Jump to content

Guns n' Roses


michelle

Guns N' Roses: Illusions albumi?  

9 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

UYI je samo tehnicki potkovaniji..naravno odlicno ostvarenje, ali nikada nece prevazici AFD! Svi su na UYI izgubili onu zhestinu..a naravno da ocekujem novi AFD, kad covjek radi na albumu koliko vec radi.. Gansi su prepoznatljivi po tome HARD ROCKU & donekle heavy metalu.. a ne po kombinaciji nu & industrial metala :pivopije:

Jedino mi je zhao onih koji do sada nisu slusali Ganse, pa ce im prvi dodir sa njima biti Democracy.. :rolleyes:

A to tada.. AFD se vrti :opusteno:

Nisam poredio UYI i AFD. Nego sam hteo da kazem kako je logicnije porediti drugi album(e) (UYI), sa Demokratijom, umesto sa prvim (AFD)... jer je razlika u zvuku, a i muzickoj sceni kada su se albumi snimali mnogo drugacija. Naravno, Lies nisam ubacio u poredjenja, jer nije toliko promovisan i toliko znacajan kao AFD i UYI.

 

 

Meni albumi idu hronoloski-AFD,Lies pa tek UYI...

 

A Demokratija je prosecan album koji ne dolikuje Gansima.Nije to toliko lose nego nije dostojno Gansa.

LOL, ti si bas uporan da srozas novi GNR? Pa kako mozes pricati nesto o albumu koji nisi cuo, koji jos nije izasao? Jbg, realno je i da se godinama Sles prodaje ko kurva za svaki drugi bend (kao gost), svaku reklamu, to ti ne smeta?

 

BTW, juce se album pojavio na netu. Da, Chinese Democracy se pojavio na netu i moze se pronaci. Sve pesme HQ i nisu demoi! :D ... ali, sve pesme imaju "smetnje" , tj. neki cudan zvuk koji je namerno stavljen u ove mp3 fajlove. Da ne kenjam previse, izabrao sam This I Love (balada, napisana 1993. i naci ce se na CD-u), pa ko hoce moze da poslusa i da vidi o kakvom je kvalitetu rec. Kontam hejterima NuGNR-a ce biti tesko da "priznaju poraz" kad cuju ovu stvar :D:P.

 

http://rapidshare.com/files/158952028/Guns...This_I_Love.mp3

 

PS

Ukoliko nekom ne smetaju zvukovi na ovoj pesmi, a interesuje ga kako zvuci ostatak albuma - nek mi se javi na PM ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest _ĐaVoL!cA_

danasnji GNR je takav krsh,da je to nevidjeno!axl vishe ne zvuci kao pre,sto je i logicno s obzirom na godine naravno...ma sve u svemu mi se ne dopadaju kao pre i vishe nemam ni zelju da ih cujem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

BTW, koliko to Axl (tj. bend) zapravo radi na albumu? Mozemo li mi to sa sigurnoscu tvrditi? Vidim pise se po netu 17 godina (ako se uzme od 1991 i UYI), 15 godina (ako se broji od Shpageta), 10 godina... to se valjda novinari uhvatili za godine toliko ne bi li bio bombasticniji naslov njihovog teksta ili tako nesto :D... mislim da je svako u zabludi ako misli da Axl je radio 10 godina (ili jos gore ako misli 14 ili 17) na 1 albumu.

Pa ne verujem i ja da radi konstantno 10-15 godina na albumu,vec da je u fazonu kad mu dodje inspiracija uradi nesto,pa posle moze da usledi i 3-4-5 godina pauze pre nego sto krene sa necim novim na albumu,i tako...

 

 

Ne znam kako si mogao da nabavis pre 2-3 godine kad se tek ove godine u junu pojavilo 9 demo snimaka GNRa. Neke od tih pesama su se pojavile jos 2006 (doduse samo 4 - There Was A Time, IRS, Better i Catcher) i bile su losijeg kvaliteta i primetno je da su to bili mnogo stariji demoi od ovih iz juna ove godine (neke gitarske deonice su oduzete/dodate). Maximalno sto si mogao da imas pre 2 godine su 4 demoa i nekoliko live novih pesama (znam iz razloga sto sam i ja tada nabavio iste :D).

