Jump to content

tema za pedere i dukatlije (random)


KRANG

Recommended Posts

Evo stare kuce, konacno malo prisebnijeg icon_wink.gif

 

Dakle, nema potrebe da duzim preterano - ono je organizacija na tragu naseg Hellhammera- svojevremeno. Headlineri tamo, a ne odsvirase. Struju presecali stadionu, nije se znalo ni ko pije ni ko placa, a sunce ubija u glavu od nekih +10000 stepeni. Bilo mi je laknulo to sto od nas 8 niko nije platio kartu, pa nismo preterano prezirali zbog bacenih para. Ovako na sve to gledam kao na odlazak na more, kupanje celi dan od 6 ujutru, malo suncanja pred stadionom ( icon_uhoh.gif ) i na kraju koncert koji sam po sebi uopste nije bio los. Divim se ljudima zbog pozitivne energije i nakon svega sto su se ponasali korektno (jeste da su flase letele na binu, ali i bilo je razloga)...

 

Amon Amarth je bio fantastican, pravi metal koncert i atmosfera, super su ispostovani. U ocima su mi porasli nakon sto sam ih video na bini, posle svih sranja.

 

Sa strane nekoga ko HR bendove ne gleda cesto uzivo, ovi su mi i te kako skrenuli paznju:

Koziak - jedan od najbolji ex YU bendova, veoma mi drago sto sam ih napokon video na bini! Gitarista koji kao da je sa plaze stigao cool pojava u jednom death/black bendu.

Downfall - tako nekako su se zvali, odlicni su takodje! Mesavina Death, Nevermore, ali na kraju Children of Bodom

Rising Dream - veoma dobar power/prog, odlican pevac, i jos bolji klavijaturista

Osmi Putnik - super nastup, ali su odudarali od svih ostalih bendova - Dio/Kerber/Kraljevski Apartman... cool.

 

Cek, sta je jos bilo iz HR... ne mogu se sad setiti...nista od Vege, nista od ToxicDeath/Agonize/Symbolica...

 

Ali ljudi... pravi headlineri za mene dole, bila je NOCTIFERIA!!!! Kakav je to samo bend!!!!!!!! Totalna promena stila, ocekivao sam black metal, kad ono moderni electronic/industrial metal, tipa Pain/The Kovenant, fantasticno su zvucali! (Draconic prica podseca malo na njih, bilo bi super kad bi ih ovi nasi videli uzivo...7 zica gitare...).

 

Steta za Prospect slovenacki, i njih sam hteo videti...

 

U sustini, najveca steta za Rage, Brainstorm, Therion (za Soulfly mi i nije toliko bitno)... a ako organizator zbog ovoga ne zavrsi u zatvoru, i ako mu neko pruzi jos prilika da nesto organizuje - onda nemam reci.

 

Tehnicki detalji - bina (ogromna, extra kvalitet opreme na njoj), stadion (prima oko 5000 ljudi, bilo oko 1000), zvuk (retko kad sam takav zvuk cuo kod demo bendova, perfektan tonac), atmosfera (sve u svemu odlicna)... Dakle, meni bilo dobro icon_biggrin.gif

 

Ovo cu samo prekucati za Butcherian icon_biggrin.gif

 

Idem da odmaram, sunce me prebilo, kupanje extra izmorilo... ali Duh ne slomilo icon_biggrin.gif Ubio Primal Fear u pojam sa razglasa sa onim METAL IS FOREVER!

 

orangelistening.gif

 

p.s. ovde bolja rasprava, ne da mi se pisati ovo na temi za fest.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hah, jos je i hrana u Zadru ocajna. Jedna jedina rostiljnica, i to na autobuskoj stanici. Zena se zaklinjala da meso nije starije od 2001. Bar je iz ovog milenijuma.

 

icon_mrgreen.gif

 

Bio je to dobar kombi trip, pogotovo sto je (malo stariji) sofer jeb'o sve konobarice iz svakog sela kroz koje smo prosli do Zadra icon_biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe bolje da se dosli na glupi EXIT, mogli ste bar da jedete sendvice sa pastetom od cvaraka sa BodyRemoverom.

