Jump to content

2015.11.28. *Mikser House, Beograd* Orphaned Land


VoivodBG

Recommended Posts

“From Israel with love“ je dvodnevna manifestacija koja će se 28. i 29. novembra održati u Mikser House-u i na kojoj će kroz brižljivo kreiran progam biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika.

 

U okviru manifestacije će 28. novembra u 21h nastupiti i izraelska metal atrakcija Orphan Land koja poslednjih godina osvaja svetsku muzičku scenu.

 

Pioniri pravca nazvanog „orient metal“ su poslednjim i aktuelnim albumom „All is One“ dospeli na top liste širom sveta, izvan granica svoje zemlje, i uspeli su da svetu pošalju jasnu poruku ljubavi i tolerancije koju njihova muzka šalje:

 

„Duboko osećamo da smo novim albumom uspeli da podignemo našu muziku na sasvim novi nivo, a uveren sam da i naši fanovi to osećaju“, rekao je frontmen benda, Kobi Farhi.

 

Orphaned Land su nastali 1991. godine i prvobitno su bili okrenuti death/doom metalu, da bi vremenom ubacivali sve više orijentalnih motiva i progressive uticaja. Debi album "Sahara" objavljuju 1994., da bi ogroman uspeh doživeli trećim albumom "Mabool" iz 2004. Svojim najnovijim aktuelnim albumom „All is One“ dosegli su još veću popularnost koju koriste u pravcu uticaja na pomirenje jevrejskog, arapskog i hrišćanskog sveta, naročito u Svetoj zemlji.

 

Upravo je to specifičnost ovog benda, jer za razliku od drugih, ne baziraju svoju muziku na mitovima već na situacijama i problemima koji se dešavaju u današnjem svetu, ovde i sada. Njihova misija je prepoznata i od strane brojnih fanova, koji su 2012. godine čak i pokrenuli peticiju da se „Orphaned Land“ nominuje za Nobelovu nagradu za mir.

 

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 800 dinara, koja će važiti do 21. novembra. Od 22. novembra, cena karte biće 1000 dinara.

 

https://www.facebook.com/events/552453488236298/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ono je bezobrazno koliko je onaj Mixer skup jbt. Inace, prvi put sam bio tamo. Solidan je prostor, sve ti na dohvat ruke, od garderobe, preko sanka do WCa. :)

Generalno, dobar je bio koncert, iako mi onaj iz Doma omladine 2013. ostaje drazi. Cuo sam tih nekoliko stvari koje sam cekao, publika je bila dobro raspolozena, iako je, procjenjujem, bilo svega stotinjak i kusur ljudi. Zvuk, prema ocekivanju, nesavrsen, ali podnosljiv. :)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...