Jump to content

2016.04.05. *Dom omladine, Beograd* Death DTA, Obscura


VoivodBG

Recommended Posts

Baš dobro bilo. Steva se s vremena na vreme muljavo čuo, ali meni je glavni utisak Hoglan. Bukvalno jede 95% današnjih metal bubnjara.

 

Zvuk je bio đene đene, solaže su super izlazile, kao i bubanj, ali celokupni zvuk bi verovatno bio bolji u nekom drugom postoru jer mi se čini da nije Amerikana za ovako nešto. :D

Edited by Baal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaista veče za pamćenje, amerikana prepuna, nije moglo da se diše, 150c, atmosfera paklena, mislim da onakav uragan(šutka) nije bila ni na kanibalima, nisam ni razmišljao da ulazim u taj tornado!!!

 

Obscura opet pokazala da jednostavno ne može da namesti zvuk, užas za već toliko iskusan bend, napanjili su se do bola, bubnjevi jedino zvučali pristojno, ali zvuk gitare krš, toliko je bio nejasan i prštao... mada i meni pršti qrac za njih, idemo dalje...

 

Šta sad reći... DTA jebeno pokidali, zvuk jedno 66 puta bolji nego na obskurcu(kako je i sam pevač jednom prilikom nazvao sopstveni bend...haha). Najveće i najbolje pesme u metal muzici odsvirane sa toliko preciznosti, energije i volje, zaista svaka im čast što su ovo priredili nama, a i ostatku sveta, da i posle tragične smrti Šuldinera njegova muzika i dalje živi i pokazuje koliko je značajna i neprejebiva i dan danas! Posebno bih pohvalio Didjordja, najveći car koga sam video na stejdžu, potpuno je preuzeo ulogu frontmena i šoumena, imao je odličan odnos sa publikom, za razliku od Felpsa koji nije imao ama baš nikakav odnos sa fanovima(možda i bolje), ali ono što je najbitnije je odradio na najbolji mogući način, odličan vokal i još bolji gitarista, zaista fenomenalno! Sve pohvale i za Bobija, odlično je odsvirao solaže, ok bilo je nekih propusta, ali za mene očekivano, mislim da niko nikada nije u potpunosti skinuo Deathove solaže i mnogo ranije, ali sve u svemu dobro je zvučao. Holgan je bukvalno proždirao bubnjeve, čovek svira sa toliko energije i preciznosti da je to prosto neverovatno, svaka čast!

 

Još jednom hvala organizatoru i posebno momcima( :mhihi:) iz DTA-a što su priredili ubedljivo najbolji koncert u Domu Omladine, a verovatno i jedan od najboljih koncerata ikada kod nas! :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dolazak na svirku je obelezilo vidjanje Dragana J. Vucicevica kod hotela moskva, a odlazak vidjanje Dzonija Rackovica koji vozi skejt u Kraljice Natalije :haha:

 

Da li je to bila nasa DESTINY ili pak OVERACTIVE IMAGINATION? :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prejebeno, baš baš prejebeno zvučalo...

 

Ovo je jedna od onih svirki koje bi ono u fazonu jednom išao da samo gledaš i diviš se, a drugi put da se izdivljaš ko' životinja... ja sam za reprizu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde sad, pa da ljudi stvarno imaju zvuk kakav zasluzuju pokazali bi zasto su jedan od najboljih prog tech bendova danas.

 

Ali ja stvarno ne razumem u čemu je problem, vidi se da dobro sviraju, to ne sporim, ali ne mogu da verujem da treći put sviraju kod nas(jbt setih se da sam ih gledao još 2008-e kad još nisu ni album imali, drugi put sa kanibalima) i opet imaju krš zvuk, pa jbg ako je do njihovog tonca, šta ga koji qrac još drže, pa neka im je i rod najrodjeniji...

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pa vidis, malo ti losa informisanost.

 

Prvi album Retribution su izdali 2006 godine. 2007 su prvi put svirali u Srbiji sa Agonize iz Bosne.

2009 su svirali sa Kanibalima.

Na ovoj svirci nije bio njihov tonac vec od DTA jer su oni samo support.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...