Jump to content

DC Cinematic Universe


bo88gdan

Recommended Posts

  • 1 month later...

Odgledah sinoc Justice League. Ovako.

 

KONACNO JEBENO URADILI FILM KAKO TREBA. Ko svadbarski kupus.

Red akcija

Red humor

Red prica

 

E sad, kako je pocinjao film, prvo sto mi je zaapalo za oko da je do jaja, je to sto su uradili neki kolorit i stil kao da je ceo film ispao iz stripa (sto i treba da bude jelte :)). Sve je bilo super do jedne scene sa valkirama u bitci nekoj (da ne spoilerujem previse), gde je animacija izgleda nadasve cudno. Nekako detinjasto odradjeno, previse ocigledno, kao iz crtaca. Ne znam sta da mislim o tome. Nekako su pozadine tih scena bile out of focus, bez detalja, kao neka ravan preko koje se bitka desavala. Karakteri su kao bili u fokusu, i trebalo je da ispadne wow efekat, ali je bilo meh.

 

Kako se film razvijao, kolor i atmosfera su se menjali, sto mi se opet dopalo. Dosta je uredjenije i nije toliko mracno kao prethodni filmovi. Nije vise toliko pokusaj Snydera da pravi artistic filmove, tako da je skroz fino ispalo. Skapirali su da moraju da smanje sa tamom i da uvedu ovaj fazon svadbarskog kupusa, gde ima svega. Cak mi se vise dopao ovaj film u odnosu na Thor: Ragnarok koji je napakovan humorom. Nekako mi vise lezi ovo, ima humora, ali ima i sranja i tame. Ozbiljnije je. Karakteri:

 

Batman - Za mene je Bale > svi ostali betmeni, tako da mi se nije dopalo brdo stvari u vezi sadasnjeg betmena. Najvise njegov jebeni podbradak. Fajtas ovamo likove na sve strane, skaces, ludujes, jebes kevu, mocan karakter u univerzumu, i opet imas jebeni podbradak kao da imas zenu, 3 deteta, radis od 9 do 5 i onda zavalis se u fotelju da cirkas pivo, dok gledas americki fudbal i slusas zenu kako se bije sa decom. Jebo takvog betmena.

Wonder Woman - Gal Gadot - standardno kao u Wonder Woman filmu, bukvalno se nista nije promenilo sto se nje tice.

Flash - prijatno iznenadjenje, odlicno ga je odglumio klinac, do jaja je i animiran Flash, njegov razvojni put u filmovima ce biti interesantan i cini mi se do jaja.

Cyborg - Kao sa Flash-om, iznenadjen sam prijatno, ocekivao sam da ispadne retardiran, ali skroz se ok uklopio u pricu. Side karakter, ali odradio je ok.

Aquaman - Jason Momoa je odradio aquaman-a vrhunski, tacno kako je u stripu lik predstavljen, fino se uklopio. Imao je dosta ulogu da popravi humor u filmu zajedno sa flash-om, i super je sto se mene tice.

 

I na kraju Superdude - odlicna gluma, relativno kratak screen time sto je razumljivo zbog settinga.

 

Ono sto mi se nije dopalo je to sto su ga nekako zbrzali, tj ceo film je konstantno bum tras, jedan karakter, drugi karakter, skupljamo pokemone po svetu, imate po 5 minuta da predstavite svakog lika i to je to. Flash, Cyborg i Aquaman su predstavljeni ko iz picke za 15 minuta. Morace to da poprave sa posebnim filmovima o njima.

 

Scene borbi su bile odlicne, realisticne, ima dosta smisla i fino animirane.

 

Stepenwolf je bio animiran cini mi se, samo mi nije predstavljen kao neko ko jebeno unistava svetove iz picke. Za tako nekog brutalnog negativca, predstavljen je relativno slabo. Ne znam zasto, ali takav utisak sam imao.

 

Overall je ovo najbolji DC film do sada, i cini mi se da je ekipa konacno skapirala mustru kako se rade superheroj filmove (tako sto su gledali Marvel naravno), samo da porade na animacijama i da to bude na nivou Marvela i mislim da ce sve biti okej. Ili da idu full strip fazon pa da bude jos vise artistic (ali mislim da je to losiji potez).

