Jump to content

Stranger Things (2016- )


Mr.Murray

Recommended Posts

Ima na temi sa serijama,svi tamo pricaju o tome.

Kad smo vec ovde ajde da napisem i ja sta imam.

Ne svidja mi se iz prostog razloga sto mi deluje da je previse ISILJENA ta "atmosfera osamdesetih" i slicna zajebancija, skroz mi deluje sve vestacki.

Pogledao sam 5 ep i njah.... sta znam. Mozda da je tematika malo bolja i originalnija bi mi vise prijalo.Ovako mi je skroz fake...

Edited by Lord Iffy Boatrace

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda da je tematika malo bolja i originalnija bi mi vise prijalo.Ovako mi je skroz fake...

 

ovde uopšte i nije poenta u originalnosti, ovo je prosto jedan lep i prezabavan tribute svemu dobrom iz tog perioda, i toliko su detalja provukli kao nodove raznim delima da to nije normalno: http://www.imdb.com/title/tt4574334/trivia

 

sad treba iščekati 2. sezonu :(

 

inače, The Hard Times ubili pre neki dan hahah http://thehardtimes.net/2016/09/04/vince-vaughn-colin-farrell-cast-stranger-things-season-2/

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovde uopšte i nije poenta u originalnosti, ovo je prosto jedan lep i prezabavan tribute svemu dobrom iz tog perioda, i toliko su detalja provukli kao nodove raznim delima da to nije normalno: http://www.imdb.com/...t4574334/trivia

 

sad treba iščekati 2. sezonu :(

 

inače, The Hard Times ubili pre neki dan hahah http://thehardtimes....hings-season-2/

Kapiram da masa koja mozda nije pogledala dovoljno takvih tema i uopste filmova/serije koje imaju takav smek su progutali seriju samo tako. Takodje isto kapiram da ce se svideti svakom ko nema puno bas vremena da rovari da pogleda nesto tog tipa i to je meni okey. Ali nista revolucionarno.

 

Nije mi potreban tribute za tako nesto bas kao sto mi nije potrebno vise thrash metal ili heavy metal bendova da lice kao da su ispali iz osamdesetih :haha: .

 

Vise mi se svidja sta su odradili sa BLACK MIRROR i kakvu mistiku to baca nego ovo.

 

Znaci da ne bude zabune,daleko da mi ne lezi nesto ovog tipa,vec mi se ne svidja kako je OVA serija uradjena i to je sve.

Isto tako se plasim da ce ujebati maximalno Twin Peaks...

 

Ali koliko vidim u drugoj sezoni upada prava ekipa tako da nece biti greske :). Kraljevi stupaju na tron :D.

Edited by Lord Iffy Boatrace

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je skroz dobra serija a uopšte nisam ni obraćao pažnju na tu atmosferu osamdesetih niti mi je to bitno. Sviđa mi se kako je režirano, likovi generalno donose dosta realne odluke u datim trenucima. Npr jedan od najboljih likova mi je šerif. Nema onog klasičnog zapleta zasnovanog na nerazumevanju koje traje u nedogled nego likovi poveruju u nešto u šta iz prve nisu verovali, menjaju se.

Osim toga ostavljaju fenomene neobjašnjivim što je isto super, jer kad se da potpuno objašnjenje obično bude lejm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je odlicna serija bas zbog tog vibe-a 80ih, a nagledao sam se takvih serija isto brdo, samo sto je ovo sada odradjeno i uklopljeno moderno, odlicno razradjeni likovi, efekti, prica, sve je tu maltene ... Nisam ocekivao bog zna sta, da bude revolucionarno, ocekujem samo dobru pricu, atmosferu i da drzi paznju, a vala serija ne da je drzala paznju nego u jednom danu odgledao sve, bukvalno nisam mogao da spavam a da ne odgledam do kraja. I svidja mi se sto ima klisea. Isto zato mi se dopada i Ash vs Evil Dead, jer direktno prenosi tu atmosferu na koju smo navikli kao klinci dok smo gledali takve serije, i to prihvatam bukvalno zato, taj osecaj iz klinackog doba. Jedino je Dosie X failovao prilicno sa ovim novim stvarima, sto znaci da ocigledno treba da radi neko ko zna kako se to radi. Dosie X sa reziserom Stranger Things bi pokidao apsolutno.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sto niko nece da mu poveruje :haha: Lakse je da ga vrate gajbi i da se prave ludi, jer je njihova rec protiv njegove, on koji je alkoholicar, na raznim drogama i ostalo. Da su ga smakli, samo bi sebi nakacili na vrat jos brdo istrazitelja, itd itd itd. Skroz realna situacija.

Edited by ShinigаmY

Share this post


Link to post
Share on other sites

ti si nepotreban

bububibu :haha:

 

@talvi pa ne znam, meni se ne čini da je pola stvari. fenomen je razjašnjen, a to je ono što je bitno. zašto je bitno šta će se desiti sa likovima? ostavljeni su nagoveštaji, i oni su poprilično sugestivni.

prosto kad gledaš sezonu kao celinu, ima sve, uvod, razradu i zaključak. nešto treba ostaviti i mašti na volju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...