Jump to content

DC Cinematic Universe


bo88gdan

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Odgledah sinoc Wonder Woman, konacno DC napravio film vredan paznje i kako treba. Svaka cast stvarno. I prica i setting je odlican, jedino pocetak malo sporiji i malo krace su mogli scene sa ostrva da naprave, ali sve posle toga odlicno bas. Ja prezadovoljan :) Gal Gadot damn ... Jos je trudna sve to snimala, svaka cast :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sranje od scenarija i ubedljivo najslabiji superherojski origin film.

 

 

Amazonka koja ceo život trenira borbu se užasava fizičkog nasilja, kuka nad jadnim Nemcima koje je zli Ares zaveo, ali joj to ne predstavlja problem da ih nemilosrdno ubija.

 

Da ne pričam o gafovima tipa "spoj otomanskog i sumerskog jezika" ili kad je GAĐALA JEBENOG BOGA RATA KUTIJOM.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa Force Awakens je daleko vise sjw i feministicki film, uloga Ray je uloga muskaraca samo sto su ubacili zenu dok je Wonder woman film sniman sa namernom da zena bude glavni junak, ne forsira se vidite imamo zenu kao glavnog lika...

I ako je feministicki ne znam zasto su se bas feministkinje bunile oko pazuha od cudesne zene...

http://nytlive.nytimes.com/womenintheworld/2017/03/23/wonder-womans-lack-of-armpit-hair-sparks-feminist-debate/

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odgledao sam Wonder Woman i pored toliko nedostataka najgledljiviji film koji je iznedrio DC.

 

Ceo segment sa ostrvom Temiskerom (Temiskira? Kako god da se izgovara) i odlazak u London su mi bili zabavni. Moram da pohvalim boje u filmu, DC filmovi su uglavnom Snyderisani do bola i te bolesne boje izazivaju takvu mučninu da to nije humano. Ovde se lepo režiserka poslužila bojama, na ostrvu je sve lepo i šareno, odlazak iz takvog raja u pravi svet (London) i komentar same WW na tadašnji svet je pametan komentar, a i fina caka od strane režiserke.

 

Moram priznati da sam voleo Chris Pine u ulozi Steve Trevora, dosta dobrih replika ima, a i super su humoristične situacije između njega i WW. :haha:

 

Gal Gadot je jako lepa žena, ali, kao glumica je ravna, svaki put kada bi otvorila usta ili pokušala da odglumi kakvu pravu emociju bio sam u fazonu, a ne, mogli smo bez toga. Najveće pohvale joj udeljujem na fizičkoj spremnosti, kada krene akcija zaista zasija.

 

Ali najveći uspeh ovog filma je što se vratio na jednu bazičnu stvar, Wonder Woman zaista želi da pomogne ljudima oko sebe. Toga nema već godinama u super herojskim filmovima, pogotovo u DC, mislim jebeš Supermena koji ne spašava obične ljude i Betmena koji je u dubini duše ogrezli sociopata.

 

Što se tiče Gojkovog komentara, mislim da se to donekle može opravdati, ipak je dosta nevinih izginulo, mada jeste malo bilo čudno, nekako se izmenio tonalitet filma, skoro kao horor slasher. :ph34r:

 

Najslabiji segment filma je bio treći čin i negativci. Ono dvoje su karikature, a Ares je takav promašaj da nemam reči, ajde što su izabrali (spoiler) David Thewlisa koji je izvrstan glumac, ali onaj završetak u obliku video igre i lošeg zadnjeg boss-a sa najgorim monologom u bilo kojem superherojskom filmu je bio nepodnošljiv. Samo najgora stvar od toga je sve što WW izgovori do kraja filma, ne da nema veze sa filmom nego kao da ga je scenarista na kakvom pajdu napisao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...