Jump to content
Sign in to follow this  
HeLLsarma

2016.08.10-13. *Jaromer, Češka* Brutal Assault 2016 #21

Recommended Posts

Kakav bre Ministry, poslušao sam im skoro prvih 6 albuma, da vidim šta to propuštam, ništa specijalno... Tako da jedino ako su izmislili toplu vodu posle Filth Pig, al' nisam imao želju da proveravam.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elem nastavak dvotomne sage. Treći dan sam već zvučao kao Udo Dirkschneider sa govornom manom ali nema odmora jer je treći dan isto bio jako gust, na nesreću i dan sa najgorim zvukom i to pretežno na jebenoj levoj bini.

 

Došlo se ranije dosta na tvrđavu i u prolazu uhvatio Kronos koji je cepao svoj brutal death sasvim lepo ali kurca baba večerala, kasnije na tom mestu za daleko veće bendove lošiji sound. Naravno šopingholičarenje usledilo, došao na drugu polovinu IRON RAEGAN, pristojan crossover za početak dana mada su mi daleko bolji Municipal Waste.

 

Onda usleđuje neplanirana pauza jer se Grave pomerio za pola 5 i time napravio preklapanje sa Textures, fuck. Ali nema veze, videh ih sa Amorphisom pre par meseci gde su jebali kevu.

 

Prvi bend koji sam zaista želeo da vidim taj dan je bio VOIVOD, eto konačno ih skidoh sa want liste. Naravno levi stejdž i naravno najbolje se čuje Away dok je gitara trebala biti jača. Lista sa jedne strane lepa (Killing Tech, weeee) a sa druge ništa sa Nothingface, fuuuu. Valjalo bi ih videti kao headlinere u nekom klubu, da sa jačom gitarom.

 

Pomeram se u šator na imenjake GRAVE koji su vidno nadrkani, kako Ola reče jedva su stigli, intrumenti nisu šta već. Takav im je i zvuk bio, kao cigle da su bacali sa stejdža. Setlista just like the doctor ordered, Christinsanity, You'll never see, And Here I die, Soulless... sve hitovi mladosti. Morao sam da se potražim Blek Dizajreta pred kraj Grejva ali Igor se priključio na pola tako da smo tehnički ceo Grave odgledali nas dvojica.

 

SEPTICFLESH opet na ukletom levom stejdžu i dobar zvuk su imali. Istina ide sa matrice orkestar ali kako drugačije, ne mogu isti vući sa sobom. Ono što meni smeta je što nema Sotirisa jer drkoš neće live da svira pa i klinovi idu sa trake. Seth ložiona festa, posle se do kraja upotrebljavalo "My friends, you will destroy", kapiram da bi bio dobar kao prodavac girosa na plaži, svi bi kod njega išli. Pored mene Ricardo i Ares iz Moonspell prate nastup, došli valjda da ispitaju teren za kasnije, i ništa ne naučiše. Titan trake mi mnogo bolje zvuče live i popravilo mi se mišljenje o albumu, Prometheus baš monstruozan završetak seta. Tu se negde i Igorakis priključio, pa se upućujemo na jedan od jako željenih setova nazad u čador.

 

Povratak IN THE WOODS... je iščekivan sa blagom zebnjom jer nema Tranzita ali novajlija na vokalima nas je razuverio već na nameštanju zvuka. Iako brt izgleda kao učitelj iz sela u srcu Šumadije, praćen bendom koji kao da su se iz kafane sastavili, sve zvuči jako lepo in vivo. Odličan čist vokal, dosta i classic doomy solemn atmosfere daje. Samo četiri pesme, moram da priznam da mi nova nije trebala pored klasika kao Yearning the seeds, Heart of the ages i 299796 km/s ali sve u svemu baš je ugrejao srce ovaj povratak.

 

Trčimo nazad i hvatamo kraj OBITUARY koji su ubedljivo najbolje zvučali na, pogađate, levom stejdžu. Još opet hitovi mladosti Turned Inside Out, Chopped in Half i Slowly We Rot, milinica.

