Jump to content

2016.10.05. *Dom omladine, Beograd* Moonspell, Phantasmagoria, Eleine, The Foreshadowing


Talvi

Recommended Posts

Kupih kartu kad sam video The Foreshadowing, sjajan bend. Pre ovog sam se dvoumio. Po meni njihov najbolji album je :

 

http://www.metal-arc...g/Oionos/263718

 

Evo naslovna :

 

 

Dobro je sto ce svirati citav sat , ako je verovati satnici.

Edited by NullPointerException

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako, ko nije bio veceras, debelo se ispalio :D

Svirali su vise starih stvari nego novih, i poklonili neocekivan duet sa pevacicom Eleine- Scorpion flower. Predivno je bilo, zvuk odlican, sve na mestu , interakcija sa publikom i Fernandova odusevljenost Beogradom na koju smo vec navikli. Bacio je rukavice publici, zahvalio se na dolasku na koncert radnim danom i posle su zbrisali :D

Na Phantasmagoriu na zalost nisam stigla zbog posla, Eleine odlicni, Foreshadowing fenomenalni.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phantasmagoriu propustio.

 

Eleine pogledao nekoliko minuta, najblaže rečeno nije moj cup of tea, izašao na pivo.

 

Foreshadowing bili odlični. Nakon nekoliko albuma koji variraju od pristojnih do više-nego-pristojnih, sad sam ih prvi put vidio uživo i bili su i bolji nego što sam očekivao. Vrlo rado bih platio kartu za njihov solo nastup.

 

Moonspell - savršenstvo. Zvuk, atmosfera, set lista - sve na mjestu, vrhunski nastup.

  • Upvote 2
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sasvim super bilo, retko dobar zvuk za Dom, to sam pod jedan bio iznenađen. Sledeće izenađenje The Foreshadowing. U principu, iznenadio sam se samo što se nisam smorio :haha: Bili krajnje ok, još se negde na pola popravio zvuk, pa je moglo bolje da se prati.

 

Moonspell planski propustio ove godine na Brutalu (tj. uhvatio samo kraj) da bih ovde ispratio, i dobra odluka jer em ista lista kao tamo plus 4 pesme, em bolji zvuk samo tako. Lista: http://www.setlist.f...a-13fd2d59.html

 

Dakle, sa tri najbolja albuma pičene pesme, ja zadovoljan. Još bih i još "Extinct"-a ubacio. Super zvučali, Fernando fernomenalan frontmen, iako mu malo govori između pesama daju blago tezgaroški feeling (jel mora npr. svaki put baš da izgovori i ime grada i ime države? :haha:). Ali sve u svemu, jes k'o nije bio se zajebao.

 

Publike bilo šumeljivo, 300inak, tako nešto, ali na mestu atmosfera.

 

Veliki pozdrav za najbolje obučenog prijatelja na celom koncertu, u Monstrosity majici i Coroner duksu, i brata mu :rockdevil:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Foreshadowing meni mlak, dve jako dobre deonice i ostatak ništa posebno. Bubnjar sjajan, šteta što mu ne dopuste tu i tamo da lupa sladž, bilo bi bolje mnogo. Inače, prvi utisak, onako ćorava sa ulaza, gledam onog pevača i vidim Varga i baš mi bi smešno. Hajlajt onaj lik desno na ogradi koji mlatara glavom, razbija, i iza njega najnadrkanija gotičarka na svetu, super.

 

Munspel imao super zvuk, super set, sve sjajno. Krivo mi što mi se čini da bend ne uživa posebno pri sviraju novih pesama, Fernando je tu standardan, ali mi ostali baš deluju mrtvo, mnogo više energije na starim stvarima.

Ti njegovi govori između pesama su mi vazda bili presmešni, trudi se čovek, ali negde tu nešto ne štima hh

Kapiram da je fora što nema onog tečenja zbog kojeg ste kukali za Agent Fresco (pbst), nego baš to što laza pomenu onomad

 

Merch žalostan, super mi ona jeziva Eleine što donese katalog fotografija, ja nemam pojma o čemu se tu radi, neke sumnjive stvari

I da se razumemo, preskočih u širokom luku tu predgrupu, i based on the duet, nije bila pogrešna odluka

 

Ono što takođe pada u oči je sastav publike, dosta se podigao prosek godina, uglavnom gde odem u poslednje vreme dosta mlađe publike viđam, ovde bilo jako šareno

U stvari govori da gotičari izumiru kao rasa, i to mi se sviđa?

