Jump to content

'bem ti život


ManiaC

Recommended Posts

Ne kaze niko da nema nikakve odgovornosti stranaca, razlika je u tome sto povodom njihove odgovornosti ne mozemo mnogo toga da uradimo, a povodom nase sopstvene mozemo

DMD je negirao štetu koju je nanela agresija.

Ja razumem čoveka, na zapadu je, iz podsvesti izbija ta potreba da se na svakom nivou to objasni sebi, da se baš sve svali na srpska pleća nejaka.

 

Važnost toga je samo istorijska.

A naša sadašnjost u kojoj imamo SNS, izgubljenih 18 godina EU dezintegracija, bez ikakve nade za sutra... i niko od nas zaista ne zna kako to da menja.

 

Sećam se Đinđića i njegovog palamuđenja tamo 2000/1. o tome kako ćemo za sedam godina biti članica

 

jedno punoletstvo kasnije

 

i dalje je tih sedam godina.

:haha:

 

 

 

hint: to nismo mi, tananananaa

okupacija, tanananana

Edited by truliandedzombileš!
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa Đinđićem ne možeš da porediš jer je čovek ubijen na početku posla. Meni sama činjenica da je dovoljno smetao šljamu da bude ubijen ukazuje da je radio nešto pozitivno. Ali je modernije voleti Šešelja koji je voleo Slobodana a za Đinđića pričati da je lopov jer je doktoriro čovek u Nemačkoj, kod onog, naciste.

 

A i kad je Đinđić išao u pravcu EU integracija, tad nije bio uslov da priznamo nezavisnost Kosova, ko zna šta bi se sve odigralo da njega nisu roknuli i definisali ponovo državu kao kriminalnu. Da smo ušli u EU sa Kosovom u našem sastavu, možda bi bilo teže da se izglasa nezavisnost? Možda bi bilo i sve isto zbog spoljnih pritisaka, možda je i ta EU ekipa aminovala atentat jer im odgovara da ne budemo stabilni, ko će ga znati, ne treba biti naivan i fantazirati previše, ali evidentno nas je vratio taj atentat par koraka unazad i posro celu poentu obaranja Slobodana.

 

Još kad pomislim Vučić ministar informisanja kod Slobodana, jeza me prođe, govna mi se prijedu. :D

Gebels za najsiromašnije

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne poredim ja đinđića i bilo koga...

nego našu udaljenost od EU koja je stalno sedam godina...

 

on je smetao šljamu koji je hteo da dođe umesto njega i da bude kooperativniji od njega (čović, živković, čeda...), isti šljam koji je i podržan od strane zapada.

 

pomenuo si ubistvo ivanovića, ja ne vidi da bi on ikog skenjao, da bilo kakvo svedočenje može da skenja vučića i njegovu šiptarsku braću, verovatno bi ispričao (potvrdio) deo onog što kafanski liričari i opozicionari već pričaju, ali to nije mnogo bitno ja bih rekao.

radikali i vođe ovka su neuništivi.

sudovi ne postoje, i onako.

a politički rejting je zakucan.

 

usudio bih se da kažem da je ubijen samo da se još malo razvuče ta priča oko kosova, čak je bila neka (ili nekoliko izjava) ovih sns kerića kako eto nema nastavka pregovora dok se ne utvrdi ko je ubio... i takva batrganja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne boli ih ni kurac ni pička, oni su non-binary

 

 

Boli ih čmar dakle

 

@truli:

 

Nisam ja to pratio uopšte dok ga nisu ubili, ali čim je trebalo da se organizuje neko suđenje za njega a on je bio rešen da sa stokom tamo isteruje pravdu, garant bi se nešto tokom tok suđenja desilo, što bi nekog ili nečiji posao iskompromitovalo, i taj ga je roknuo, nema greške

Share this post


Link to post
Share on other sites

trulež bez duhovne spoznaje sopstva s jedne strane, post-nacionalna rupa grupnog identite sa druge strane.

 

što bi rekla jelena milić, nacionalni identite je prevaziđen, ja se opisujem kao kučkar, eplovac... :haha:

eto neko je deo ufo komune ili lgbt...

tri tačke jer svaki mesec jedno slovo više dodaju :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam sad šta trabunjaš, da l' ti se ne sviđa što nisam pratio pa me kao nešto prozivaš :haha:

Izvinjavam se ako si mislio na ove non-binary, pogubio sam se među postovima :D

 

Ja se opisujem kao bogumil.

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitam se, kog đavola pišem kad niko ne čita, i još mi pri tom ubacujete nešto što nisam ni rekao,

DMD je negirao štetu koju je nanela agresija.

Ja razumem čoveka, na zapadu je, iz podsvesti izbija ta potreba da se na svakom nivou to objasni sebi, da se baš sve svali na srpska pleća nejaka.

 

Važnost toga je samo istorijska.

