Jump to content

2016.05.20. *KC Grad, Beograd* Popečitelji, Tevarbulebra


Lou

Recommended Posts

12994563_10157002581330727_7644691059774344866_n.jpg?oh=bafefa5d5ec79e51ddcb520e1c440e21&oe=57A50ACD

 

Onlajn etiketa “Druga stvar“ i Popečitelji vas pozivaju na “Druga stvar šou program“ koji će se održati 20. maja u KC Gradu.

 

Očekuje vas celovečernji nastup kultnog sastava Popečitelji, a nastupiće i Tevarbulebra – bend iz Niša koji ovih dana promoviše svoj debi album “Ko se nađe, tu smo” objavljen za etiketu “Druga stvar”. Ulaznice su već u pretprodaji po ceni od 300 dinara, dok će na ulazu koštati 500 dinara.

 

“Druga stvar” (drugastvar.com) postoji nešto više od godinu dana i za to vreme je pored celokupne reizdate diskografije grupe Popečitelji objavila i radove sastava Fitnes, kragujevačke četvorke Špajz, CD Ministra i niškog benda Tevarbulebra.

 

Popečitelji ovih dana promovišu svoje duple singlove “Bum!“ i „Kroz“. Ovaj kultni sastav, koji su osnovali braća Saša i Goran Furunović, skoro dve decenije raduje publiku svojim eksplozivnim živim nastupima. Popečitelji trenutno rade na novom albumu, a ovom prilikom će pored novih singlova publici predstaviti i dobar deo svog dosadašnjeg muzičkog opusa.

 

Tevarbulebra je fusion-rock instrumentalni sastav iz Niša osnovan 2013. godine. Zapažene nastupe imali su na Nisville Jazz festivalu 2014. godine u Nišu, Bedem Fest-u 2015. u Nikšiću i na festivalu Omladina 2015. u Subotici na kojem su osvojili prvo mesto. Neke od njihovih numera su se pojavile na kompilacijama URBANIS(H) I i Black Planet Records: Balkan Under the Radar III.

 

2016 godine izdaju debi album “Ko se nađe, tu smo” za etiketu “Druga stvar”.

 

 

Ulaznice za ovaj događaj su već u pretprodaji po ceni od 300 dinara, dok će na ulazu koštati 500 dinara. Početak je najavljen za 21:00.

 

 

Last.fm

Facebook

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Redom:

 

Kašnjenje od sat i petnaest minuta, klasična organizacija KC Grada u kojoj 99% stvari ne počinje na vreme, a ne zaostaje manje od pune čuke.

 

Suvišan nastup suvišne predgrupe sa dva suvišna člana na bini (druga gitara koja ne svira makar trećinu materijala i lik koji čuka daire i pevuši na dva mesta). Jezivo slab pokušaj humora pri obraćanju basiste publici, jezivo dosadne pesme, jezivo je kako je tačno pola sata delovalo kao sat vremena drljanja. Znaju odlično da koriste instrumente, ali to što rade sa njima nije vredno pomena.

 

Nakon petnaestak minuta pauze, gospoda izlaze na binu i (gospodski) praše. Publika je odmah živnula, bilo je pristojno popunjeno do tada, đuskanje i sve što ide uz to. Bilo je nekoliko trenutaka improvizacije u kojima je uglavnom gitarista vodio reč, zbog čega je bilo zanimljivo gledati ga kako iznenađeno prati basistu dok ovaj započinje frazu i novu deonicu za zezanje. :D Energija na bini, u publici i tako u krug, vrhunska svirka. Kada bih morao da svedem opis nastupa na minimum, verovatno bi bilo "sabijanje". Sat i dvadeset minuta toga, računajuči bis, nimalo naivno.

 

Osim pomenutog promašaja sa početka večeri, manja zamerka je što su pokupili diskove pre završetka svirke, te nije bilo prilike za kupovinu. Ćemo idemo i sledeći put!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...