Jump to content

Recommended Posts

Chaosium je nastao avgusta 2014. godine, kao projekat članova jagodinskog benda Alister. Bend su osnovali Igor Miladinović (gitara) i Ivan Petrović (bas i vokali), i već nakon par nedelja im se priključuju Ivan Dulić (bubnjevi), član bendova Alister i Stillborn Sun, i Nikola Pavićević (gitara) iz benda Wartex. Ono što je u početku bio samo projekat ubrzo postaje bend, jer Chaosium već u oktobru 2014. godine ulazi u studio Stefana Kovačevića iz benda Forever Storm (Bleeding Freedom project studio iz Kragujevca) i snima svoj prvi single „All Safety Mutates“ za koju su muziku i aranžman uradili Igor Miladinović i Ivan Petrović, tekst je napisao Miroslav Milutinović (ex-Stillborn Sun), dok je intro za single uradio prijatelj benda Nikola Nikita Jeremić (Mad Head Games, Eon Sound Productions).

Saradnja sa producentom i velikim prijateljem Stefanom Kovačevićem (Forever Storm) se nastavlja decembra 2014. godine kada Chaosium snima još 2 pesme, “Malicious Design” i “The Tyranny” (na kojoj se kao solo gitarista pojavljuje i Stefan Kovačević), i tako kompletira svoj prvi EP pod nazivom „MMXV“. Početkom februara 2015. godine Chaosium objavljuje EP kao online izdanje za DOF produkciju.

11. oktobra 2014. Chaosium nastupa na “Thrash Assault No 1” festivalu u Jagodini i promoviše svoj prvi single; 25. oktobra 2014. na koncertu slovenačkog benda Condemnatio Christi u Jagodini, Chaosium svira kao podrška i premijerno izvodi pesmu “Malicious Design”. 14. februara 2015. Chaosium nastupa sa jagodinsko-beogradskim deathrash bendom Infest na koncertu u Jagodini i promoviše svoj EP “MMXV”.

Tokom marta 2015. Nikola Pavićević napušta Chaosium iz privatnih razloga, tako da na njegovo mesto dolazi Aleksandar Živković (ex-Stillborn Sun).

Iako je Chaosium mlad bend po stažu, broju koncerata i autorskih pesama, članovi benda to sigurno nisu. Kao članovi benda Alister, Stillborn Sun, Decrepancy ali i kao studijski muzičari Miladinović, Petrović, Dulić i Živković su već dugi niz godina prisutni na srpskoj metal sceni.

Bend trenutno radi na novim pesmama.

 

a2279312274_16.jpg

 

http://chaosium.bandcamp.com/album/mmxv

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...