Jump to content

2015.06.06. *KC Grad, Beograd* Hayvanlar Alemi, Bicikl


VoivodBG

Recommended Posts

10986517_10155782384705727_1496865887068857191_n.jpg?oh=730fcf4cec38beb4cd302306b359b11a&oe=55FAB6DA

 

 

Dva benda, stilski drugačija ali tematski slična, započinju mini-turneju po bivšoj Austrougarskoj koncertom u Mariboru 1. juna na Međunarodni dan dece, a završavaju je 6. juna na dan finala Lige Šampiona koncertom u KC Gradu.

Oba benda stvaraju modernu psihodeličnu muziku inspirisanu folklornim motivima sa područja Balkana i Turske, ali koristeći se i folklornim motivima sa drugih kontinenata. U zvuku ovih bendova sudaraju se kulture i religije udaljenih epoha i pronalaze svoje mesto među opskurnim totemima savremenog društva.

 

Hayvanlar Alemi je psihodelični folk-rok bend iz Ankare aktivan od 1999. godine. Počeli su da sviraju pod uticajem eksperimentalne folk-rok scene Istanbula kasnih devedesetih, ali kako su sami bili fizički izolovani od same istanbulske scene polako su se odvojili od tog šablona i primili bogate uticaje pop i hibridnog zvuka Jugoistočne Azije, Istočne i Zapadne Afrike, Južne Amerike, Rusije, kao i Jamajčanskog dub reggae zvuka i kalifornijskog surfa. Nakon drugog albuma objavljenog 2010. godine za renomiranu etiketu, Sublime Frequencies, koji nailazi na pozitivne kritike velikih muzičkih časopisa, postaju poznati široj javnosti i od tada su na redovnim turnejama.

 

BICIKL su u jesen 2008. godine u Beogradu osnovala dva litvanska imigranta sa namerom da kroz rituale zasnovane na improvizovanoj muzici i primitivnom pozorištu aktuelizuju stare litvanske paganske običaje. Grupa koristi sve raspoložive alate od tradicionalnih instrumenata do modernih elektronskih naprava. Svih 17 trenutnih članova kolektiva su pozvani pri izvođenju rituala, ali niko nije neophodan, tako da je postavka nestalna i menja se od jednog do drugog okupljanja.

 

Cena karte 300 rsd

 

facebook event

 

last.fm event

Edited by Lou

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bicikl za predgrupu Secret Chiefs 3 kada ponovo svrate u naše krajeve. Turci ispali fino iznenađenje, nije samo klasičan surf sa dosta reverba, poseduju i kvalitetan gruv. Jedino bubnjaru nije trebala ona bulšit spika o tome kako smo 500 godina bili pod njima, i kako je njima sranje u Turskoj. Fuck off. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

malo preteruje isik sa tim autosovinizmom, nije nama pod turcima bilo bas tol'ko lose :). a da je u turskoj jebeno jeste i donekle ga kapiram - u svakom slucaju mi je lakse da razumem turcina levicara nego nekog, recimo, holandjanina-dokolicara koji nije osetio "r" od represije i tupi nesto o ljudskim pravima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...