A naša sadašnjost u kojoj imamo SNS, izgubljenih 18 godina EU dezintegracija, bez ikakve nade za sutra... i niko od nas zaista ne zna kako to da menja.

 

okupacija, tanananana

Nisam negirao štetu. Rekao sam da bombardovanje nije uzrok lošeg stanja. Od štete oduzmi otpisane dugove i donacije za početak. I onda dođemo do toga da iznos za koji smo se zadužili i nije veći od (ostatka) štete. Međutim, onda dolazimo i do pitanja - kako to da smo potrošili novac, a nismo obnovili sve što je srušeno. Tj. ako smo uzeli 20 milijardi a na infrastrukturu, bolnice, škole i obnovljene fabrike potrošili 5, gde je otišlo onih 15 i zašto nam je ekonomija raspad? Još ako uzmeš u obzir da za rast privrede nije neophodno imati eskadrilu migova, da npr. privreda Novog Sada neće značajno porasti kada završe još jedan most kao i da je dobar deo štete na Kosovu, sa kojim nemamo ništa, dolazimo do toga da je šteta koja ima uticaja na rast privrede nije veće od četvrtine ovogdišnjeg BDP-a. Ili 5% Češkog BDP-a.

 

Investija se u industriji vraća za 2-5 godina. Mi smo potrošili 20 godina i ništa nismo napravili.

 

I ponovo - Estonija ima BDP kao i Srbija i malo manje stanovnika od Beograda. Nemaju skoro ništa od industrije koja je kod nas osakaćena. Nije najveći problem u uništenoj industriji. Problem je ovde:

 

https://pistaljka.rs/home/read/699

https://pistaljka.rs/home/read/697

https://pistaljka.rs/home/read/687

https://pistaljka.rs/home/read/683

https://pistaljka.rs/home/read/679

https://pistaljka.rs/home/read/676

 

Dodaj i slučajeve koje je Kuruz naveo. Uticaj Zapada na današnje stanje u Srbiji nije veći od 5%. Još toliki je uticaj Rusa, i ostaje onih 90%. Dovoljno da budemo bar u rangu Slovačke, jer zbog bombardovanja nismo imali šansu da stignemo Češku. Što je opet pokazatelj koliki je uticaj EU i USA na politiku, kad nisu uspeli tu šaku jada da nateraju da priznaju Kosovo, iako braća Slovaci od toga nemaju ni štete ni koristi, za razliku od Španaca, Grka i Rumuna

 

I opet ponavaljam, Srbija nije u procesu EU integracija. Nijedna Vlada nije radila aktivno na tome. Neprestano ponavljanje gluposti za novine i televiziju ne utiče na stvarnu promenu stanja.

 

I na kraju, nisam pobegao nigde. I dalje sam ovde, u Srbiji. I gledam kako Ameri bacaju šporete u reku, Englezi podmićuju lekare da rade svoje posao, Nemci odugovlače suđenje da bi se kriminalci šetali slobodno, Francuzi nameštaju tendere da bi firme bliske Šizoju i ekipi uzele pare iz kredita koji mi vraćamo a Holanđani preko SDPR-a kupe sav profit koji bi uništenoj namesnkoj industriji bio više nego dovoljan da obnovi porušeno. I sve to posmatraju Belgisjki panduri koji u kafani ručaju sa Italijanskim kriminalcima. Pri čemu panduri svoj deo plaćaju od mita koji su primili od Danskih bahatih vozača, a Žabari od reketa na koji svi žmure, kao i obično. Tako da možda i jesi (jeste) u pravu. Ipak je Zapad kriv za sve :|

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je duh, zapitas se sto pises kad ne citaju, pa se napnes jos jednom! Pitao sam i ja jednostavnije, nek bude da je dug isti, nego sta je onda sa ovih 20ak godina koje su prosle, sta smo radili za to vreme, al' su shvatili kao retoricko pitanje. I jeste retoricko, tu je sve ocigledno, ne razume samo ko nece.

 

Evo plus, nisam procitao do kraja :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi čitamo, ali vi nikako da prestanete da pravite sliku crno-belom. Vi nama objašnjavate očigledne stvari, koje i sami tvrdimo.

Kaže DMD (parafraziram): Bombardovanje je štetno, ali imali smo nikakvu ekonomiju i zato bedno živimo.

Pa ko je to ikada sporio?

 

Tj. ako smo uzeli 20 milijardi a na infrastrukturu, bolnice, škole i obnovljene fabrike potrošili 5, gde je otišlo onih 15 i zašto nam je ekonomija raspad?

 

Pa to je sine zato što smo glasali za Tadića. Ja nisam naravno glasao. A nisam ni za ove sad što su na vlasti, nikada glasao.

Jedino sam za Koštunjavog glasao 2000, i za Dos. i pokajao sam se već 2003-2004.

Pa sve ove partije što su od 5 oktobra bile na ovamo, mnogo su bliže tebi i Dimonu, nego meni.

