Jump to content

Ne Obliviscaris


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Na prvih par preslusavanja novog albuma - more of the same. Visoka ocena za skill i estetiku zvuka, mada malo previse kitnjasto na momente. Zvuci kao Citadel part 2, mada je jos za nijansu prijemciviji zvuk. Ovi mogu da sviraju sta hoce, zanatski su stvarno izuzetni. Mozda sam ipak ocekivao malo vecu promenu zvuka, odigrali su prilicno na sigurno ali drugih zamerki nemam - kvalitet je ipak na ultra visokom nivou.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...
4 hours ago, Haos sam ja said:

Još jedna tema na kojoj se dopisujem sam sa sobom al nema veze, drugi singl sa predstojećeg albuma, suvi kvalitet ili kičerica prosudite sami, meni nešto između

 

Smorcina brate 

Cak mi je i njihov koncert koji smo cekirali gde su bili predgrupa Ihsahnu u magli... sad kad se setim dosta dobri su bili Astrosaur, moram da overim sta se sa njima desava...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Bolji mi je album od prethodnog ali ne tako dobar kao prva dva LP-a. Ponovo imaju problem sa fokusom i previše svega ovde ima, što bi drevni Ameri rekli nekako su all over the place. Previše violina, previše nekog besmislenog clean pevanja koje nikako nije pamtljivo, previše svega. Dobar deo albuma pati od tog previše svega sindroma pa me u tom smislu ovo podseća na poslednji Wilderun album, malo šta ostaje u glavi i ušima nakon slušanja iako je svirka tehnički ubitačna al džabe. Equus i Misericorde II su najbolje, imaju delove koji se malo lakše pamte. Generalni utisak je da je ovo još jedan album gde se bend više trudi da zakomplikuje stvari i ode u neka tehnička preseravanja umesto da pokušaju da napišu fokusirane pesme koje će služiti albumu kao celini.

Kad god slušam ovakvu muziku, koju generalno volim, pomislim koliko je prajm Opeth genijalan i daleko od svega sličnog, koliko su te pesme i albumi iz njihovog zlatnog perioda dobri i koliko nikada ne odlaze u neko besmisleno i nepamtljivo izdrkavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapiram na sta mislis, isti utisak imam. Bend koji mogu da preslusam i da mi se svide stvari, ali da ne mogu da slusam redovno ili dugo, jer je sve prezasiceno, a ja kao neko ko se bavi muzikom kao hobijem, analiziram svako sranje i sitnicu, i onda imam veci mentalni napor nego da samo slusam (al onda necu ni cuti 90% stvari koje oni pokusavaju da urade).

Problem je sto bendovi ovih dana vise ne rade sa producentima na pesmama, kojima je posao da upravo zauzdaju sve to i da usmere bend, ukazu na takve stvari da je sve previse komplikovano ili natrpano, da nema kontrasta i da ne znas vise sta je sta, nista pamtljivo nije. Opeth generalno od momenta komponovanja, do snimanja i mixa, imaju razgovore sa producentom sta radi a sta ne. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš tako i potpuno je logično ovo što Shinigamy kaže, to je valjda i posao producenta da skreše nepotrebno i ukaže bendu na takve stvari. Ovaj bend ima strašan potencijal i vrhunski su instrumentalisti ali nisu baš neki songwriteri, i prva dva albuma su bila komplikovana ali je to imalo neku meru i nisu težili da u svaku pesmu spakuju baš sve što im padne na pamet, violina je uletala samo kad treba da začini. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počeo skoro da im obrćem diskog, tek sam na prva dva, ali nakon čitanja ovih komentara već me smara da idem dalje :haha: Baš mi je juče pomisao bila kao Wilderun pesme, samo sa još više dešavanja a opet bez ičega pamtljivog. I nijedan od dva vokala mi ne odgovara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...