Jump to content

Recommended Posts

Slazem se skroz s misljenjem, ima hitova bas do jaja bas ali i ja ocekivao nekako drugaciji album.

I da, onaj reper je odvratan, lezi pesmi kao piletu sisa.

Meni Inmazes>Applause>ovaj ali da, jeste dobar novi kad se podvuce crta nema sta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalno nisam komentarisao Applause kad je izašao jer nisam bio naročito otkinuo na album. Ne samo što mi je delovao previše pitomo, već mi ni melodijski nije bio na nivou prvenca. Međutim, Witness mi je nekako savršena ravnoteža između oba izdanja, kao karika koja nedostaje između njih. Riffovi su glasniji i masniji u odnosu na Applause, a refreni su malo ćaknutiji, iako su i dalje catchy. :da:

U načelu i ja imam utisak da je prisutan pad u drugoj polovini albuma, stvari postaju jednolične, ali zaključno sa Freak su mi pesme manje-više besprekorne. Dobar album, vrteće se. 

Edited by Totamealand

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meni je vrlo dobar album, bolji od prošlog. Ako bih mogao da napravim analogiju sa Gojirom, prošli je Magma a ovaj Fortitude. Očigledno ovaj bend želi da pravi prijemčivu muziku sa velikim refrenima i na tom polju ovde kidaju, refreni su bolji nego ikad. A opet, daleko od toga da svirka nije kompetentna, ali nikad ne ide u showing off. Inmazes ima najbolje rifove, nema veze što su djent kad su odlični, ali tad nisu znali baš da ubodu tako dobre refrene što im je postalo veliki zaštitni znak. Prošli mi je ni tamo ni vamo, a ovde dobro znaju šta hoće. Ova pesma sa reperom je ispala malo nesrećno, podseća me na one nebulozne Pain of Salvation izlete u repovanje, ali i ona pokazuje šta hoće - veliku i masovnu publiku. Nemam pojma da li nu metal uplivi postaju fora ovih dana (ionako je djent bio novi nu metal i ispraznila se ta fioka jer je podžanr limitiran) ali ako mogu fino da se implementiraju, zašto da ne, sve dok toga nije previše. Dakle, pesme su dobre i konačno se Vola i ja nađosmo na istoj talasnoj dužini. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 5/27/2021 at 12:57 AM, azal said:

ceka se Agent Pesko da objasni, Leprous, Caligula's Horse, i Vola vec peakovali, valjda ce oni da ubiju kad vec rade toliko na albumu ne stancuju kao ovi

Osvrnuo bih se još na ovo jer po mom mišljenju ovi pomenuti bendovi uopšte nisu na sličnoj trajektoriji. Leprous se baš survao u kompozitorski pitfall (hehe) iz kog ne znam da li će da se izvuku sudeći po ovim pesmama nakon albuma, iako im je verovatno popularnost sada na vrhuncu. Vola ne znam ni da li je peakovala, ovaj album rekoh meni uopšte nije loš a svakako nije neki pad u odnosu na dosadašnju diskografiju. S obzirom da imaju tek tri albuma, rano mi je za reći da su peakovali. Što se CHorse tiče, oni već drže suludo visok nivo kvaliteta i nemaju promašaj u poslednje vreme iako je Rise Radiant nešto slabiji nego prethodna dva, al oni su po meni išli skroz linearno sa kvalitetom tj napredovali vremenom. Ali ne bih njih nešto ni trpao u ovaj koš, oni su mi najviše (doduše moderni) prog metal, sa gitarskim solažama i sve to i imho nemaju baš svemirski potencijal što se tiče popularnosti tj nije im presudno da imaju jake refrene.

AF novi svi čekamo sa nestrpljenjem i nadam se da neće razočarati ali su do sad postavili baš visok standard i nemaju diskografski promašaj tako da...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vola je jako blizu Leprousa, usli su u sablon, stavili pop refrene na prvo mesto, nasli sablon za riffove i klavijature, imaju dosta tih "samo da se rimuje" cringy tekstova, ako sledeci album nastavi u ovom smeru bice bas full Leprous propadanje i to mnogo brze od Leprousa. 

A nije u pitanju kvalitet ni kod Leprous, ni Vola, ni CH, komentarisem to da su dosli do svog nekog zvuka i vrhunca tog zvuka i da ne mozemo mnogo inovacija da ocekujemo od njih, dok Agent Fresco nije jos stigao do toga da znas kako ce im sledeci album zvuceti i imaju idalje dosta prostora da eksperimentisu bez da upadaju u sablon kao ostali (ako to uopste zele). 

Edited by azal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto vise slusam ovaj album, meni je sve bolji i bolji osim one pesme sa reperom nju skipujem, bas mi kvari koncept albuma u celini. Generalno lepo upakovan i kvalitatan album, lepo plivaju u svom zvuku koji je vec prepoznatljiv po klavijaturama i po vokalu. Tako da meni je 7/10 album i za svaku preporuku. 

Npr sto se tice Applause... albuma za njega mi je trebalo vreme da legne posle Inmazes i EP-ova koji su ludacka energija i voznja, a taj album ima mnogo vise down-beat momenata a ocekivala sam ludu voznju... sustinski nesklad izmedju ocekivanog i realnog, na kraju kad bez ikakvih ocekivanja preslusas album sve legne na svoje mesto.

Bas mi je sjajno legla Inside your fur za kraj, mogu reci slobodno omiljena stvar

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...