 

...i usput kuntate u krilu njegova debela burazera icon_smile.gif

 

moja najgora godina svih vremena. jutros je umro cale najboljeg ortaka. od jutra do malopre sam tocio rakiju rodbini i kolegama s posla (koji su btw svi lame srbijanci i hateri).

 

 

najgori post ikad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je poruka koju sam ostavio na čmar-netu, pa eto...

 

***

 

Ja ću ovdje koju riječ, možda neko i pročita.

U petak u 11:15 sam se odlučio da idem na ovo. Do 11:00 sam bio sa ribom, i pošto se njoj nešto nije dalo, završili smo ranije pa stigoh. Prevoz je krenuo u 12:00.

(Originalno nisam imao u planu uopšte da idem na svirku pošto ne slušam/pratim nijedan od navedenih bendova, već samo da odem do Zadra, zašto ne...)

Ekipa od 7 + ja ljudi je došla iz Banjaluke u iznajmljenom kombiju, uz cijenu za vožnju od 15 odnosno 20 eura po glavi. Muvali se po Zadru, kupali se, ja nađem sebi napokon pa kupim Razdor CD, malo se isfuravali oko nesigurnosti svega, ja sam jeo nekakve kolače kod tetke dok su ostali iz ekipe posmatrali kako naš šofer izvlači mrtvog čovjeka iz mora a onda kao magla nestaje kad se pojavila murija... I tako.

 

I onda se napokon čuo "Smoke on the Water", i kao uđu ovi, pa mi prebace press pass kroz ogradu pa uđem i ja.

 

Jebiga, da smo platili, plakali bi.

Ali nismo.

 

Bendovi, ovi što su svirali, onako, uglavnom nemaštovite kopije. Ja nisam metalac pa mi je lako bilo gledati ih i smijati se. Njima sumnjam da je bilo lako.

Amon Amarth - frontalna lobotomija, ali oni su i inače takvi, pa jbga. Vidim da se ljudima svidjelo, a iako ne slušam/podnosim to, osjetio sam da je atmosfera ipak bila kao na koncertu tokom njihovog nastupa. U svakom slučaju poštovanje za njih, posebno ako su svirali za 0 rapajića kao što se na par mjesta navodi.

 

Ona katastrofa sa Metalnim Ratnicima mi je pomalo nejasna.

Jak momenat je bio kad je jedan mladić pored mene iz revolta počeo da proziva jednog djelatnika na pozornici sa pogrdnim "Ua srbine!"

Do jaja.

 

Osmi putnik je bio jako dobar.

Napokon malo muzike koja se mogla slušati.

To je ta glamačina.

(Samo mi je smetalo što mi je u ušima odzvanjalo METAL IS FOREVEEEER, FOREVEEER, FOREVEEEEEER!)

 

Nakon toga Noctiferia, odličan metal boy bend i jako dobra svirka.

A navodno su oni bili nekad black metal. Znači, još veći plus za njih.

 

Uglavnom, trip kao trip je bio dobar, a sam MMS jako tužan.

 

You croats are makin' us serbs look good.

 

Inače, nisam do poslednjeg momenta znao da dolazim, a da jesam vjerovatno bih maltretirao nekog sa foruma da mi izradi neki dijagram roštiljnica i pekara, ali, jbga, to je već neka druga priča...

 

poz

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ona katastrofa sa Metalnim Ratnicima mi je pomalo nejasna.

Jak momenat je bio kad je jedan mladić pored mene iz revolta počeo da proziva jednog djelatnika na pozornici sa pogrdnim "Ua srbine!"

Do jaja.

 

Mislim da je to kreten od Ljube koji inace svira sa Undercodeom.. ma debil, vec je pokupio batine, dohvatili ga lokalci, za njegovo bi mu dobro bilo da se opce ne pojavljuje na nikakvim metal hepeninzima.. icon_evil.gif

 

Mislim da je organizator vec mrtav covjek, metak mu ne gine, no sa druge strane, ako ga svi gubici nakon Blazea i Helloweena nisu naucili da se vise ne bavi jebenom organizacijom koliko je nesposoban, sumnjam da ce ista nauciti i iz ovog fijaska..

