Jump to content

Venenum


Grobodan

Recommended Posts

Hvala nebesima da je vreme kvazi brutalnih i ušminkanih DM bendova prošlo, death metal se ponovo vraća u otherworldly dimenzije a jedan od bendova u nizu kvaliteta poslednjih godina je i nemački Venenum.

EP izašao 2011, momci nisu žurili već su klesali strpljivo album i ove godine izlazi debi Trance of Death koji je već sad zakucan među najbolje ekstremne albume godine. Po meni je Tribulation vođa ovog novog death metal pokreta te tako i ovaj album liči na ključni Formulas of Death a opet nikako i ne zvuči isto, to je taj slobodarski duh nepredvidivih kompozicija i misterioznog ambijenta.

 

1489347096_acov_tid285169.jpg

 

http://filecrypt.cc/Container/54236F9F90.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Super je album samo ne volim kad u pesmama naglasavaju neke melodije koje su bzvz kao na pocetku Cold Threat..

Kul mi je i taj talas slobodnijih dm bendova msm sto da ne kad imamo i tonu osrednjeg dissoshita moze i ovo..

Jedino sto nista toliko bitno nije izaslo, mada sam gorepomenuti Formulas bas dosta hvalio kad je izasao, moracu opet da preslusam..

 

Mogli bi da naborjite ko su jos prestavnici ovog gothic prog deatha cisto da se overi sve..

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Tribulation vođa ovog novog death metal pokreta te tako i ovaj album liči na ključni Formulas of Death a opet nikako i ne zvuči isto, to je taj slobodarski duh nepredvidivih kompozicija i misterioznog ambijenta.

 

Videh Tribulation se spominje, pa poslušah ovu momčadiju.

 

Jako dobro sklepan album, pre svega produkcija i aranžmani. Iako je zvuk pomalo retro, ima tih sitnih detalja koje ga izdvajaju od većine death metal. Baš je dobra stvar što umeju da zabibere sa rifovima, a onda ponovo da povuku ručnu i odu u mirnije vode. Definitivno novi favoriti. Hvala Grobe! :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Three altars burning proputovanje se nastavlja ovde sa Venenum, i odmah moram da kazem da sam presrecan sto sam ih hajpovao ovuda od pocetka jer koliko god da su me kupili albumski uzivo su zapecatili ljubav za sva vremena, i ne bih se uopste na osnovu prikazanog iznenadio da postanu next big thing death metala jer su to po svakom aspektu zasluzili.

Bend nam je doduse zivce izvadio polusatnim namestanjem i kad su obavijeni gustim dimom odsvirali prvu Merging Nebular Drapes nastao je neki kurslus na sceni, samo prestade svirka - totalno jebeni mood killer, bas smo se smorili. Ali onda...krenulo sevanje iz svih oruzja. Brkati nemacki svaler Evil Possessor (mislim da je to on) jeste da dolazi iz Hellish Crossfire ali mu muzicka sirina ide daleko izvan svapskog tresa, fantazmagorijama na gitari je savrseno bojio zvuk. Vrhunac koncerta jebena Trance of death koja je odsvirana u integralnoj izvedbi od sva tri dela i provozala nas prostranstvima kosmosa, lepotama i hororima, neverovatan ep koji je uzivo radio bez trunke dosade. Sad se najezim kad pomislim na monumentalnost izvedbe i kompozicije. Posle svirke sam bas bio oduvan i razmisljao da opusteno mogu kuci posle ovog koliko sam bio srecan ali poslednji udarac je morao da usledi.

Sve u svemu fantazija, pratite ovaj bend ako imalo mozga imate i gledajte ih po svaku cenu.

Edited by Grobodan
  • Like 2
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

A šta da dodam kad je Grob sve rekao. "Šta koji kurac ovi mrse muda" nakon polučasovnog nameštanja i jedne 10-minutne pauze je nekih 40 minuta kasnije bilo zamenjeno sa "šta smo koji kurac upravo slušali i gde smo bili?!" Verovatno svako u svom svetu i transu smrti. Šta li je sledeće od ovih jebača živo me zanima. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih se samo nadovezao kao neko koga studijski bend nije oduševio - ne uključujući izuzetnost od pesme zvanu Trance of Death, ali ona mi je lagano mogla i kao EP za sebe da bude s obzirom na odskakanje - da je ono stvarno vrhunski dm doživljaj live. I takođe, da efektivno trajanje sviranja nije prešlo 45 minuta (sisaj Slobo, Gojko).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam nekoliko live snimaka Venenuma na tjubu gde sviraju ceo poslednji album i moj je utisak da utisak koji njihov koncert ostavlja na ljude ima vise veze sa kvalitetom muzike nego sa kvalitetom performansa. Nema tu nekih svirackih manevara zbog koje bi se coveku zavrtelo u glavi, u samoj muzici je 90% magije

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...