Jump to content

Recommended Posts

Ne slazem se sa tobom 🙂

Imaju elemente ovoga sto si naveo, ali kad obrnes diskografiju, imaju sopstevni zvuk, da ih prepoznas na kilometar, sto ih izdvaja iz mase bendova.

Takodje znaju da naprave dobar aranzman pesme, i da sve bude odmereno, tamo gde su elementi koji "odskacu" tu su sa razlogom. Sintovi poprilicno dobro naglasavju te elemente u pesmama koji se ticu AI i tehinckog "posrnuca" drustva... mozdad sam usla preduboko u dubiozu, ali danas mi je day off pa uzivam u muzivi maksimalno haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

ukusi su razliciti ali su sintovi deo njihovog identita i meni su super, narocito sto su cesto u prvom planu.

ima konkretno za mene par bitnih razloga zasto su oni meni super a ne mogu skoro nijedan drugi djent bend da podnesem.

imaju taj vokal koji je malo vise bariton i onako elegantan, ne zvuci kao svaki drugi piskavi polu klin polu dranje lik u zanru.

imaju te klavijature u prvom planu i oni vode i stvaraju melodije ne one delay/clean gitare kao Tesseract i 95 posto drugih djent bendova. 

i imaju taj neki Dredg/Mew alt/art rock vajb koji im daje poseban smek. 

iako ima tu dobrih Meshuggah-lite momenata, generalno su mi riffovi najmanje bitan deo njihovog zvuka i mislim da bi mi bili dobri i bez njih

 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj tip brutalnog djent riffa uleti jednom u tri minuta da presece stvari i ne nosi pesmu - akcenat je na vokalnoj melodiji, klavijaturi i catchy refrenu. Takodje mi je dredg uticaj prelomio od prvog dana i ostaje highlight do dan danas, ne prepoznajem taj element kod drugih prog metal bendova trenutno. 

Kul su mi nove stvari, pogotovo druga. Applause mi nije u celini bio naročito wow, Inmazes je ipak prava stvar za mene, ali ova dva singla su dobar znak. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Već smo vodili ovu diskusiju. 🙂 Ja volim i Dredg i Mew, a Vola mi je suviše "steroidisana" u odnosu na njih zvučno, a straightforward po strukturi pesama. Tačno da su sintovi ovde ključni, imaju mi ružnu farbu uglavnom koja me podseća na house iz butika, nose cele pesme i pojačavaju refrene preterano. Nisam fan toga, kao Linkin park. Vokal je prijatan i ne smeta mi, mada nije ništa sad naročito distinktivan nit za padanje u nesvest. Rifovi, bubnjevi itd tipično za modern metal i već odsvirano 100 puta. Dakle, svodi se na te sintove, vama najbolji deo njihove muzike, a meni to jednostavno ne prija i to je to, ukusi. U totalu simpa bend al ništa više od toga, imho.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...