 

Sve u svemu, 8/10 sto se mene tice. Btw, gledao sam 2D verziju, vise me smaraju 3D filmovi, nista novo a smaraju me naocare da furam 2 sata na glavi.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Film je mogao slobodno da bude i animiran jer je ceo urađen kao crtać. Osim toga je svakako bolji od katastrofe zvane BvS, a samim tim i od najgoreg filma u istoriji blokbastera, Man of Steel.

 

Međutim, ceo DC universe izgleda sve više i više kao bleda kopija Marvela.

 

Inače, ume li neko da mi objasni svrhu Aquamana u ovom scenariju? Pošto je lik bio bez kontakta sa vodom 95% vremena, pa ono.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Wonder Woman 1984

Nefiltrirani kemp. http://www.stereovizija.com/forum/uploads/emoticons/default_biggrin.png

Pozdravljam što su ukačili da superheroji trebaju da rade dobre stvari i spašavaju ljude, i teško je ispeglati krive Drine koje je postavio Snyder sa svojim mačo izdrkotinama od filmova.

Ali ovo je haos od filma, uveliko se vidi u kvalitetu narativa, za koji mi je najneverovatnije da su odabrali inspiraciju sa majmunskom šapom koja ispunjava želje ali sa cakom, a ovde stavili kristal i odobrili to da bude glavni deo priče. Kada nemaš boljih ideja, daj šta daš izgleda. http://www.stereovizija.com/forum/uploads/emoticons/default_biggrin.png

Hajde da prođemo dobre stvari pre nego što krene drvlje i kamenje:

Superherojska dela, to je dobro, i lepo je što sama režiserka kapira šta je bitno sa te strane.

Gadot i Pine imaju odličnu hemiju kada su zajedno na ekranu, po meni je to i bio najbolji deo ovog i prvog filma, strava su i zabavne te interakcije.

Negativci - pokušavaju da ih humanizuju dodajući da i oni imaju emocije i lične muke, sa time što kod Cheetah to ne ide, em su odabrali najgori mogući stereotip, štreberka u svojim poznima godinama i društveno neprihvaćena i nekomunikativna, nije neki performans da se ne lažemo. Pascal je već druga priča, i pozdravljam što je njegov Tramp inspirisan lik (e i ovo mislim da je greška, zastariće referenca na Trampa i nikoga neće dotaći detalj) koji ima dosta toga da izgubi, ali je stvarno sjajno što nije klasičan nabildovani zlikovac sa super oružjem koji će ne znam šta da uradi, tako da ipak ima malo pomaka na tom polju, pa i donekle razumem što su morali da ubace ovu da parira Wonder Woman sa fizičke strane.

Scenario je bizarno glupav, i ima neverovatnih rešenja koji su na nivou dečijeg filma (što ovo i jeste, i verujte mi deci neće bitni svi problemi koje ovaj film nosi produkcijski ili na bilo koje drugom polju) ali se iznedrilo dosta smehotresnih scena koje su mi dale volju da izdržim do kraja i uživam u olupini.

Ajmo sada da pređemo na sitna crevca:

Efekte i režija akcije, možda su nas razmazili ti silni filmovi gde se dešavaju razne vratolomne scene, ali ovo je definitivno jako mirno i loše izrežirano, svega četiri scene akcije ima u čitavom filmu i nijedna nije da ti stane dah ili te iznenadi. Naspram prvog dela deluje kao da ih je režirao neko ko nema iskustva u radu sa 3d efektima i akcijskim scenama. Što će reći da je prvi deo imao second unit režisera koji je peglao akciju a režiserka sve obične scene.

