Jump to content

2015.04.09. *KC Grad, Beograd* Rain Delay promocija albuma Of Blood-red and Gold


VoivodBG

Recommended Posts

Rain Delay sa sve „mačem i knjigom“, posle 12 godina rada, 3 studijska albuma i muzike za film „Who the Fu** Is Miloš Branković?“, promoviše svoj četvrti album „Of Blood-Red and Gold“, konceptualni rad kao i prethodno ostvarenje, i već sada po mnogima najbolji studijski uradak iz bogate riznice ovog priznatog i višestruko nagrađivanog benda. Imajući u vidu da je sastav podmlađen, a obzirom da grupa dugo nije nastupala uživo, očekuje se kako rika Krilatog Lava, tako i lavina emocija koju bend proizvodi pripovedajući introspektivne, autobiografske priče, obojene krv-crvenom i zlatnom bojom Serenisime.

 

 

Phobos, jedan od najkreativnijih mladih metal sastava u regioni, prošle godine je svog gitaristu ispratio na put „ka nadi“. Ipak, spletom životnih okolnosti sastav je re-kompletiran na radost svih onih koji prate rad ovih vrlih momaka, ali i audijencije koja će ih uskoro čuti. Na repertoaru, osim numera sa i dalje aktuelnog (a opet konceptualno "mrtvorođenog") EP-a „Tacenda / Implossions“, naći će se nove stvari kojima će bend iscrtati krivu sopstvenog eksponencijalnog progresa na PH1 grafikonu. Ovoga puta bez prepoznatljivih dread-ova frontmena Šikija, ali uz njegovu prepoznatljivu harizmu- implozije će eskalirati u eksplozije.

 

 

 

Last.fm event

 

Facebook event

Share this post


Link to post
Share on other sites

Иако морам да признам да су овакве прилике мени важније што увек сретнем људе које нисам видео више од пола деценије, свирка је била заиста одлична!

Додуше ја то доживљавам ипак пристрасно. Проток времена је учинио да ми много шта друго буде важније од тога како је неко свирао. Авај.

 

Phobos - препријатно ме је изненадио. Сретао сам их раније по Нету, мада нисам нешто био заинтересован за њих. (Један од хорора постмодерне: гледање музике уместо слушања. Пао сам под утицај, крив сам.)

Синоћ сам исправио своје "поступке" и пажљиво слушао бенд. Момци су под жешћим креативним и извођачким набојем, толико да би вероватно срушили распали КЦ Град. Очигледно је да постоји прегршт млађих бендова који у потпуности одолевају "условима" на нашој сцени, искоришћавајући сва ограничења за своју корист. То је прави професионализам. Чини ми се да је пре десетак година сцена била буквално инсистуционализована, па је и општи утисак о њеном постојању - постојао! Знало се на која се места иде, који су бендови, где су окупљања, кол'ко пара уфур, у то и то време на том и том месту смо тамо и крај приче.

Надам се само да Фобос (као и остали) неће посустати једном кад освесте ово о чему говорим, иако заиста нико никад не мора да се сложи са мном.

И да, фронтмен има изузетан наступ. Као певач не, као дерач да, али ја мислим на његов општи наступ. Врло лепо говори, одмерено комуницира, пристојан је.

 

Rain delay - нисам их слушао уживо од промоције другог албума. Ужасно су ми недостајали.

Није ми много времена требало да упијем те драстичне промене у саставу јер сам шатро био у неком полу.-току са тим. Како ми заиста никад није било битно колико добро неко свира, тако се ни синоћ нисам нешто обазирао на то. Заправо, покушавао сам да тако буде. Нешто је ту сметало. Имам утисак да бенд не звучи ни приближно добро како је некада звучао, поготово што су они познати по савршеном свирању. Десило се пар грешака које просто не очекујеш од бенда старог око 13 година, а нарочито под вођством Душана Пешића. Still they breathe dissonant, рекао бих. Мада и ја претерујем; тек су се консолидовали као састав. Има времена. Не видим ни где би журили. Па и тај осећај "новог старог бенда" само враћа време уназад, што је нама са жлездом носталгије коњска доза коктела емоција. Мислим да би се Шарки сложио... :)

 

Било како било, видимо се 23.5. у Божидарцу!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...