 

Seoba na desni stejdž i.... jebem ti uzdrhtah i sad. Treći od top 3 zvukova celog festa i jedan od naj nastupa uopšte, povratak legendi CORONER. Teško mi adekvatno predstaviti ovu svirku, jer smo istovremeno bangovali kao svinje, pratili i trudili se da ne zaplačemo od miline. Bio sam u fazonu u početku da ne smem da se pomerim jer sam se plašio da nije realno. Žika Jelić na laptopu i back vokalima baš lepo upotpunjuje ceo zvuk koji tri genijalca prave. Publika isto ekstra, nije bilo gužve i morona u kostimima majmuna već samo ljudi koji vole bend i došli da ga isprate adekvatno. Setlista bombon, svi najveći hitovi odsvirani. Svo pritajeno zlo, pametni thrash, ambijent sa albuma savršeno prenesen u live okruženje. Još jedan od nastupa koji je bio u kategoriji "sve što sam hteo, pa i više". All hail the right stage.

 

Mozak u stanju haosa ali nema se vremena za ponderovanje jer se odmah selimo na jebeni levi gde počinje MOONSPELL. Fernando i ekipa kao i uvek tone harizme, drže publiku u šaci ali jebena gitara možda i najtiša taj dan, više se kljave čule. Pedro se btw nije ni hvatao gitare, možda je to neki nagoveštaj kretanja benda u budućnosti što bih pozdravio jer sam gothic bitch. Najbolje sigurno zvučala Vampiria na kojoj su one i inače predominantne. Mada ovaj bend uvek dobar, nema greške, samo je trebalo bolje da zvuči.

 

Ajmo opet desno, hvala kurcu, i jedan od najiščekivanijih ekskluziva za ceo fest, ceo Nemesis Divina. SATYRICON odmah krenuo brutalno na krilima Frosta koji sahranjuje jebeni bubanj iako izgleda kao da je pobegao grobaru sa lopate. Sve izgleda baš odlično na čelu sa generalom Satyrom koji je bio malo nadrkan, prozivao ljude iz publike što pričaju, što je dalo još crnju notu nastupu. Mada izgleda da mu je bilo super jer smo posle ND dobili čak 4 pesme iz novog perioda ali i tu se dokazalo meni da su inferiorne, iako dobre same po sebi. Dok ide Nemesis misliš o kraju sveta a na ove đuskaš. No u svakom slučaju super nastup i jedna baš hot stavka upisana u tefter.

 

Malo levo pa desno opa cupa, sad je vreme na levo i ARCH ENEMY koji su imali ubedljivo najveću gužvu na festu. I jopet jebene gitare bi se valjale pojačati! Izgleda što reče neko da je tonac sa Dark Tranquillity avanzovao na levi stejdž taj dan. Sam bend šuri sve hitove, masa se veseli, Alisa opasno dobro izgleda i bolja je od Angele koja je live posle tri pesme morala na reanimaciju. Ipak su mi bolji bili kad sam ih prvi put gledao jer mi je ovde falilo da gruva bolje još jebem ga, to je AE danas, hitični metal fun. Na kraju nas i kiša počela radovati.

 

Posle pauze od sat vremena da noge koje već plaču dođu sebi vreme je za crni jebeni metal. Ponoć već prošla odavno, kiša pada i na levom stejdžu idu DARK FUNERAL. Isto zajebancija sa zvukom, u toku jedne pesme Nachtgarm se jedva čuje pa onda odmah pokrije sve no da budem iskren brzo se namestilo i sasvim su lepo zvučali, mnogo bolje nego na Legacy ali to je kao da kažeš da neko bolje zvuči od SunnO))). Osim Nail them to the cross koja je užasno smor i My Funeral koju ne ljubim preterano u listi koja ima Atrum Regina, dobar odabir traka.

