet med.osoblje koje je doslo u kontakt sa devojcicom. Kao odgovor na to Mauritanija je zatvorila granice prema Maliju.

 

To sto tebe ne pogadja licno, ne znaci da ne pogadja druge. Jedan nas lekar je dole u okviru Crvenog Krsta i nadam se da ce doci ziv i zdrav, kada bude dosao, on ce biti tri nedelje u kucnom karantinu, u tom periodu ljudima je dozvoljeno da setaju medju druge da koriste javni prevoz itd jer nemas ti kontrolu da nekoga drzis tri nedelje na oku. Neka se desi da cetvrte nedelje on dobije simptome bolesti i sta cemo onda? To je ono o cemu treba misliti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima jedna korejska mini serija "VIrus", , deset epizoda ima, jako slican scenario sirenja zaraze kao sa tim slucajem, samo malo upakovano u zaveru i virus je uber smrtonosan, ali na istu foru.Samo sto nije holivudski pa nema pedeset miliona mrtvih na nacionalnom nivou, nego je sve u jednom gradu.

 

Lik koji je prenosnik, usao u bus, tamo se zakasljao i cap, ceo bus kontaminiran(dobro u seriji posle par dana capne vozac, pa capne zena koja mu je bila najbliza i onda redom koga su oni zarazili,,)..ali realan scenario bi isao- dok su ovi najblizi njemu otisli kuci, tamo nek zarazi ukucane pa onda ovi kad odu dalje i to se tako dalje siri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 years later...
  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...