 

Koje su to samo patke prodane ljudima.

 

PS, primjecujem da Zadrani vole biti na tjeralicama, prvo Gotovina, sad i Stipe Juras icon_uhoh.gificon_rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

user posted image

 

Michael Manning: Public

Ai Records

 

Michael Manning's first full-length Public is a more chilled affair compared to the more dance-based releases in the Ai catalogue but it's hardly less satisfying for being so. The follow-up to his EP The Lost Aberrant Dragonfly, Public encompasses a diverse spectrum of styles ranging from ambient to hip-hop but pursues introspection above all else. At first, that doesn't appear to be the case, given the more aggressive style of initial tracks like “Sound Check” and “The Street Television.” The former merges crisp hip-hop beats with blurry voices, percussive clatter, and the soft cascades of a female vocalist, while the brooding Arabian ambiance of the latter, coloured by bell percussion, tablas, flutes, and strings, suggests a visit to a Moroccan opium den. But “Walk in the Park,” a delicate ballad that pairs Helen Lord's breezy vocals with Manning's Rhodes piano playing, signals a move into more placid territory. The beatific “Save,” the orchestral “Nothing Left to Shout About,” and the melancholy if oddly titled “Insect Potentiality” (Lord's alternately lush and swooping vocals help make it perhaps the album's loveliest song) reinforce the reflective, gentler mood. It doesn't stay there entirely, however, as demonstrated by the hip-hop-flavoured outing “Today” and the coda “Waiting for Closure.” Many of the fourteen tracks spread across the album's forty-five minutes are two-minute vignettes, though that's not a weakness as the songs cumulatively establish a strong impression.

 

The elegance of Manning's music belies his age (now nineteen, he was signed by Ai when just 17). Consider his restrained piano playing on the longest song, the rather hymnal “Cautionary Tale.” His minimal approach here reaps maximum rewards, especially when paired with phantom voices that drift in and out in drone-like manner. Like many a young composer, repetitive patterns in Manning's music suggest a Steve Reich influence (“Astral Poetry” and “Insect Potentiality”) though, in general, Manning forges a surprisingly mature personal style, making Public another impressive addition to the Ai discography.

 

July 2005

 

"This is the one; it’s the LP, which is really going to confuse a whole load of people, while making the rest shout out ‘finally!’ Michael Manning’s debut long player entitled ‘Public’ is a constantly evolving and organic journey which travels straight through the heart of electronic music but which continues to keep pushing, snaking from path to path. Proving impossible to pin down into one genre of music or relate to a specific train of thought.

‘Public’ showcases Manning’s understanding and appreciation of music and technology, while highlighting a talent for versatile song writing and structure. ‘Public’ moves from electronica to ambience, while taking in hip hop, eastern musical influences and even a certain classical element too. As Manning himself has pointed out, you can’t really entitle an LP ‘Public’ and have each and every song sound the same, the variation and the fact that there is never an instant where one particular sound or influence seems to dominate are the keys to this LP.

Album opener ‘Release’ is quiet literally that, an opening signal of what lies ahead, a huge musical breath pumped toward the listener in the shape of a sub bass. Things then seem to change shape and direction instantly, with the likes of ‘The Street Television’ offering up an eastern flavour with its use of live drums and programmed rhythm. The hip hop influenced track ‘Today’ which develops from very little into one of the catchiest and well-crafted pieces of music I have heard in a long time, highlights how far Manning has travelled since his first release on Ai.

Through the intuitive use of live drumming and vocals, and an ability to morph from one genre to the next ‘Public’ proves to be a truly beautiful LP. The influences range from past musical experiences, literature, TV and film and they all come together to present a melting pot of styles and directions. Proving that this release is actually in many ways more like a motion picture."

 

__

 

jel cuo neko? nesto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nemanja i ja pravimo muziku preko mog commodore 128 biggrin.gif

 

sad nesto budzimo preko MW frekvencija na nekom tranzistoru.. uticao na mene mnogo onaj pan sonic od sinoc, a vidim i nemanji se mnogo dopao biggrin.gif

 

probaj onu igricu nikad je do jaja posebno ako si nesto nervozan.. samo setas misem gore dole a psi samo lete hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...