Jump to content

tema za pedere i dukatlije (random)


KRANG

Recommended Posts

Odličan je novi King Woman - Celestial Blues, značajan korak napred u odnosu na debi album. Dosta toga se vrti oko zavodljivog vokala Kristine Esfandiari (btw, majka joj je Srpkinja, ćale Iranac) i njene pojave, vokal počesto zaliči na Chelsea ili Emmu, ali ide i dalje, ima i neke dernjave. Instrumentalna podloga je sasvim odgovarajuća, generalno album ima neku ludu atmosferičnost, dosta se to dobro ogleda i u ovim spotovima. A ako bih izdvajao neku pesmu koju favorizujem, definitivno Entwined.

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

baš mi se hajpuje ovaj album a ne znam gde da ga stavim pa aj ovde, leći će

The Lion's Daughter su Ameri koji miksuju moderniji, melodičniji, Nachtmystium-stajl black metal sa klavijaturama direktno inspirisanim hororima 80ih, dakle John Carpenter sa njegovim soundtrekovima itd. poslednja pesma recimo strašno liči na Nacht, i oseća se uticaj celog tog stila kroz album mnogo, a soundtrack vajb je tu maltene u svakom momentu

dosta lako ulazi u uši sve i jako je zabavan album, mislim da mi je ovo i naj metal ove godine zasad, volim to kad bend ne otkrije neku ne znam kakvu topli vodu stilski ali opet nađe nešto svoje i stvori nešto što ima glavu i rep itekako

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

a2714577354_16.jpg

Quote

 

Lenhart Tapes je glavni solo projekat muzičara koji ima jaku kilometražu u underground bendovima (bio je čak i član rahmetli Petrola, koji su neki navodno voleli kada su bili deo Nove Srpske Scene, i kako da zaboravim njegov doprinos Klopka za Pionira!) i ono što je možda najfascinantnije što ima specifičan stil koji nije viđen toliko na svetskoj muzičkoj sceni.
 
Da pojasnim, Lenhart kopa po raznim audio kasetama koje nalazi po raznim budžacima, od narodnjačkog hc melosa, živog snimka sa kakve svadbe, onda to uspešno meša sa Afričkom nacionalnom muzikom sa druge kasete, i sve to provlači kroz miksetu i koristi razne touch pad uređaje i ostale skalamerije da bi napravio neverovatne zvučne slike. Ova prva dva što su spomenuta dobijaju sasvim novo ruho, jer dolazi do jakih industrijalnih i udarničkih bitova gde sve deluje kao da će se zapucati svakog momenta, i da nam je kraj sveta blizu, a kada je tako dobro sve uklopljeno, nek propadne nije šteta!
 
Album Duets je upravo takav, sa dosta gostiju od vokalistkinja koje se bave etno pevanjem, narodnjacima, ili sviraju razne instrumente, Lenhart konačno ima album koji je pristupačniji od starijih izdanja i spreman je da izađe iz komforne zone i da vam zagolica uši i amigdalu koja se pošteno uspavala.
Siguran sam da će mnogima kada odluče da se ohrabre i poslušaju razne radove koje je do sada napravio (ima ih dosta zapravo, ali ne samo pod Lenhart Tapes projektom) otkrićete nešto novo, nećete moći da kažete: "Imamo najdosadniju muzičku scenu na svetu, i ništa novo se nije desilo od pamtiveka."

Album je dostupan na vinilu i na bandcampu, znate šta trebate da radite ako vam se dojmio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pišem ovde da me ne nagaze pećinci na DM podforumu: novi Rivers of Nihil album je užasan po(d)bačaj, jedna velika praznina od albuma. Baš su se naložili da su neka prog sila a u suštini ceo album je tumaranje u mraku, možda 10% albuma ima nekog smisla i nade. Dosta nekih industrial i deathcore uticaja (nisam fan nijednog od ova dva), sve pesme su nekakvi eksperimenti da se valjda prikažu kao veliki inovatori, šta već, a nikako dovršene koherentne celine. Baš sam razočaran iako sam imao skepsu da posle WONMN mogu da ostanu na kursu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...