 

Poslednji dan došli malo ranije da konačno obiđemo nešto sem štandova sa diskovima i bina, i stvarno brdo lepih zajebancija, bioskop, underground katakombe, chill room, stoni tenis, mali fudbal, baš ima lepih zajebancija za ljude koje ne zanima puno bendova, nažalost nismo jedni od njih. Dok smo pili kafu videli smo kako jarac na bedemu naskače kozu što je bilo burno pozdravljeno od mase metalaca i in hindsight bio siguran znak da nas očekuje fenomenalan najcrnji dan na festu.

 

Na početku Herr Igor i ja ne poslušasmo mudrog Crnoželjkovića koji je otišao u šator da gleda Omnium Gatherum i ostajemo na nastupu švapskog precvalog kulta HOLY MOSES koji mi je i uživo potvrdio mišljenje koje sam albumski imao o njima, da su trebali da crknu ranih devedesetih, tu smo pojeli najveće govno za 4 dana. Nas dvojica otprilike najmlađi u publici, ostali imaju dužu kosu od mene sa strane ali na vrhu glave ja pobeđujem. Sabina jeste thrash metal survivor ali izgleda i zvuči kao da je taj survival izvela provodeći ga decenijama u rovu pod rapid fire-om. Žena zvuči kao da se upravo šlogirala na bini, pesme neke ne možeš ni da prepoznaš iako ih znaš uz sve uzvike tipa KURRRAN ODAU (ovo bi značilo Current of death) i DANKJU BRUTL ASAU (Thank you Brutal assault), ni bend ništa spec btw. Jedino je vredelo videti nastup zbog poslednje pesme Too drunk to fuck, kad je izvela hordu metalerosa na stejdž da se vesele, respect ovo ostalo.... NAAAUURR. Posle čusmo da je OG razbio i bio bolji od Insomnium. Oh well.

 

Posle toga smo imali neka posla oko mejna i ispratili veći deo ESKIMO CALLBOY, hteli ne hteli. Tako se bar dobio kandidat za ubedljivo najgori nastup na festu, što nije loše jer bih ovako morao da ga udelim nekom bendu koji actually volim. Dobro solomonsko rešenje. Sam bend je zvučao kao smesa najgorih momenata modernog zvuka provučenih kroz blender i uvijenih u pink celofan sa dekoracijama isukanih kurčina.

 

Ubrzo počinju Šve... ups Finci INSOMNIUM na levom stejdžu, opet falilo gitare malo ali publika ih baš lepo ispratila. Bilo dosta sa novog koji mi je najbolji ali pored toga malo čudan izbor setliste npr bez hita Through The Shadows. Ajde da kažem okej beše ali voleo bih ih videti u boljem izdanju. Pred sam kraj se pomeramo da hvatamo mesto za Kvortonove sinove.

 

Odavde počinje apsolutno oduvavanje mozga do kraja festa sa MOONSORROW koji je bio kratko i jasno fantazija. Milina od zvuka, oni premoćno deluju na stejdžu, epski su uzeli nas u šaku i prosto me odveli negde daleko izvan festa u šume i zabiti. Publika ista priča kao za Coroner, svi kul i prate bend kako treba, dižu atmosferu. Ville se zajebava kao Mikael iz Opeth između pesama, čak 5 smo ućarili, ma bomba u svakom aspektu. Kako pagan metal može da bude moć a ne zajebancija, još jedan utefteren nastup "sve što sam hteo pa i više".

 

Onda se selo u šator i pratio Agnostic Front preko TVa, standardno gruvanje, i oni na kraju izveli raju na stejdž, u toj gunguli izleteo i Janne iz Moonsorrow, još jedan plus za careve.

 

Ogromna gužva na mejnu za BEHEMOTH koji su oduvali sve pred sobom i zacementirali se kao najveći ekstremni bend današnjice suvereno ovim nastupom. Sam Nergal je na Instagramu oglasio da mu je ovo bio jedan od naj nastupa ikad, šta više ja da kažem. Ceo Satanist, plus tri pesme, zvučalo bezgrešno plus praćeno kolosalnom pirotehnikom, Nergal koji baca naforu i svetu vodicu po publici, vatre suču, maske rogonja.... ma sve. Što reče Miloš ovaj nastup je zadovoljio itch koji smo imali kao klinci kad smo gledali gigantske DVD nastupe i pitali se kako to izgleda uživo. Evo kako, Nergal je zaista stavio krunu na festival.

