Jump to content

2016.06.24. *Elektropionir, Beograd* Dirty Fuse (Greece) Threesome, The Cyclist Conspiracy


VoivodBG

Recommended Posts

U petak 24. juna veliki, mrsni, grčki surf spektakl!!!! Trizom, Sajkli i po prvi put među Srbljima, mangaska braća Drti Fjuz!!!!

 

DIRTY FUSE

 

Dirty Fuse su 2008. osnovali Duda Viktor i Kris Kogijos sa namerom da istražuju mahniti svet surf roka. Uglavnom pod uticajem Dika Dejla i bendova poput Ventures, Atlantics, Ramones i Television, svoju muziku su zasnovali na old school surfu 60-ih i kanalisali je kroz energiju garažnog i pank roka. Počinju da lutaju barovima i klubovima Atine kao trio (gitara-bas-bubnjevi) i sviraju uglavnom svoju, autorsku muziku. Posle par promena u postavi, sredinom 2009. snimaju svoje prve pesme koje će kasnije, iste godine, doživeti izdanje u vidu sedmoinčera “Lost Riders”. Tokom 2010. bendu se priključuju Manos Kisamitakis (saksofon), Džon Drejk (bas) i Kostas Bakulas (gitara). Godine 2012. Dirty Fuse izdaje istoimeni, dugosvirajući cd, na kome se našla i “Sunset Beach” (surf obrada "Akroyalies Dilina" Vasilisa Cicanisa), kojA nailazi na veliko oduševljenje didžejeva i radijskih producenata (i koju su slušaoci North Sea Surf radija i članovi foruma SurfGuitar101.com proglasaili za 47. po redu na listi 101 najboljih surf rok pesama). Sledeće godine bend izdaje desetoinčer pod nazivom “Surfbetika!” sa 7 “surfovanih” rebetiko pesama (ovog puta na 60. mestu na listi 101 najboljih surf rok albuma po glasovima slušaoca North Sea Surf radija i članova forumaSurfGuitar101.com). Oktobra 2014. Deep Eddy Records (SAD) izdaje drugi album Dirty Fuse-a, “The Last Wave”. Na novom albumu benda su se našle i dve neobjavljene pesme Džima Skijatisa (The Atlantics). Marta 2015. Duda Viktor se vraća u Brazil i gitaristkinja Eri Kapetanaki se priključuje bendu. Avgusta 2015, posle uspešne turneje po Kritu, gitarista Kostas Bakulas odlazi, a bend nastavlja u sastavu Kris Kogijos (bubnjevi), Manos Kisamitakis (saksofon), Džon Drejk (bas) i Eri Kapetanaki (gitara). Tokom godina, konstantna koncertna aktivnost i dinamični uživo nastupi postali su zaštitni znak benda.

 

Diskografija:

 

Lost Riders, 7 "EP (2010, self-released)

Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records)

Surfbetika!, 10 "EP (2013, Green Cookie Records)

Last wave, CD/LP (2014, Deep Eddy Records, Ikaros Records/B-otherside Records)

Back to Brazil (2015 self released)

 

http://www.dirtyfuse.com/

 

https://soundcloud.com/dirty-fuse

 

https://www.facebook.com/dirtyfuse/?fref=ts

 

https://dirtyfuse.bandcamp.com/

 

THREESOME

 

Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda. Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih '60-tih i new wave-a, punka i math rocka. Threesome je već neko vreme izuzetno uspešan surf rock sastav, sve uspešniji u inostranstvu, sa članovima koji su već neko vreme prisutni na našoj alternativnoj sceni. Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra, njihovi veliki uzori kao što su Ventures, Dick Dale & The Del-Tones, Slacktone, Man or Astroman?, pa i hrvatski Bambi Molesters. Njihov debi album "Adriatica" pun je originalnih kompozicija kojima su osvojili publiku, za kratko vreme postavši jedna od najtraženijih lokalnih klupskih atrakcija.

 

https://threesome.bandcamp.com/

 

https://www.youtube.com/user/threesomerules

 

https://www.facebook.com/Threesome-125308034162388/?fref=ts

 

THE CYCLIST CONSPIRACY

 

"U mračnom dobu, Kali Yuga, na put spasenja - smatra pisac (ili pisci) „Teologije i biciklizma“ - treba krenuti biciklom. To je apsurdno, ali baš zato spasonosno. Jer, apsurdno ne znači nemoguće. Teologija donosi hrpu nekorisnog znanja; to znanje može biti i istinito, ali je neupotrebljivo. I zato treba spojiti bogoslovlje i biciklizam. Prednosti su očigledne. Pre svega, klasični modeli spasenja više nisu primereni vremenu koje je toliko poodmaklo u pokvarenosti da postoje specijalne institucije i službe za sprečavanje spasenja."

