Jump to content

Online kupovina muzike


azal

Recommended Posts

^ Vazi, hvala na savjetima, jos cu malo da izguglam da vidim iskustva ostalih. U tom jedinom mejlu o suspenziji koji sam dobio nije navedeno nista konkretno.

Na mejl u kome sam trazio konkretno pojasnjenje ne odgovaraju, tako da su naveli kao jedinu opciju da ih pozovem telefonom, ali mi se ne trose pare na takve pozive i razgovore. :D

I meni je palo na pamet da otvorim novi nalog, ali kontam da je moguce da su moje licne podatke (ime, prezime, adresa) vec stavili na "listu nepozeljnih" ili nesto tako, pa u tom slucaju ni nov nalog ne bi bio od koristi.

No, dobro, sta je tu je, skontacu nesto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Занима ме да ли неко може да подели своја искуства о слању дискова преко.

Треба да пошаљем диск у Финску а пошто никада нисам слао преко,занима ме како то функционише. Данас сам ушо на сајт наше поште и умало се нисам срушио са столице кад сам видео цену међународних поштанских услуга. Имају неке идиотске параметре по којима одређују цену тих услуга а по којима је минимална цена око 2000 динара колко сам провалио. Делује ми доста нереално па ме занима ако је неко слао дискове преко да ли то стварно толико кошта или сам ја то нешто погрешно видео. И који је најбољи/најбржи/најбезбеднији начин да пошаљем диск преко???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam jednom prilikom slao disk u Češku. Beše davno, ali sećam se da je cena bila sasvim korektna.

Imaš na sajtu pošte kalkulator poštarine: http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/kalkulator-postarine.asp

Odaberi Medjunarodni saobraćaj -> Pismonosna pošiljka -> pismo -> Finska -> masa paketa u gramima -> preporučeno -> Avionski prenos i izračunaj koliko će ti otprilike ispasti.

U vreme kada sam ja slao, pošiljku si morao da predaš otvorenu kako bi pogledali šta se šalje, ne znam da li je još uvek tako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Па преко тог калкулатора сам и израчунао да је 2000 и кусур. Тотално ми је нелогично. То за отворену пошиљку сам и ја чуо али и то је тотално идиотски. То значи да ја у принципу и не требам да се цимам око паковања тако да она багра на царини или где већ може то да "спакује" како се њима ћефне па да се успут све искрши и да човеку стигне диск разјебан скроз. Доста нелогичности. Изгледа да ћу морати да скокнем до главне поште да се распитам око тих услова слања.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako šalješ jedan disk neka je težina pošiljke npr. 200 grama, ispada ti:

 

Cena po masi: 350 dinara

+ avionski: 40 dinara

+ prenos preporučene pošiljke: 150 dinara

Engleski naziv za izabranu zemlju je: FINLAND.

UKUPNO: 540 dinara

 

U pošti predaš službeniku koverat sa diskom ali ga ne zatvaraš. Kada on bude pogledao sadržaj pošiljke kovertu zatvara pred tobom.

Zbog sigurnosti biraš preporučenu pošiljku, tada dobiješ i kod za praćenje pa uvek znaš gde se pošiljka nalazi i da li je uručena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Брате како си дошо до цифре 540 дин??? Ја сам неколико пута проверавао шта сам укуцавао и да ли је све исправно и увек ми је избацивало нешто типа 2200 дин.

Кажеш КОВЕРАТ са диском. Јел то значи да морам да узмем од њих у пошти онај коверат са оним целофаном који има оне јастучиће и да не могу сам да упакујем диск гајби?? Мислим,сигурније ми је да сам упакујем диск у неколико слојева тог најлона + картони итд него само да га гурнем у тај коверат. Плашим се да се не изака успут јер ко зна на који начин третирају те пошиљке.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Medjunarodni saobraćaj -> Pismonosna pošiljka -> pismo -> Finska -> 200 gr -> preporučeno -> Avionski prenos

 

Mislim da ćeš morati da uzmeš onaj zaštitni koverat sa vazdušnim jastučićima, ono "uradi sam" pakovanje preporučenih pošiljaka majmuni više ne prihvataju ni za slanje u Srbiji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ок. Хвала на информацијама. Тих 500 дин је ипак много разумније и прихватљивије него 2000 до којих сам ја дошао. Надам се само да тај коверат са том екстра фолијом колко-толко штити диск од неких евентуалних оштећења приликом уобичајеног преноса тог паковања. Не бих баш волео да човеку стигне диск са искршеном кутијом или још горе да сам диск буде оштећен или књижица.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Е супер за тему. Таман докачим мој проблем овде :D.

Купио сам преко дискогса неки диск и кад ми је данас стигао,видео сам да није у стању као што га је продавац описао. Контактирао сам човека и рекао ми је да могу да га вратим па ће ми рефундирати целокупну цену коју сам платио + трошкове слања диска назад.

Е сад,пошто никада нисам раније имао таквих проблема,занима ме како то сад функционише?? Јел отварам онај пејпал диспјут и ако да,како да ту накачим трошкове слања диска назад јер у опцији постоји само могућност повраћаја плаћене цене робе али не и додатних трошкова слања робе назад продавцу?? И како му шаљем диск назад,регистрованом или обичном пошиљком?? И кад он мени враћа новац,одмах по отварању тог приговора или након што добије диск назад?

Ајд ако неко има искуства с тим стварима нека подели овде да знам шта ми је чинити.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...