 

Onda kreće Frubijev pobratim i naslovna sa novog albuma je dovoljna da me otera. Miloš i ja trčimo odmah posle Behemotha da kupimo Satanist po svaku cenu ali kurac, sve se razgrabilo. Kult in me je odlučio da zajebe Destruction i Wolfbrigade i upućujemo se na Oriental stage u katakombama tvrđave da vidimo ARCHGOAT. Još jedan odličan nastup i sušta suprotnost Behemothu. Totalno underground crnilo i usisivač duh, Lord Angelslayer je ispoštovao zemlju u kojoj svira sa Masters Hammer majicom Bilo pesama iz svih peroda karijere, no pred kraj se moralo otrčati u punom sastavu na nove bogove black metala. Hvatamo Destruction na kraju i Bestial Invasion, taman da se čovek malo proveseli. Šmire izveo Mad Butchera na stejdž koji je preklao neku kuju, najs.

 

MGLA je isto kratko i jasno raznela. Što reče kolega najbolji black metal zvuk na celom festivalu. Članovi benda se ničim ne mrdaju, nema kontakta sa publikom, sve je podrešeno hipnotičkom zvuku koji nosi kao reka. Pun mejn stejdž dokazuje - Mgla je postala veliki bend. Šteta što Koki nije bio ali morao je na Daru Bubamaru, oh well ovo je bio perfektan tajming da se bend uhvati u punom naletu. Bombetina!

 

Videlo se ova i ona varijanta black metala ali došlo je vreme da se vide pravi očevi u šatoru, o da vreme je za VENOM. Blow me ako mislite da je ovo fake Venom, dva od tri originalna člana plus Demolition Man koji je svirao na bitnim izdanjima, mnogo više Venom od Cronosa sa random likovima i shit pesmama. Statistika ova stoji a nastup je zacementirao teoriju u praksi. Pun šator kultadžija na vatri, Venom sipa savršenu setlistu, bulldozing bass, šta reći kad je Abbadon išao do toga da fura cvidže kao nekad. Najveća eksplozija naravno na Black Metal, sve u svemu rasturanje i mnogo mi je toplo oko srca što sam bend koji toliko gotivim video u tako dobrom izdanju.

 

Onda prolazimo pred mejna gde je nekom misterijom dobio termin Darkened Nocturn Slaughtercult nasuprot Venomu na malom i što je najcrnje, zvuče bolesno dobro! Nažalost malo smo umorni, mene bole i prsti na nogama čak pa rešismo da napustimo fest zaključno sa tim.

 

Pa evo me nazad i kad se sve sabere poprilično je jasno kako je bilo :rockdevil:

 

Plusevi za mene pod broj jedan je nešto što je više od sume svih bendova, taj predivni osećaj da si svoj na svome, da možeš da pevaš King Diamonda naglas a da te niko ne gleda čudno, da vikneš EVIL a neko ti odgovori IN LEAGUE WITH SATAN, da sam jednostavno osetio taj veliki festival. Organizacija unutar festa pod konac, bukvalno sve piči super, poseban shout out za cene pića i gigantski izbor hrane - na festu smo imali dva obroka dnevno i nijednom nismo ponovili da jedemo nešto 2x i to po pristupačnim cenama.

 

Minusi, ja se ne bih baš u potpunosti složio da treba heavy powera jer bi ipak razbilo koncept festa, Mogao bi da prođe neki dark HM tipa King Diamond (here's to hoping) ali ipak ne vidim stvari tipa npr Hammerfall ovde. Najveći fail je bio ulaz, i to jednostavno mora da se reši za sledeću godinu inače su mrtvi. Top up mi je isto malo čudan sa nejasnim cenama... u stvari jasno mi je da su malo zaradili ali jbg nije bilo baš dranje. I levi stejdž da se sredi sa zvukom :haha:

 

I naravno poseban shout za Igora i Miloša, savršena pratnja za sve ove fantazmagorije i metalne orgije, zajebancije i šopinge. Vladali kao i uvek.