 

(Svetislav Basara, Fama o biciklistima)

 

Bicikl - idealno prevozno sredstvo za putovanje kroz Kali Yugu!

 

(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki iistok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta . Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

 

https://www.facebook.com/TheCyclistConspiracy

 

https://soundcloud.com/the-cyclist-conspiracy

 

https://thecyclistconspiracy.bandcamp.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukratko, razočarenje večeri je bio sam zvuk i prostor. Uz sav trud tonaca da nešto izvuku, The Cyclist Conspiracy i Threesome, ma koliko dobro zvučali i bili uvežbani, često niste mogli da razaznate vokale ili je jednostavno dolazilo to toliko jakog zujanja sa ozvučenja i kvrc!

 

Nešto sam razmišljao o The Cyclist Conspiracy, definitivno su više u oriental fazonu, ali mi je kanda to bilo ogoljeno i kao da je namenski izmenjen svaki aranžman da bude prihvatljiv uz surf bendove ostale večeri, a možda i grešim?

 

Šteta što im se Katarina pridružila na jednoj ili beše dve pesme, vidi se da fali, a i ne bi bilo loše da se od preostalih devojaka koje pevaju bek vokale, jedna konačno iskorači napred i postane glavni vokal. (ne ove sa prvog epija, ali nadolazeće svakako.)

 

Ipak se i dalje izdvajaju pesme sa prvog EP, ništa bez kafanki hitova!

 

Threesome, ništa ja tu ne bih dirao, nisam ih ni dugo gledao, pa mi je sve bilo simpatično i energija i reverb i kada je sve otišlo dođavola i obrada.

 

Grke pogledao pola prve pesme i zapalio. Ako su bili bolji na drugoj, onda im se izvinjavam.

Edited by VoivodBG
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sva tri benda su sa svih strana saletali maleri - df-u pokvario kombi prekjuce pa su morali da jure kola po solunu, threesome-u vrs'o dobos na pola svirke, mi na tonskoj nismo mogli da ukrotimo zvuk, pistalo je i prskalo sa svih strana.

 

nas (tcc) je mozda najvise jebao zvuk + smo bili nervozni (barem ja) sve vreme bas zbog tonske jer smo imali gomilu zajebancija (inace ih imamo na svakoj tonskoj jer nas je mnogo, ali ovde je bas krenulo naopako).

 

sto se tice arannzmana, bili su apsolunto identicni do tona do tona, ja ne znam sta si ti slusao :) + katarina je pevala 4 pesme (3 sa ep-a + "fora ta mavra" na kraju).

 

dirty fuse su rasturili sinoc, ubedljivo su najbolje zvucali od svih nas, deo sa buzukijem je bio pokid totalni, steta so nisi ostao.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da pripišemo taj surf vajb onda lošem tonu. :obrv: Ne zaista ste mi zvučali drugačije nego inače, ne bih ja ništa ovako rekao da me nije nešto kopkalo u vezi zvuka.

 

Šta da ti kažem Džoni, teško je biti perfekcionista u današnje vreme. Sada vredno radite na tom EP izdanju i izbacite više taj spot. Usirio se u podrumčetu. :redface:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam se cele večeri pitao šta je sa zvukom, jer se "Elektropionir" pokazao kao mesto u kojem bendovi mogu odlično da zvuče. No, nije bilo neslušljivo.

 

TCC - dobra svirka, set je bio standardan (sudeći po prethodnim nastupima kojima sam prisustvovao); nisam znao/zaboravio sam da ste ostali bez pevačice, pa sam bio iznenađen kada sam je video kraj šanka dok su ostale tri bile na bini, a tako sam se iznenadio i kada se priključila :); jedna od te tri iz svirke u svirku peva ravno i maši neke stvari, nisam samo ja primetio.

 

Threesome - jaka i energična svirka koja je nekako ostala bez početne atmosfere nakon polovine nastupa; ekipa razbija uvežbanošću, bubnjarka zamahuje i udara kao da svira u Electric Wizard-u, a baš nakon što sam to i rekao je morala da zameni doboš. :D

 

Dirty Fuse - dao sam im malo više šanse nego Voivod i slušao do polovine druge pesme, jednostavno su bili mrtvi, videlo se da umeju da sviraju i da je sve na mestu, ali je energija benda bila nula, delovalo je kao da se pretvaraju da im je zabavno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...