Jump to content

2014.12.05. *Babel Bar & Terrace, Beograd* Crno Dete, The Cyclist Conspiracy, DJ Sandjama


Cyprian's apprentice

Recommended Posts

CRNO DETE, noise improv karasevdah turbo rock dvojac, promoviše svoj drugi album, "Dževad", priču o putovanju u mesto između ličnog Džehenema i Dženeta na psihodeličnom ćilimu pitagorejske preciznosti.

 

Više informacija o albumu i besplatan download:

http://www.crnodete.com/

 

THE CYCLIST CONSPIRACY The (Anti) World Orchestra, muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Na programu muzika filmska i egzotična.

 

https://www.facebook...clistConspiracy

 

DJ Sandjama, rezident kafane "Konstantinopolj" - mangaški hitovi, ološki rock, turkcedelia, bolivudski glamur, kraut opera, kmerski šlageri, zapatistički surf, južni vetar revival, mongolski ceremonijalni dronovi, pastoralne apstrakcije.

 

Ulaz: 200 dinara

 

https://www.facebook...lan_user_joined

 

2s82sm9.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lou

 

super :), samo uzmi u obzir da nece bas da bude onako bljestavo k'o na onim snimcima iz panceva, posto ce bina da bude mnogo manja, a i ne znam kakav cemo zvuk uspeti da izvucemo u laici - dacemo sve od sebe da bude sto bolje :). fala puno za last fm event :)!

Edited by Cyprian's apprentice

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sledeći put makar mala sala Doma omladine, niste za onaj skučeni prostor, niti za slabo ozvučenje. Napred je dobro, već od sredine se ništa ne čuje, još su ljudi pričali bez prestanka. No, ono što je važnije je da je izvedba bila odlična, uz zamerku na račun pratećih vokala (ako mogu tako da ih nazovem), nisu baš ubadale kako treba u nekim delovima. Malo je tu i do miksa, jer se najviši glas koji pruža ravnotežu jedva čuo, pa je sve uglavnom ostajalo u srednjim i nižim tonovima. Glavna pevaljka sabija, ima glas i po i zna kako se koristi. I dobar vam je stajling ukupno, sasvim prikladno uklopljeno, opet ću pomenuti pevaljku koja je prava stvar za središnji deo bine. :da: Da, šteta što nema muškog vokala za kraj "Virility", ali pretpostavljam da je kod vas svašta otvoreno kao mogućnost, zar ne? ;)

 

Crno Dete su otpočeli kao solidno iznenađenje, morao sam da pogledam to izbliza, zaboli su baš dobre rifove u prvih nekoliko pesama, ali mi je utisak kasnije splasnuo - jednostavno nisu održali isti nivo atmosfere. Možda je do izbora pesama, a možda i do toga što se, za moj ukus, onakav vokal nikako ne uklapa u njihovu svirku. Nije isključeno da to bolje zvuči na albumu, ali ovde nije o tome reč. Najpoštenije bi bilo da kažem da imaju potencijala i da nisu za bacanje, puni su energije, a bubnjar je ludilom na nivou onih koj prolaze kroz Seven That Spells.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lou

 

stoji vecina primedbi koje si naveo. ovo nam je tek druga svirka, nismo imali mnogo izbora oko prostora, a gazda babel bara nas je maksimalno ispostovao i maskimalno izasao u susret. sto se tice devojaka, nemam pojma kako se culo u drugom kraju kluba, na tonskoj je bilo sve ok, a i na bini za vreme koncerta mi se cinilo da zvuce manje-vise ok, mada sam primetio da imaju problema sa monitoringom. bilo je generalno zaguljeno da se ozvucimo.

 

kako bre nije bilo muskog vokala na "virility", drao sam se iz petnih zila :). eno okacio sam snimak na temi benda pa overi.

 

meni crno dete bilo strava, deset puta bolje nego na snimku. mozda ti prosto stilski nisu legli, zna gitarski noiz (pogotovo onako kompleksan i mracan) ponekad tesko da padne.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biće da je monitoring u pitanju, jer se događalo da se uklapaju kako treba u jednom trenutku, a neko bude preglasan ili omaši u drugom - sve je razumljivo kada se nagurate na onolicki prostor. ;) A kako i da ne bude zaguljeno kada vas ima onoliko.

 

Ič se nije čuo vokal iza, nisam jedini, sad ću da odgledam snimak.

 

Kao što rekoh za Crno Dete, počeli su da delju, a onda je nekako to skliznulo i njie me držalo. Sam zvuk koji su postigli opremom je skroz dobar, oduševio me je gitarista načinom upotrebe Big Muff-a, nisam odmah skontao šta je iskombinovao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...