 

Do sledeće godine :rockdevil:

 

Zaboravih jebo me lebac, posle Moonsorrow smo otrčali u šator na dve poslednje pesme ANGELCORPSE, mnogo mi žao što ih ne videh jer im je setlista fantazija. Jesu bili preglasni ali za kraj Sons of Vengeance i Wolflust, krljanje :rockdevil:

  • Upvote 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mgla pojela Behemoth. Kraj.

 

Meni najjaci nastupi Septicflesh, Satyricon, Mgla, a inace Perturbator razvalio, gomila metalaca djuska uz dark synth.

 

Dobar Brutal, al prosli su bili bolji.

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

čuj dva obroka

svašta

 

dobri izveštaji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ubrzo počinju Šve... ups Finci

 

Sisaj Fincu

 

Minusi, ja se ne bih baš u potpunosti složio da treba heavy powera jer bi ipak razbilo koncept festa, Mogao bi da prođe neki dark HM tipa King Diamond (here's to hoping) ali ipak ne vidim stvari tipa npr Hammerfall ovde.

 

Jeste brate Ahumado, dođe King i svira sat vremena :haha:

 

A nisam mislio baš Hammerfall, pupu, ali ako može Moses npr., što ne bi mogao pa barem Stormwarrior neki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nikako te heavy i power budalaštine, samo nek nastave ovako

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu, Holy Moses ih nažalost zamenili. Ne staj na muku.

 

 

Jeste brate Ahumado, dođe King i svira sat vremena :haha:

 

A nisam mislio baš Hammerfall, pupu, ali ako može Moses npr., što ne bi mogao pa barem Stormwarrior neki.

 

Sat i 10 min, meni bi to bilo skorz OK.

 

A za te prelazne varijante se slažemo, baš za šator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj ja malo

 

Hronoloski idem

 

Vektor - kasnio jer sam cekao uredu da pokupim narukvicu and postavim shator and shit

cuo zadnje 4 pesme, iz nekog razlogao pustio suzu, majstori

 

Devildriver - ono sto sam i ocekivao, odlican nastup, mnogo dobre energije, konacno i to da odgledam uzivo, ok lista, nisu sviral idead to rights jbg

 

 

Conan - zverstvo, brutalnost, odlicno

 

Dying fetus - malo slusao sa strane nesto, smara

 

mastodon - govno

 

abbath - dobar smisao za humor, muzika govno

 

Chelsi Vulf - mozda najvece iznenadjenje za mene, reko aj da pogledam kad sam vec tu, nisam mogao da skapiram sta je ono jebeno, ono nije zdravo, ona devojka chelsi je bolesna u mozak, ja sam samo zinuo dok sam slusao, bukvalno sam zinuo, riba jedna zia mene pala u nesvest na trecoj pesmi

 

 

 

 

Dan drugi - lepse vreme, za mene najbolji dan mog mizernog crvljivog zivota

 

Izblejali ujutru u brutal baru, ja otisao da gledam Plinija

 

Plini - Car, fantasticna muzika, bas ono sto volim da cujem od takvih virtuoza , mnogo lepa muzika

 

Obskuraz - Stefan i ekipa standardno isporucili, carevi, mada sam vise gledao ovu poljakinju sto je do mene bila na ogradi i terao onog pijanog debelog matorca od nje, nego sto sam slusao nastup. Posle otisao da se javim momcima u oktagonu

 

Animals as leaders- ne mogu da prezalim sto nisam pogledao, isao sa onom malom kujom na pice...i njenim ortakom... nek mi se napuse kurca oboje

 

 

black dahlia murder - ok zvuci sve to, ali nije moje parce kolaca

 

 

Ishan - sta znam, cudno malo, nije lose, gospodin covek

 

