Jump to content

Elektronska muzika


Demon Seed

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Je l' zajebavaš da ti se ne sviđa taineki minimal tech trance... Kakvu je numeru ispustio Lord Seiborg niotkuda!

 

 

A ovo da ispoštujemo, family effort!

Brat i sestra se takmiče a keva ocenjuje, u ovome age-restricted videu. Prava poslastica. Ride on!

 

A Dub Monitor je fantazija kanal, po mom ukusu analiza, jedino malo previše voli (kad bih cepidlačio) Boards of Canada, Burial, Andy Stott i tako te neke da ne kažem hipsterske koje ja ne kujem u zvezde toliko, ali dobro opet sam za njega turista. Poštujem donekle ali fali mi tu kompozicije, mnogo mi je atmo/texture based, opet danekaem style over substance... A reko sam... Imaju Boards of Canada odličnih ali mi teško ide da obrnem ceo album.

Ali ova loza što je objasnio, Traktor 9000, Basic Channel, Monolake, Pole, Fluxion, samo dropuje lik klasike za slušanje.

I on sam ima neki dub techno with a twist album, mada me odbija kad vidim da je uvijeno u neku depru, znači to što rekoh da ne volim je ustv depra, melanholija, dub techno mešan sa drone, industrial, dark ambient...

Kad već pomenu fusion jazz na temi za elektronsku muziku, jesi slušao Amona Tobina?

Ili npr. Galaxy 2 Galaxy 😄

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nas lord i spasilac densflora. Videh singlicu i spot, jaci je nego ikada pre. Mogli bi Drugstorasi da pljunu te pare pa da se pravi festa.

Kako ne, brata Tobina pratim otkako postoje pederi i dukatlije, u stvari daurthmaul me uputio i na tome mu hvala. Ovo mi je mozda njegov omiljeni album, ali iznenadjujuce koliko je bio svez i na poslednjih par izdanja:
 

Boards of Canada nisu izvikan projekat niti bend, to je jednostavno stanje svesti za koje moras da budes u tom trenutku otvoren i da uzivas u zvucnim prostranstvima koje kuju na svakom izdanju. Meni je i dan danas najdrze secanje u vezi njih, izasao:

A ja u to vreme radio u onom trznjaku na Karaburmi, u jednoj piceriji kafeu i davali mi da pustam muziku po mojem izboru (svidelo se gazi sto sam furao taj smooth jazz i tango i latino trake) i nesto me ponelo, ajde da vidim kakva ce reakcija biti ako pustim ovo u trznjaku gde sa gornjih spratova pice narodnjaci sve u 16. 😄

Nisu se bunili, ali svi koji su dolazili u centar su blenuli u piceriju jer im nije bilo jasno zasto ide zen ambijentalna muzika, a ne neki pam pam param koje te otera posle 5 minuta kako zdraknes i dokusuris one brckalice. Good times.

Monolake je vrhunski projekat.

Ako ti se to dopalo mislim da je vreme za Murcoff, mada mislim da sam ga delio vec ali bolje ponovoti:
 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 minutes ago, VoivodBG said:

Boards of Canada nisu izvikan projekat niti bend, to je jednostavno stanje svesti za koje moras da budes u tom trenutku otvoren i da uzivas u zvucnim prostranstvima koje kuju na svakom izdanju.

Malo preachy :D

Pleb sam ja za BoC, nema problema hahaha

Boards of Canada zaslužuju reputaciju koju imaju, ali mi nisu među omiljenima, kažem da cepidlačim... Jako su dobri haha

 

Monolake, sa druge strane, Cinemascope mi je u top100 albuma ikad...

11 minutes ago, VoivodBG said:

Nas lord i spasilac densflora.

Preselio se u Berlin, tako da je Drugstore vrv pitanje vremena.

Murcoff simpa ali previse droneast, ambijentalan i mračan, ima tih momenata kao Monolake, ali Monolake ipak ima taj cool late night urban Splinter Cell šunjamo se krademo šmek. Idemo na PS1 rave mix 😄

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ti pojednostavim paralelu, ti dodjes i das svoj sazetak Dets Spel Omege, koji tek nije bend za svaki dan. Moras biti u tom stanju svesti za onoliku kolicinu larme i crnila koja isijava, i pride dobijes bonus poene kada udjes u citav okultistiki pristup od svakog omota i bagatelnih tekstova. A to moras priznati nije za svaki dan, e pa u toj paraleli je i BOC, svaki sempl, aranzman, tu je sa namerom da ti steluje amigdalu da nesto drugacije oseti, jer ako si samo u 140, 170bps moze to da sive celije osteti. 🙂

Kada smo vec kod tih elektro ambijent projekata, pazi i Expo 70, malo Can srece sintisajzer i moogice Ashra Tempela, ali nije ni cisti kraturock, a bogami ni psihodelija ali udje u Earth dronazu sa poslednjih album, ali ne pustaj jace od 11!

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • Talvi pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...