Jump to content

Recommended Posts

a2535227422_16.jpg

 

"Vanilija" je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta.

 

Album je Vuković snimao, miksao i producirao sam, mastering je odradio Lionel Williams alias Vinyl Williams, a dizajn naslovnice potpisuje Jeremy Nealis.

 

Napisan tijekom posljednjih zemaljskih godinu dana “Vanilija” je svojevrsna poruka autora napisana iz perspektive otuđenog bića koje promatra planet, događaje i ljude, te svoje razumijevanje i misli putem frekvencija i valnih duljina odašilje svim bićima na Zemlji. Zajedno sa svojim prijateljima, članovima eklektičnog plemena modernih vračara i vračeva, Svemirko će od ljeta 2017. godine predstaviti svoje glazbene radove i uživo na pozornicama diljem Balkana.

 

Vanilija @ Bandcamp

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

a0544848409_10.jpg

 

 

“Tunguzija” je iduća velika zbirka pjesama iz ateljea Marka Vukovića, izuzetne melodije i aranžmani, neshvaćena živopisna poezija i zvučne arome koje prožimaju nove moderne klasike.

 

Drugi studijski album, prethodno poznat kao EP s četiri pjesme, uz dodatnu količinu novih budućih hitova također poznat pod imenom Velika Tunguzija, Vuković je snimio, aranžirao i producirao u studiju Minus1 tijekom zime i proljeća 2018. godine.

 

Nakon “Vanilije”, emo-macho pop nastavlja svoju progresiju, a instrumentalno-vokalni sastav Svemirko sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvijek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svijesti.

 

https://jasamsvemirko.bandcamp.com/album/tunguzija

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

69715987_10157701198253304_5348023741458

Evo setliste sa jučerašnjeg 100-tog koncerta Svemirka.

Moram priznati da sam bio skeptičan kako će sve to zvučati uživo, jer jedno je solo rad gde se sve isprogramira i nakalemi, a drugo rad sa kompletnom postavom muzičara.

I mogu slobodno napisati da je Svemirko ispunio sva očekivanja, verovatno i više!

Dobra je pričica kada i dalje mogu da prepoznam pesmu, a da bend ostavi svoj pečat sa ličnim uplivima, npr. kako je bubnjar sve vreme bio u fazonu kao da je ispao iz hc pank benda ili pak dok basista poliva sa funky linijama, a uz sve to dodate one zezalice od šejkera i keytara i zabava je kompletna.

Red laganih pop pesama, zarazni refreni, ljudi đuskaju i dižu ruke gore kada im se zatraži, skoro nisam prisustvovao tako euforičnom koncertu.

Tako da Svemirko (bend) je uspeo da razmrda i najzahtevniju publiku i ako je to uspeo tri večeri zaredom onda je izveden najjači het trik u loklanoj muzičkoj istoriji.

P.S. Želim im da sledeći put odaberu još veći prostor i da ga rasprodaju jer posle ovoga može da se ide samo ka većim prostorima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...