Jump to content

2014.11.14. *Dom omladine, Beograd* Kandakodžainebojša promocija albuma Volja za noć + gosti: Autogeni Trening, Kiza Bluza


VoivodBG

Recommended Posts

997088_10152801111554556_6791308338416602805_n.jpg?oh=d881aacb354aa37b8ad2f96b97975dca&oe=54DD744B&__gda__=1424323361_b058252f3b51e5dc8219679790f88989

 

 

Pozivamo vas na koncertnu promociju novog albuma Kanda kodža i Nebojša , Volja za noć, koja će biti održana u Domu omladine Beograda u petak, 14. novembra!

 

Za najbrže fanove benda obezbedili smo ograničen broj ulaznica po promo ceni od 500 dinara koje možete kupiti u kafeu Šikarica, Skadarska 22.

 

Ukoliko još uvek niste preslušali album, imate prilike još jedan dan za besplatan download na http://exitmusic.rs/...sa-volja-za-noc

 

Fizičko izdanje (CD) i digitalno izdanje albuma ( deezer, tunes, wimp, spotify, ...) će se takođe pojaviti u narednih nekoliko dana u organizaciji izdavačke kuće Odlican Hrčak.

 

U omotu koji podseća na svet i ljude koji su reči i misli koristili za izražavanje stvaralačkih ideja nalazi se jedanaest novih pesama sastava Kanda, Kodža i Nebojša, koji uprkos svemu uspeva da dopre do publike koja do takvih reči i misli drži, kao i do ljubavi i inteligencije. Savremeni ljudski mravinjak sve besomučnije zagovara površnost, zaborav i otupelost, a u okolnostima na domaćem terenu takav svetski ritam odjekuje u skladu sa preteškim senkama svih naših neprebola. I dalje fascinirani snagom rokenrol nasleđa, Kanda, Kodža i Nebojša na svom sedmom dugosvirajućem ostvarenju, zaključuju da, rečima pesnika, dani nepristojno sviću, te da je zato buđenje Volje za noć vodič ka izlazu. Trideset i sedam minuta ovog albuma kondenzuje iskustva benda kao istraživača noći - ambijenta u kome se još uvek vredi zaputiti ka traženju slobode, istine i čoveka. Produciran u saradnji sa Casparom Wijnbergom, Volja za noć verno prenosi zvuk i stav benda sa bezbrojnih nastupa. Ova petorka i ovoga puta nastupa privržena pogubljenim vrednostima posrnulog grada, zato nema razloga da se ne pridružite bendu na ovom putu nakraj noći. Švercovanje podrazumeva nekoliko klikova na mreži, a nosač zvuka se za preostale zaljubljenike u dobar zvuk pojavljuje u izdanju Odličnog Hrčka.

 

- I ove jeseni većina populacije podleže zatupljujućim otrovima medijskog besmisla, dok preostali deo kulturne i subkulturne javnosti teško uspeva da sačuva moral usled zbivanja koja se kose sa logikom i zdravim razumom. Nakon dugotrajnih borbi sa snagama banalnosti, proseka i dosade, Kanda, Kodža i Nebojša izlaze neokrznuti oslanjajući se na Veru, nadu, ljubav i stav. Iako je borba neprestana, odustajanje nije opcija. - članovi benda o inspiraciji koja stoji iza drugog singla sa albuma Volja za noć.

 

- singl Vera, nada, ljubav i stav

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nije mi jasno kako može onako da sabija solaže i da ih zavrne na nov način potpuno uspešno, pa još i da improvizuje bez ijednog trenutka gubljenja u notama. Nestvarni trenuci na nekim pesmama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebalo mi je par dana da sumiram utiske. Imali su par ispada, basista je u par pesama gresio. Sve ostalo, od setliste, Oliverovih baljezganja, svirke. 50 zlatnih bambija i zlatni zubi Minje Subote.

Jednom reci: dominacija.

 

Moram da pohvalim i Autogeni Trening, dobro prase, ali su mi falile vizuelizacije koje su imali na Long Night Festivalu, kada sam ih prvi put gledao.

 

Kiza Bluza Bend, cist hard rock, korektno, ali opet nije to moja solja caja.

Edited by VoivodBG
lunaritis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basista jeste grešio, ali me je i iznenadio u dva-tri navrata izmenom deonice, negde je postigao skroz drugačiji trip, meni prijatan. Nije ni Oliver davio koliko ume, to je isto bilo do jaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...