 

Sve u svemu, what they said, ko nije bio, zajebao se - bolji zvuk nego na brutalu, divna setlista, ja čula veći deo svega što sam htela da čujem :)

  • Upvote 1
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fernando jebe keve.

Jebe keve kako tezgari sa pričom između pesama, što reče Angelistor. Ne samo ono "Belgrade, Serbiaaa!", nego svaku pesmu najavljuje na isti način već godinama, izanđalo je do sada. Bilo bi dobro i kada bi zatvarali nečim drugim osim "Full Moon Madness", to rade već čitavu deceniju.

 

Nego, odlučio sam da bacim oko i uho na The Foreshadowing nakon preporuke za album iz 2010. sa prethodne strane, jer je zvučao pristojno i sa produkcijom boljom nego onom koju ima - jedan od očiglednih uzora - My Dying Bride u poslednjih ihaha godina. Korektna svirka, ništa spektakularno, dobra ritam sekcija, klavijaturista je zapevao koju dobru harmoniju. Pevač deluje kao dete Nika Holmsa i Lunara.

 

Što se tiče zvezda večeri, moj osećaj je da se tu nešto polako gasi. 'Ajde što su meni pesme sa poslednjeg albuma dosadne (a preslušao sam album pred svirku iz radoznalosti i čuo neki melos Grand metal sa džndžn generičkim gitarama), nego što gledam gitaristu kako mu je dosadno da ih svira. Onda obratim pažnju na to šta svira, pa skontam da bi i meni bilo dosadno. Zapravo, deluje kao da se samo basista i Majk zabavljaju sve vreme, ostali kako kad, sa Fernandom koji se trudi, ali [vidi prvi pasus]. Plus mi je onaj plašt za "Vampiria" nepotreban i smešan.

 

Tehnički, oni sviraju pa sviraju, nema tu mesta zamerkama, sve je precizno i na mestu, a opet, sa setlistom koja se sastoji od pet pesama sa novog albuma i kombinacije proverenih hitova (mahom singlova), nema tu šta mnogo da se zezne. Možda i ja previše želim, ali odabir pesama i prošaranost liste je bulja. Moram da bacim sebi na ekran sada...

 

Wolfheart: 3

Irreligious: 5

Sin / Pecado: 0

The Butterfly Effect:0

Darkness And Hope: 0

The Antidote: 1

Memorial: 0

Night Eternal: 2

Alpha Noir & Omega White: 0

Extinct: 5

 

Smejurija.

 

Srećom, kako je svirka odmicala, tako je kvalitet pesama bio jači, kao i unošenje benda u izvedbu istih, pa tako i meni u slušanje i gledanje. :D Ne bih ja na bis turao novu pesmu, pogotovo kada zvuči kao da je napisana za Evroviziju (bez preterivanja, samo obratite pažnju), ali čak i takva je bila bolja od nekih novih pesama koje su svirali.

 

Još uvek ne znam šta da mislim i koji je ukupan utisak. Sa jedne strane, drago mi je što sam ih video, drago mi je što su u sviračkoj formi, drago mi je što sam čuo nešto pesama koje volim, divno je videti muzičare koji se onako srdačno pozdravljaju sa publikom, to je zaboravljen aspekat nastupa; sa druge, osećaj tezge se provlačio sve vreme, a o setlisti sam već rekao šta imam. Kada ovo uporedim sa prethodna dva koncerta u Beogradu, jednostavno je lošije. Ako bude nekih posebnih nastupa, nalik vintage listi od pre neki dan, nesumnjivo ću otići; ovako - teško.

 

 

P.S. "We don't bring CDs on tour with us, you can order online" i dobiješ pamflet sa adresom e-shopa. :haha: 'Ajde beži.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sta je tu problem?Zar su trebali kompletan merc da nose sa sobom?

I dalje smatram da su jako dobar i kvalitetan bend koji iskreno radi to sto radi i da takodje iskreno i bez foliranja vole doci u Srbiju i ovde svirati.

Takodje sam svestan da ima pun kurac ljudi koji traze dlake u jajima kao sveti gral.

  • Upvote 1
  • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...