Jump to content

Horrendous


Јарослав

Recommended Posts

Zanimljiva zika, vokali i ne baš, nisam ih nešto slušao ranije, par stvari sa one hajpovane Anarete. Moglo bi se ovo preslušati, kada mi dojadi (najavljena) najezda ockul DM-a u narednih par meseci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj pustiću (upravo mi ide anareta, ima tu šta zanimljivo da se čuje..).

 

Što se vokala tiče, da boja glasa podseća na njih, ali mi se ne svidja kako su aranžirani, tj. vocal patterns mi nekako bezveze

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preslušo prva dva, prvi je više u OS fazonu i (za divno čudo) ću ga malo preskočiti za sada, više bi se fokusirao na drugi i treći, jednostavno mi treba mali predah od čistih OSDM bendova koje vrtim već duže vreme. Baš fino i relaksirajuće zvuči Ecdysis, idealan za ovo tmurno-kišovito vreme, posebno bih pohvalio više nego sjajan guitarwork.

 

Fino što ima ovako dobrih mladjih dm bendova, koji i ako se dosta oslanjaju (više kao uticaj) na staru školu, ipak žele i nešto novo i sveže da ubace u svoju muziku. a da je ne useru previše, bacajte još neke preporuke za slične bendove (tribulation free :bigblue: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw, kad spominjemo RJ - kad sam bio sa Karlom na Watain/Degial svirci u Berlinu pazario sam jedan 7"

https://www.metal-archives.com/albums/Revolting/Within_the_Morbid_Ossuary/356100

Mnogo me nervira sto trenutno ne mogu da nadjem te dve pesme od Revolting na YT, obe kidaju a pogotovo taj instrumental.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Horrendous>>>>>>sve to djuture

 

Sem Glena

 

Gde je ona linija na kraju za potpis?

 

Pre ce biti da si ti ziveo u vreme kad je metal bio znimljiviji..

 

Uvek ima zanimljivih izdanja. Evo recimo, bum koji je napravio Horrendous sa The Chills onomad, danas pravi Blood Invocation sa Abiogenesis, samo sto ce to da se ukapira za par godina, kao svojevremeno i za The Chills. Novi Corpsessed kad izadje uskoro ljudima nece biti dobro. Rites Of Thy Degringolade novi je za mene remek delo. Ellorsith EP iz ove godine je jaw-dropping. Verberis EP isto bas dobro vozi. 20ak UG lejblova danas pokriva 98% kriticne mase talenta iz kog ce se, a mozda i nece, izroditi nesto od istorijskog znacaja za metal, i sto se mene tice, bukvalno sve sto je danas interesantno i sveze u death/black metalu se vrti oko tih 20ak lejblova, plus ono malo i dalje relevantnih matorih Century Media, Nuclear Blast i Metal Blade bendova.

 

A Abiogenesis je albumcina koju moze samo da sanja 99% tih matorih kultnih bendova o kojima je bilo reci na poslednje dva strane i zbog takvih albuma/bendova i danas, ovako mator, uzivam da kopam po undergroundu, jer svako malo naletim na nesto od cega me prodje jeza. Tako da, niti je metal u krizi, niti je stilski previse skucen da se ispolji kreativnost, i dok god bude klinaca kojima preliva i talenta i entuzijazma (a bice ih uvek), bice i vrhunskog metala. I koliko god da se nekad cini da su svi dobri rifovi vec odsvirani i da nista novo nema da se kaze, istina je da u tom neistrazenom beskraju postoji neogranicen broj sjajnih albuma koji ce tek biti snimljeni, samo treba biti strpljiv i cekati prave ljude da se pojave i snime ih. Moja licna statistika kaze da se to godisnje desi oko 4-5 puta, nekad malo manje, nekad malo vise.

 

P.S. Ako se po jutru dan poznaje, novi Horrendous po svemu sudeci ulazi u kvotu za 2018. godinu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nisam pomesao, on je typo turio Blood, a bend Burial Invocation ima novi album Abiogenesis, djed metal iz Turske, valjda je na to mislio

 

Hahaha sad vidim, ja nastavio dalje tako pomesano xD

 

Dakle, Burial Invocation... Zakljucujemo da nije najsrecnije ime

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...