Jump to content

Recommended Posts

  • 1 month later...

12108128_10153676618959207_3592772248512834970_n.jpg?oh=b52fc93e32ebbac9e9a6de90b1dcd0d9&oe=56CDF7A0

 

Povodom izlaska albuma "Skylights" i "Omnivorous", poznati beogradski bubnjari Mladen Dragović (Gis Maj Es, Bend Ane Štajdohar, Aleksandra Radović, Aleksa Jelić) i Milan Jejina (Destiny Potato, David Maxim Micić, Nemanja Radulović) održaće koncert u klubu Bitef Art Cafe u Beogradu, u utorak 27.10. Tom prilikom gosti će moći da porazgovaraju sa kompozitorima o svojim utiscima i da uživo čuju bubnjarsko izvođenje oba albuma.

 

"Omnivorous" i "Skylights" pojavili su se u digitalnom izdanju u razmaku od sedam dana - "Skylights" 25.08.2015., a "Omnivorous" 01.09.2015. - i bilo je nekako logično da jedina dva srpska bubnjara koja su izdala svoje solo albume u poslednjih nekoliko godina, a pogotovu u tako malom razmaku, naprave i zajednički nastup. Ono što je jako karakteristično kod oba albuma jeste da su žanrovski šarenoliki, s tim što "Omnivorous" više pripada heavy metal žanru, dok se "Skylights" može svrstati u jazz fusion.

 

O kompozitorima:

 

Mladen Dragović je imao klasično muzičko obrazovanje (na perkusijama) u Stankoviću. Osvajao je prve nagrade i laureate na državnim takmičenjima, nastupio sa Bojanom Suđićem u najmnogobrojnijoj izvedbi Carmine Burane ikada, 2003. godine u Sava Centru. Bio je pozvan na tri turneje sa internacionalnim omladinskim orkestrom YMISO. Snimio je albume sa bendovima Gis Maj Es, Đorđe David & Gang, Strogi Centar. (Za više informacija o Mladenu posetite sajt @[NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0dHBcYS8vd3d3Lm1sYWRlbmRyYWdvdmljLmNvbS86Og==:www.mladendragovic.com])

 

Milan Jejina (“The Yeqy”) je završio nižu muzučku školu za violinu, zatim je prešao na gitaru, a potom i na bubanj. Učio je kod Alena Ilijića i Miroslava Karlovića, a trenutno predaje bubanj u privatnoj muzičkoj školi Master Blaster. Sa bendom Jailbreak je bio na turnejama u Evropi, Brazilu, Indiji i Africi, dok je sa bendom Destiny Potato i Davidom Maximom Micićem nastupao na nekoliko uticajnih evropskih heavy metal festivala. U karijeri je imao nastupe i sa svetski poznatim vokalima: Max Cavalera (Ex Sepultura, Soulfly, Cavalera Conspiracy) i Paul Di'Anno (Ex IronMaiden).

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 years later...
  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...