Jump to content

Kojeg vam je benda najviše žao... što je otišao u kurac?


Recommended Posts

Kada neko posle ovakvog albuma www.youtube.com/watch?v=z3JOc3SfO7s (umesto ove može bilo koja pesma do 2000. godine) snimi ovako nešto www.youtube.com/watch?v=Tcis0rd9oHs (ili bilo koja druga od 2002. na ovamo), ne znam kako to drugačije da nazovem nego propast. Sve te albume sam preslušao hiljadu puta i 3 rifa nisam uspeo da upamtim. Uz to, John McEntee ima očajan glas.

 

Isto važi i za Nile. Dok slušam prva 3 albuma, stalno su mi nekakve sfinge i faraoni pred očima. Albumi posle toga su najobičniji dosadni death metal gde je samo bitno kako brzo umeju da sviraju, što i sam Karl kaže ''Although »Unearthed« is still full of the kind of undeniable musicianship people have come to expect from NILE over the years, it’s the songs themselves that will hit listeners over the head this time around.'' Mada je ne čujem da taj album ima išta bolje pesme od prethodnih nekoliko.

 

Ne znam, ali se meni pod odlaženje u kurac podrazumeva da neki bend ima u svojoj diskografiji albume kao što su ReLoad, Nation, Endorama itd itd. Ne smatram da je bend totalno puko ako ima po koji album slabijeg kvaliteta od relikvija iz prošlosti, u tom slučaju su ama baš svi bendovi otišli u tri lepe pizde materine, al ajde...

 

btw. poslednja dva Incancationa su sasvim dobri albumi i verovatno medju boljim DM izdanjima poslednjih 5-6 godina, a Nile po meni i dalje vodeći DM bend već duže vreme sa izuzetkom dva malo lošija albuma (Ithyphallic i At the Gate of Sethu), mada su i oni bolji od 95% Death Metala izašlih predhodnih nekoliko godina! Baš bi voleo da nas bendovi počaste sa ovakvim "propastima" u ovoj, a verovatno i sledećih ko zna koliko godina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

naravno

 

btw hteo sam da podržim Descenderov post, ne Milošev

 

A ja podržavam ovo što si ti rekao. :) A kud ćeš bolji primer za to od Incantation-a. Sviraju manje-više isto što su i svirali, samo 100 puta gore. Tačno se čuje da se više i ne trude.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sad su se kao vratili iz kurca, ali seti se onog perioda s kraja devedesetih...

 

To je bio vrhunac zlatnog perioda. One second i Host dva od tri njihova najbolja albuma.

 

I taj žanr su bolje radili od Dipeš Moda.

 

Dipeš Mode o albumu veličine Hosta može samo da sanja. Kao uostalom i 99% muzičara.

  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene iskreno cudi kako smo stigli do pete stranice bez fajta :haha:

Чињенично, ужасна је количина толеранције и културе дијалога на овој теми.

 

Метал некад:

 

static1_squarespace.jpg

 

Метал данас:

 

Spongebob-Post.jpg

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je fora što su svi fanovi Maidena ili u Splitu ili Trstu ili negde gde je koncert, sve u svemu, još na turneji, pa ih nema ovde za fajtanje.

 

A i Kuruz od kad počeo da radi opet ga manje ima, mislim da je na temi Load do sad samo 5x pomenut.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos od '93 kad je na MTV osvanuo spot Refuse/Resist,za mene je to bila i ostala Sepultura,iako je taj album zlato u odnosu na sve kasnije albume!Kreator i njihov album Renewal se svideo u to vreme samo Medi metalcu,nakon toga su pravili uglavnom prosek albume koji nisu ni prineti starim kultnim izdanjima!Slayer je bend za koji mnogi tvrde da je pukao odavno,voleo bih da svi stari bendovi puknu na isti takav nacin :-)Pestilence i njihov Spheres je bio svima WTF,nakon toga pokusavaju da se vrate ali nema vise te magije.Anthrax je takodje bend koji moze da se svrsta u top 3 most failed benda,tuga i cemer nakon Persistenca.Uh,umalo da zaboravim,Entombed i njihovo sranjce od Wolverine albuma:-) Koliko god su pozitivno bili zasluzni za razvoj svedske scene,tako su sa tim govnetom zagovnali dobar deo kultne svedske scene,dobro je sto se Dismember nisu dali prevariti i otici na tu steanu nakon Massive killing...Oduvek mi je bilo zao sto Holy terror nisu uspeli da snime treci album,nepravedno potcenjen i od mnogih zaboravljen bend :-)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arguably Therion sa onim poslednjim...čudom...ali polažem nade u ovaj novi Rock Opera projekat. Al' jbg, da Aca Lukas stavi Rock Opera u naslov ja bi verovatno odlepio. :D

Uživo i dalje kidaju (Aca isto, al mislim na Therion), ali je Gothic Kabbalah po meni njihov vrh vrhova, u pogledu muzike i postave i svega. Slušao sam ih pre par nedelja i sve je zategnuto i na mestu, al' ko pojava su mi nekako...neimpozantni sada. Kostimi ne pomažu pritom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A tek Spheres kakav album..

Sta znam, nikad nisam voleo Sepulturu sa Grinom, a ruku na srce ni Roots/Chaos AD nisam neki fan. Arise >>>>

Kreator mi vise otisao u kurac od Enemy of God/Hordes of Chaos (iako ljudi obozavaju PA, meni i dalje jok), od Renewal do Violent su mi sjajni albumi (Endorama posebno)

Ima gomila bendova kojima je po mom misljenju samo zadnji album korak unazad, ali da ne kazem da su bas skrenuli, tipa Anaal, Mastodon, Arcturus (ustvari, zadnja 2 nisu ni prineti npr TSM albumu), Mayhem, Rotting Christ, Katatonia (mada i kod njih bi se od zadnja 3 albuma mogao napraviti jedan dobar)... Mogu da se povade jos

Negura npr nije otisla u kurac al ne verujem da ce ikad snimiti bilo sta sto moze da se poredi sa OM

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...