Jump to content

The Best Of 2014


Grobodan

Recommended Posts

Nažalost, more fantastičnih albuma je ostalo izvan liste, a nekima je falio i samo jedan glas.

 

Bloodhemn, Kayo Dot, Teitanblood, Sanctuary, The Deathtrip, Arch Enemy, Emptiness, Nachtmystium, Spectral Lore, Revocation, Taake, Anaal Nathrakh, Teramaze, Overkill, Mekong Delta, Evergrey, Artificial Brain, Serdce, Cormorant, Slough Feg.... svi oni su bili blizu da uđu, ali jbg, tako je to sa izborima.

 

Pa to, liste i služe da predstave presek opšteg stanja ili kao pokazatelj prosečnog ukusa ("prosečnog" u čisto statističkom smislu reči, ne u smislu kvaliteta albuma) a ne "spisak jedinih albuma koji valjaju i koje vredi preslušati". Ničeg spornog tu nema.

 

Hvala za ovu bonus listu, overiću još neke albume koje sam propustio. :)

 

Ja sve ponavljam sebi kako je u meni problem što me svaki album smori posle pola i kako treba bolje da poslušam

 

svi su u fazonu kako je fantastičan, pa bih se potrudio da vidim šta to oni čuju

 

Haha, meni se to isto ponekad desi - da ne mogu da vidim (ili čujem) neke stvari koje su toliko očigledne drugima. Mislim da je jedan od razloga* za to što u meni dođe do prezasićenja zbog informacionog overloada. Jednostavno, postanem manje osetljiv na stimulanse koje dobijam od čula kad krenem maltene non-stop samo da (mehanički) preslušavam nove albume.

 

Kad bi ceo dan samo jeo slatkiše i na kraju pred spavanje opet pojeo slatkiš, koliko bi realno u njemu uživao? Što bi rekli ekonomisti, granična vrednost tog poslednjeg slatkiša bi bila mizerno mala. Kontam da isto važi i za muziku, filmove itd.

 

Kad pogledaš koliko toga zanimljivog ima da se presluša, odgleda, pročita, odigra, nije ni čudo... Apsolutna hiperprodukcija svega i svačega. A opet, gre'ota propustiti bilo šta što valja...

 

Rešenje je informaciona detox dijeta. :bigblue: Recimo, tri dana muzičkog celibata (što je, uzgred, najduži period koji sam uspeo da izdržim bez muzike) i onda spičiš neki album koji nisi kapirao ili si mislio da je overhajpovan i videćeš, potpuno druga priča. Kao da ga slušaš drugim ušima. Ili se recimo ograničiš na samo jedan do dva albuma dnevno, whatever works best for you.

 

*Drugi mogući razlog je da mi se jednostavno ne sviđa takva mjuza.

  • Upvote 6
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaka konkurencija i zasićenje stvaraju sredinu koja bendove tera više da se trude, pre 30 godina je Possessed-u bilo dovoljno samo da zvuče onako i već su bili posebni i zanimljivi, a danas sa takvim zvukom moraš i da saraniš s rifovima da bi bio interesantan.

 

Jedino loše u tome je što je bendovima teže, teško da neko može da napravi bum i da namlati pare, ali je to s jedne strane i dobro jer automatski eliminiše one kojima su pare motiv, ostaje samo sirova ljubav za mijetal :blek:

Edited by Demon Seed
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...