Jump to content

Sci-Fi filmovi


Briox

Recommended Posts

Hvala na preporuci, uvek mi je zanimljivo pogledati film koji je bio inspiracija za nešto što mi se dopalo.

 

Meni je kod čoveka sa Zemlje fascinantno to što su u manje od 90 minuta spakovali jednu lepu priču o ljudskoj civilizaciji i mnogim njenim aspektima koji kod mene lično zauzimaju jako visoko mesto na listi stvari koje nas kao vrstu oplemenjuju. Tako sam na to što je on bio sve i svako gledao kao na potrebu da se spomenu ljudi koji su obeležili određene epohe, da vidimo njihov istorijski momenat, ... Način na koji je odabrana postava, što su u pitanju profesori, oblasti u kojima su oni stručni, istoričarka koja njega voli jer on je sama istorija, naša istorija. U tom filmu konkretno su mi ideje verovatno dosta bitnije nego u drugim filmovima; jeste to jako mali budžet, nisu to neki posebni glumci, ali jedna takva grandiozna priča ispričana na jedan tako skroman način je vredna gledanja i slušanja. Izvinjavam se ako sam nešto spojlerisao, ali ništa posebno nisam odao pretpostavljam, svako će imati svoje mišljenje, film je maksimalno otvoren za različite interpretacije.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gattaca i Children of Men nisu spominjani, dosta dobri filmovi, ovaj drugi neki znaju da proglašavaju i za najbolji noviji sci-fi film. Ne bih se baš složio, ali dobar je :)

 

Ni ja se ne bih složio da je Children of Men najbolji od novijih. Ideja je dobra, ali se meni taj film nekako bespotrebno otegao. A uz onakve glumce siguran sam da je moglo mnogo bolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ovo mi je bilo pravo iznenađenje. 2012-te sam naslepo otišao u bioskop da pogledam film John Carter. Sam naziv mi je bio jako loš pošto mi nikad nije imalo mnogo smisla da naziv filma bude nečije ime, pogotovo neko ovako klasično i obično. Ideja za film je zasnovana na karakteru iz romana za koji nikad nisam čuo, a koji je napisao E.R. Burroughs. U svakom slučaju, očekivao sam totalni crap a dobio 2 sata kvalitetnog programa. Sve mi se svidelo - ideja, priča, realizacija, izbor glumaca, atmosfera, okruženje. Preporučujem svakom ko već nije gledao ovaj film.

 

http://www.imdb.com/title/tt0401729/?ref_=nv_sr_2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinoć sam prvi put pogledao film Battleship

http://www.imdb.com/title/tt1440129/?ref_=nv_sr_2

 

Mislim da je to najgori film koji sam gledao u poslednje vreme. Koliko nebuloza, nedoslednosti i isforsirane političke korektnosti na jednom mestu. Uz to, gluma je na nivou teenage serija, uprkos solidnoj ekipi. Nikako ne preporučujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...