Jump to content

Kojeg vam je benda najviše žao... što je otišao u kurac?


Recommended Posts

Ovoj Talvanni ni Sepultura nije otišla do kurca, da ne pominjem onaj najveći bend koji otvara gig Seleni Gomez i Major Lazaru (ko god to bio)!

 

Svaka čast Excel Fan-u što je pomenuo Sentenced, ako je neki bend otišao, pa ne do kurca, nego u tri pizde materine to su definitivno ovi Finci, posle onako moćnog prvenca i još par dobrih albuma, da se jedan bend toliko sroza, stvarno tuga...

 

Takodje za ove trešere se takodje uglavnom slažem sa E. Fanom, s tim što su mi ovi novi Onslaught-i stvarno odlični, dok Slayer nije izdao pošten album još od Divine-a, sve posle njega baš prosek!

Poštujem što si fan death metala,tvoju doslednost u zvuku bez obzira da li bend ima masovnu popularnost,za Slayer se slažem što si rekao ali moramo priznati svidelo se to nama ili ne koji bend u kojoj ligi svira, Metallica je svesno angažovala Bob Rocka za producenta jer im se svideo DR.Feelgood od Motley Crue kako je uradjen i šta se desilo kad je izašao Black album dobili su ono što su želeli, razguzili su DR Feelgood deset puta iako je komercijalniji album od black a što je fenomen a ne znači da je sepultura snimila black da bi imao takav uspeh sve ostalo je istorija
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

stari Sentenced meni baš snoozefest, onaj deo Buried Alive certa kad sviraju stare pesme sa Jarvom kao u redu u pošti da čekam

 

inače podseti me ova priča o gotičarenju, HIM kako su se skurcali posle onakvog početka karijere to je za udžbenike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi album Sentenceda može biti prosek samo ljudima kojima je extremni metal ogavan, album je čisto savršenstvo i uz Demigod-ov Slumber... najbolji finski death metal album, a svakako i jedan od najboljih uopšte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

postoji li taj bend jos uvek?

 

nažalost

 

doduše na onom poslednjem albumu pre koju godinu je i bilo nekih simpa momenata ali generalno sve je to tugica baš

 

Prvi album Sentenceda može biti prosek samo ljudima kojima je extremni metal ogavan

 

očigledno i u praksi ne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta znam...licno, obozavam tu fazu pocetak-mid 90-te i talas melodic black/death bendova...Dissection, Sacramentum, Dawn, Decameron, prvobitni Crown itd...pa rani Flames, rani DT, isto tako AtG...pa, cak i Sentenced, prvi Amorphis, one geipedere Ablaze my Sorrow ukljucuem u tu pricu

 

Ednostavno ti neki bendovi su bas imali magiu u zvuku, na vise nivoa...este verovatno i izmodio tai zonfic, svaku evoluciu doticnih bendova sam pozdravio i ispratio...ali , cisto za svoi gust, volim da dam malu prednost tim sad vec arhaicnim albumima :)

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih na stare Froste do Cold lake albuma,za koji su svi pitali kada je izasao WTF :-)Sacrifice je bend koji nije imao do sada nijednu mrlju a moglo bi se reci isto i za Heathen,Razor,Agent steel,Sacred reich,Grinder...Takodje mozemo govoriti i o fenomenu "one time wonder",kao Grave,Unleashed,Seance,Obliveon,Living death,Rage,Forte,Faith or fear...Jebiga,sve je ovo pitanje ukusa,generacijskog jaza,ali naravno da bend nije propao ako je promenio muzicki pravac,izgubio je stare fanove a u medjuvremenu je stekao mnostvo novih (Gorguts,Sepultura..)

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar je Nespithe, ali mi je Shadows of the Past poprilično bolji, album ima tako jezivu doomy atmosferu pomešanu sa izvrsnim oldskul death metalom, šteta što im je već sledeći album korak unazad, ali opet slušljiv, ovo posle me jednostavno ne interesuje jbg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imali su finci odličnu death scenu, problem je što gotovo nijedan bend nije uspeo da uradi više od jednog-dva albuma, jbg verovatno razočarani potenciranjem bendova iz usa, švedske, engleske, holandije, jednostavno su ostali na margini, potpuno ne zasluženo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

KOME JE ŽAO ŠTO JE MILO POŠA'?

 

Bendovi koji su samo propali bez nekog posebnog spektakla:

 

Kad smo kod te kategorije, DHG. Pauza 8 godina između albuma i onda album bućkuriš fazona sa prethodna 2-3 albuma. Najsvetlija tačka je bas, verovatno zato što je basista najmlađi, najgladniji, i još trlja okice i tripuje da sanja da svira u DHG :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta kazes za finsku black metal scenu? :)

 

Iskreno nisam baš ni mnogo istraživao, Impaled Nazarene zabavni, Beherit i Horna je kvlt, mada nisam baš fan, Behexen odličan, verovatno i najbolji bm iz finsku po meni! Ove Moonsorrow i ostale folkere baš baš ne podnosim!

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije radikalan, ali je vrlo osjetan pad.

Problem sa Ascension je što su se na početku vinuli toliko visoko da je bilo ekstremno teško održati taj nivo. Nadajmo se da će sljedeći opet podići ljestvicu na sami vrh, da početak nije bio sve od njih.

 

eh sad, pa nije Consolamentum ono što je With Hearts Toward None, pa da se kaže da je pad baš toliko osetan :D

 

posebno zbog toga što je The Dead of the World prilično dobar album

i meni je bio osrednji kad je izašao, ali sam ga nedavno podrobnije slušao i promenio mi se utisak

 

 

da dodam na listu Block Out, iako nisam neki veliki fan

to je baš holivudski odlazak u kurac, kao tinejdžerke su se raspičkali

 

dalje - Hate

posle Awakening of the Liar i spektakularnog Anaclasis - A Haunting Gospel of Malice & Hatred, zaređali su albume na kojima besramno kopiraju Behemot, pritom ne uspevajući da budu zanimljivi (doduše, Behemot je uspeo da bude još dosadniji na poslednjem albumu)

 

Keep of Kalessin da ne pominjem

posle fenomenalne Armade, izbacuju sve lošije i lošije albume, plus se blamiraju javnim konkursom za cover i sličnim budalaštinama

ni blizu onoga što se od njih očekivalo pre deset godina

Edited by Underkuruz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Даље: катаклизам

Колико је тај бенд пржио и био бруталан са оним ипијевима и прва 2 албума толико су после тога пукли и отишли у тоталну комерцијалу. Од како је отишао Силвијан из бенда,тотално су други фазон почели да гурају што је за мене голо срање. Од тих неких "новијих" албума једини који ми је слушљив и тотално ок је in the arms of devastation. Све ово остало смути па проспи. Од оног препознатљивог грајнд звука са почетка каријере одоше људи у дет метал,што и не мора да буде лоше али је у њиховом случају то испало као тотлно погрешан потез. Албуми су толико монотони,досадни и безидејни да су зајебали и онај најл који је по звуку за њих институција.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...