Što se tiče efekata frapantno su loši i meni sada prolazi kroz glavu gde su bre otišle te silne pare i kako je moguće da su lošiji nego u prvom delu? Primera radi vidi se pad kvaliteta istih u filmu i to na početku imate prvu scenu koja je bespotrebna u kontekstu čitavog filma ali je solidno snimljena i efekti su tu zaista dobri. Kasnije tokom raznih scena u filmu, deluju kao da su iz inicijalnih filmova Richarda Donnera i njegovih Supermena. http://www.stereovizija.com/forum/uploads/emoticons/default_biggrin.png Ako je to bio namerni omaž, ok, ali ne kapiram gde su i dalje spucane silne pare onda? http://www.stereovizija.com/forum/uploads/emoticons/default_biggrin.png

Budalast je skroz scenario i dosta toga nema smisla, niti kako funkcioniše kamen i kao što spomenuh motivacija jednog od zlikovaca. I ona boza od poruke kao u prvom delu što je bila ljubav, a ovde pričamo o istini je toliko debilno sročena da treba da ih bude sramota, ali ponovo ako to guraju deci oni će to progutati bez problema, ali vređa inteligenciju.

Trebali su da krate mnoge scene, Gadotova i dalje potvrđuje da je nula od glumice i da je samo lepo lice, smejao sam se koliko je iskrivila one obrve sa ozbiljnom facom kao stalno je nešto zabrinuta, jedina emocija koju može da ispolji, da joj nije bilo Pine da prikrije te nedostatke bilo bi još groznije, ali ne bi onda bilo zabavno.

SPOILER:
E i došao bih do najbizarnijeg odabira za tok priče, vraćanje Pine-ovog lika! Pošto kamen ispuni želju WW, koja je sama i napaljena (gori, nije da nije), on se manifestuje u telu drugoga muškarca, što će reći, nečije telo je ukradeno, život je stavljen na pauzu i ona koja je poštena i dobričina nema problema da ga vuklja par nedelja i radi svašta sa njim i dovodi ga u razne opasne situacije. Ovo je nešto najodvratnije i najbizarnije što sam video u skorije vreme i čudi me da veliki cenzori nisu stavili veto. ;D

Dao bih filmu 3, ili 4 samo zbog treš faktora koji ima, ali ga ne bih gledao ponovo.

P.S. Kažu uspeo im film odobrili treći, e onda očekujem da bude španska serija i da glavni negativac bude transvestit!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Odgledah ga, sinoć sa ekipom i dosta alkohola, mislim da je potonje bilo najbitnije da se izgura ova naporna satnica.

Najveći uspeh filma je to što postoji, da su fanovi izboksovali da čovek dovrši svoju viziju i izbaci je konačno.

Film je koherentniji naspram Whedon-ove/studio verzije, što je svakako uspeh.

Ali isto tako je i prenaduvan sa dosta bespotrebnih scena, uglavnom je najviše gušio slow motion efekat kojeg ne može da se okane,

neka mu neko kaže da su 2000-te prošle i da slobodno može da okuša sreću sa drugom tehnikom ili da je koristi u minimalnim dozama.

Razumem ga donekle što se odlučio za slow motion, jer on u stvari hoće da prenese sve te stripovske table na veliko platno i da budu ikonične, ali posle xy filmova na isti način ne pokazuje nikakav rast na tom polju, čak je i više stagnirao i onda to samo učini gledanje napornijim

Kada bi se sve to kratilo, ne bismo imali četiri sata filma i siguran sam da bi iz toga proizašla bolja verzija, jer znate kako se kaže za filmove, show and don't tell.

Ujedno da se film gleda odvojeno po poglavljima u pauzama, taj deo ne bi uspeo jer bih već zaboravio šta se dešavalo ili propustio neki od silnih detalja koje je nabiflao, tako da ovo kao serija pada u vodu, samo dugo i naporno gledanje iz jednog sedanja.

Između jake 4, do slabe 5, jer je ovo sve izgurano na mišiće.

Jedino što me sada tera da razmišljam o budućnosti izdavanja filmova u Holivudu, ako je ovde postignut presedan da posle godina kukanja na internetu se izbaci prava režiserova vizija, da li je Holivudov sledeći korak da izbacuju novije verzije filmova posle par godina i time uštede na trošenju njihovih punih kasa, i zarade brzu i laku kintu na naivnoj i žednoj publici? E to je apokaliptična vizija!

P.S. Jaredov Joker - bruka se čovek više, nije bilo potrebe da ga ubaci kao kakvu fus notu na kraju. Niti je to imalo bilo kakvu emotivnu težinu koju je htelo da prikaže, a i samo je Snyderizam bez kojeg smo mogli da prođemo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...