IMMOLATION - ГЕНЕРИЧНО ГОВНО

 

EXODUS - LJUBAV <3 NAJBOLJI BEND IKADA, NAJBOLJA SVIRKA MOG JADNOG ZIVOTA,MNOGO NEZGODNE GADNE I NASILNE SUTKE ALI KAD KRENE ADRENALIN DA PRZI NEMA POSUSTAJANJA ,SAMO FRIENDLY VIOLENT FUN,VRATITE DEBELOG DUVAJ ZETRO

 

 

Gojira - sve posle exodusa je mlako i govno, gojira je to i ostala uzivo , ono kratko sto sam slusao

 

Ministry - jedan od nastupa koji sam najvise cekao i kojeg se najmanje secam, isao do satora da se olesim rakije pa se vratio njih da gledam,odlicno bilo koliko me secanje sluzi

 

parkway drive - sranje za klince

 

Perturbator - jos jedno mnogo dojaja iznenadjenje, nisam nikad bio fan, sta vise, plasila me je njegova muzika, ali ono moze da se slusa i da se uziva kad se navari covek, jedan od boljih nastupa

 

 

 

Dan treci - lepo vreme, opet poceli dan u brutal baru

 

Jig ai - ja dosao u nadi da ce pustati izmedju pesama one zvucne efekte kad se japanci prcaju katanama, nisu pustali te sam ja napustio nastup zgranut i zgrozen

 

 

Grave - nesto su se sjebali u putu vrv pa su ih premestili na onu trecu binu, odlicna svirka, majstori, dovoljno mi je bil oda cujem out of respect for the dead i da palim

 

 

Voivod - govno

 

septic flesh - nikad nisam slusao, lepo zvuci ono uzivo

 

Obucari - slusao sa strane dok sam cekao coroner da se nameste, ono smara

 

CORONER - mnogo mnogo dobar nastup i svirka, prezadovoljan sam izborom pesama, jedan od boljih nastupa

 

 

Moonspell - ono je jadno i zalosno, ne mogu da zamislim da iko ono slusa

 

cattle decap - bolestina od kvaliteta, odlican bend, skroz drugaciji vid death metal tehnikalije

 

satyricon - cuo mother north uzivo, nisam se priblizavao nesto, sta znam, nije lose ono malo

 

arch enemy - AHAHAHA KOJE GOVNO ZA DECU, SAMO ME INTERESUJE KOLKO SU PARA DALI LUMISU DA RADI ONA GEJ SRANJA, u sustini sam isao samo da bih rekao da sam gledao lumisa uzivo

 

 

 

 

 

Dan cetvrti- padala ksia prethodnu noc al se prolepsalo vreme u toku dana

generalno je ljude , pa imene, sustigao umor

 

Ektomorf- dobri su momci, malo puni mrznje, ali ok je ono, doduse sve to moze sa jednom zicom manje da se odsvira, previse je mutno

 

eskimo boy- ne kapiram foru, cuo sam nesto malo, nije mi jasno nista

 

INSOMNIUM <3 - ljubaf,odlican nastup medjutim fali mi par pesama tu, ali su ih ujebali sa tonom nesto, lose je zvucalo generalno

 

 

moonsorrow - ok , nije lose, uglavnom sam ih slusao da bih kampovao u prvom redu za predstojeci nastup na to jbini

 

agnostic front- slusao sa strane, smara

 

BEHEMOTH - INSTITUCIJA SE GLEDA IZ PRVOG REDA, CAREVI, PRAVA LOZANA OD NASTUPA, ODUSEVLJEN SAM, ONO KAD TE NERGAL OKADI I PRICESTI :wub: , generalno ostvario mi se decacki san

 

Destrukcija - najvece razocarenje , jedan od bendova koje sam najvise zeleo da gledam, moras da se naprezes da bi cuo gitaru, ono je zalosno zaista, izgleda da ih je frubi ojadio toliko da nemaju para za par novih pojacala te zvuce kao mlohav penis

 

 

MGLA-GVNO OD BNDA

 