I to onda uzmeš i pitaš gde su 20 milijardi? Pa to ja treba da pitam sve koji su glasali Šutanovca i Tadića.

Prosto rečeno, desilo se duplo zlo. Bombardovanje i sankcije + ološ posle 5, oktobra.

 

Sad uzmi i napiši esej o tome, kako nam je ekonomija loša od 5. oktobra.

  • Upvote 1
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naprotiv, ne postavljamo ništa crno belo, nego ronjamo ovde po sivilu da bi vi posle napisali nešto kontra, crno-belo i apsolutistički :P

 

 

A ko je tebi blizak? Slobodan? Šešelj? :D

 

Bombardovanje i sankcije + ološ posle 5, oktobra.

 

koji si ti SPSovac stari zapravo :haha:

 

ček da ti pomognem

 

SLOBODAN + ološ posle 5, oktobra.

 

fixed

 

za bombardovanje i sankcije je kriv zapad, za 00-12. je kriv Tadić, a za ovo što se sad dešava je krivac, glavni problem - opozicija :haha:

 

Saberi oduzmi SPS celom dužinom ništa nije kriv :P

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dimon

Ne bih išao toliko daleko da Slobodana nazovem politički bliskim, imao je on puno grešaka.

Ali u poređenju sa ološem posle 5. oktobra, on je bio državnik sa velikim D.

I ne samo on. Gomila ljudi u tadašnjem SPS-u su bili doktori nauka za ove (Babića, Šutanovca, Tadića, Trivanku, Rističevića....)

Pogledaj recimo intervju Momira Buloatovića na N1, i uporedi sa današnjim političarima, pa ćeš videti o čemu pričam.

 

A što se mene lično tiče, trenutno su mi najbliže Dveri, pre svega zato što se bore protiv patetičnih naprednjaka. Ali i oni su imali puno grešaka. Nisu smeli da dozvole da ih razbucaju toliko (da se Glišić odvoji... i svi ostali koji su otišli), i nasedaju na neke jeftine for vlasti (poput incidenta ispred Piinka).

Ali uprkos svemu, kako stvari stoje, na sledećim izborima glasam za njih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

za bombardovanje i sankcije je kriv zapad, za 00-12. je kriv Tadić, a za ovo što se sad dešava je krivac, glavni problem - opozicija :haha:

 

 

 

Za bombardovanje je kriv Toni Bler - mason 33. stepena, za sankcije SPS i Zapad, za 00-12. je kriv Tadić + Mlađa, rahmetli Đinđula i ortaci, a za ovo što se sad dešava krivac je, glavni problem - nesinhronizovana opozicija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa samo si ponovio ono što sam ja napisao, nego je razlika u tome što si ozbiljan? :haha:

 

 

Ne secate se vi 90-ih ocigledno.

 

Očigledno :haha:

 

 

 

@Elf: rekao sam ti kad si prošli put nazvao Slobodana državnikom sa velikim D šta mislim o tome (neki su ti rekli još lepše, sa velikim K :D), nije napravilo nikakvu razliku pa neće ni tad. Kako i da napravi, ako si živeo 90ih u Srbiji pa opet nisi skapirao.

 

 

 

Kancer društva i srpske politike, nešto slično kao kad majka voli dete pa mu sve toleriše, a za sve krivi nekog drugog, pa napravi debila od njega, to radite Srbiji svi vi što tražite krivce u drugima a stavljate Slobodanu veliko D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kancer društva i srpske politike, nešto slično kao kad majka voli dete pa mu sve toleriše, a za sve krivi nekog drugog, pa napravi debila od njega, to radite Srbiji svi vi što tražite krivce u drugima a stavljate Slobodanu veliko D.

 

Opet crno-belo.

Uprkos tome što sam napisao da je Miloševioć imao puno grešaka, ti praviš paralelu mene kao majke ( :D Hah) koja toleriše sve svojem detetu.

 

A ti što su mi pisaali sa velikim K (uzgred, i ne sećam se, toliko mi je bitno), pokazuje samo koliko ste vi liberalčići netolerantni na drugačije mišljenje.

Agresivni liberali su prikriveni fašisti, ili makar šovinisti.

Al' ti si simpatičan. Makar igraš Civ (u kojoj bih te odrao sa baćuškama kozacima :P )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo mi znaci sto sam ti simpatican :P

I ne igram Civ...

 

Treba povuci razliku izmedju nebuloze i misljenja, reci da je Slobodan sa velikim D a da ima nekih gresaka je toliko umeksavanje realnosti, veoma slicno onome sto radi pristrasna majka :D

 

Znam da ti nije bitno sta su pisali, kao sto rekoh, kad te 90te nisu ubedile, necemo ni mi na forumu, sad je to vreme proslo, Slobodan je napravljen mucenikom u haskom kazamatu i idealno je vreme da se njegov lik mitologizuje :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...