 

ufomamut - sta znam, bolji su od blues for the redsun, nije lose

 

 

 

 

Jedina stvar koja smrdi vise od metalaca je vegunska hrana,

generalno merch je sranje, hrana sranje, potrosio sam preko 30 evra sigurno samo na krofnice i na onu kurvu koja ih je pekla....a nije mi ni zbogom rekla.... poserem joj se u usta a i samome sebi kad sam zamislio da mi ona przi krofnice meni i nasoj djeci

Predugo se cekalo u redu za zetone one, cak je i bila konfuzija kada su se preuzimale karte, ljudi su tripoval ida mora da se napravi accaunt da bi seuplatil ichipovi

Ribe su raspad i krshevi, retko koja dobra

Upoznao dosta kul ljudi , i nagledao se degenerika pijanih u saragama autobusa

 

to bi bilo to, sve u svemu, vredelo je svake pare ( prosao sam za recimo oko 250 židova ), vrlo lepo iskustvo

  • Upvote 7
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Govno vs Govno za decu :haha:

 

Da ti oprostimo za Immolation, ima još vremena za tebe :D

Slušaj Harnessing Ruin album, taj je catchy. Bezobrazniče jedan.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najvolim na festivalu pop produkciju.

Samo glas i dobos/bas bubanj u prvi plan i teraj. Nidje muzika! Nigde gitara (osim da malo izsolira u pauzi od pevanja), nidje cinele, nidje distorzije... sto sam mogo da cujem u prolazu pored glavnih bina ali nazalost i cele Mgle koju sam tamo odslusao. Vidim covek udari cinelu i nema je da se cuje. Nema. Kontra kad je zatvorena je ima lol Pocne pevanje, nestaje gitara. Nema tu ćivota.

 

E toga nema kod Neurosisa. Zna se rif mama, pa kad opale i bubnjar otkine cinele a ti si u pravcu razglasa, prvo osetis da te neko odgurne pa onda cujes zvuk :D Glas ravnopravan. Unisono te oduva. Isto za Ufomammut. Zamisli da se tamo ne cuje gitara i masan bas??

To je sa glavne bine, za Metalgate ne znam jel je tako jer sam tamo samo Monarch, YONL i L.Bolt odslusao, i bilo je komplet eardamage. Lazem... Wbrigate isto popmetal produkcija, tesko sranjce. Ne može crust bez distorzije i konstantnog d-beat opaljivanja po cinelama. Samo ima onih melodijica izbacenih povremeno u prvi plan, ko da su svedski metalcore lol

 

Dosta je 9 odgledanih bendova i probanih 15 vrsti piva za 4 dana ;)

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I da, da, ko je gore spomuo, Chelsea Wolfe, bas je bilo doomasticno, nisam to ocekivao. I mnogo dobro vodi svirku, svakim pokretom, facijalnom expresijom, te dodatno uvlaci u onaj zvuk. (osim sredine koncerta kad je krenula elektronika i blekgejz)

 

I da, generalno osim bendova, ko nije nikad bio, da zna da ocekuje vasar, vise brze hrane od distribucija, samo ne mirise bas onako kao kod nas na pljeske sa lukom :) ali jedan ringispil fali. I nije to toliko ni bitno nego oni stranci valjda prezasiceni festivalima pa dodju tu da se promaju i najedu, ko u moje selo. Mi siromasni sta-cemo obracamo paznju na bendove lol

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

U dvanaest lepih pizdih materina.

 

ETO TI GA SLOBODANE, BITNO ARCHGOAT DA SMO GLEDALI

 

Cekaj vi ste zaista propustili Plinija zbog Archgoat??? :haha: :haha: :haha:

 

Au Slobo, nisam dovoljno uticala na tebe jbga :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma jok, bili su u dva razlicita dana.

 

Mada i da su se poklapali ja bih gledao Archgoat :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na to smo bar mogli da se smejemo i pokupili smo foru sa headbangom.

 

Šta si pokupio sa Archgoata, sem želju da usisaš dnevnu sobu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...