Pa 2 godine ima sigurno,a verovatno i vise :da:

Ima cak i ovde na temi kad smo trazili te nove stvari sto su procurele sa interneta :da:

Pogledacu bas kad je disk narezan,pa cu ti reci pre koliko je to tacno bilo ;)

 

Moguce je i da se radi o ovom (mozda,ne znam):

Ja sam na torrenthr.org pronašao torrent koji je imao devet novih pjesama sa novog gnr albuma.

 

 

Gansi su prepoznatljivi po tome HARD ROCKU & donekle heavy metalu.. a ne po kombinaciji nu & industrial metala :pivopije:

:pivopije:

 

 

danasnji GNR je takav krsh,da je to nevidjeno!axl vishe ne zvuci kao pre,sto je i logicno s obzirom na godine naravno...ma sve u svemu mi se ne dopadaju kao pre i vishe nemam ni zelju da ih cujem!

Axl nije k'o sto je nekad bio,al' daleko od toga da je to "totalni krs" :uhoh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mene bas briga, ionako ne slusam. :) kontam da fali koja pesma, negde procitah da ce biti 14, ovde ima 12, ali demo definitivno nije. nije losa ova pesma this i love. cool refren.

Skinuh album sa onog linka sto si dao... i mogu ti reci da to NIJE finalna verzija, to su demoi koju su procureli u junu (100%). Jos nesto, u tom tvom raru This I Love je ustvari Prostitute (traje 6:24 min i pocinje da peva recima "Seems like forever and a day"). This I Love (jedina verzija!) mozes naci na linku koji sam dao na prethodnoj stranici (pesma traje 5:32 min). Moram da prokomentarisem da je pesma jebeno dobra, jednostvana, sa dobrom solazom... ono sto je uvek karakterisalo GN'R (sa ili bez slesha).

 

@Laza

Kad sam pisao to koliko godina radi, mislio sam na to da su verovatno Axl i bend radili na albumu sa velikim prekidima (ono fazon on/off)... a ne non-stop 10-15 godina kao sto se pise po forumima i casopisima. Mislim van pameti je pomisliti neko non-stop radi na jednom albumu (pa makar to bio i Axl Rose :)). Kontam vecina misli da se lik zabio u studio i tamo proveo 10ak godina radeci na albumu.

 

Prvi demoi su isplivali u sredinom februara 2006. Znam, bio sam online tada, prihvatio ih oberucke :mrgreen:. Tada se moglo pronaci 4 demo pesme (Better, IRS, There Was A Time, Catcher), kasnije (prolece 2007.) su dosli i ostali demoi (The Blues, Madagascar, Chinese Democraacy). Dalje, juna 2008. godine su se na netu nasle novije verzije svih ovih prethodnih demoa plus jos 3 nove (Rhiad and the bedoins, Prostitute i If The World). Znaci ukupno 10 pesama, sve demoi (iako je kvalitete pesama dosta dobar, i dalje su demo snimci).

 

Sto znaci, SVI albumi koji mogu da se downloaduju trenutno kompilacije gore navedenih demoa, znaci finalna verzija jebenog albuma do dan-danas nije procurela. Tako da svako ko tvrdi da ima album - laze :D ... simpl ez det.

 

BTW, koga zanima tracklista ili koja info vise oko albuma, moze pogledati na sl. linku - http://www.gnrsource.com/songinfo/cd/index.htm

Edited by a_little_less_ordinary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Demo,ne demo,ovo poslednje je najblize finalnoj verziji albuma.I zvuci mi isto kao i sve danas sto se radi,od neceg prepoznatljivog tu je glas,mada je i on mutirao.Nema tu vise ni one prepoznatljive energije,a ni snage kakvu su gansi nekada imali(a koliko radi taj album,vala mogao je da se cima jednu pesmu godisnje,al da je uradi kako valja).Jbg,kad se casa razbije,tesko je iz ostataka piti vodu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam skinuo album (demo...sta li je) sa istog linka...

Ono nisu Gunsi... :sad:

Mislim, ono je Axlov solo projekat! Tu je glas i to je to. Nema one energije, nema snage u pesmama...nema Izzyja, nema Slasha i to se jasno oseca.

Ne svidja mi se, ali iskreno nisam ni ocekivao nista.

Edited by hate squad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci rofl ljudi, ja ne mogu da verujem... da je Slash radio na albumu svi bi vikali kako je ovo revolucija i kako prvi put cuju takav zvuk. Ako se vec gleda neki kvalitet Buckethead je ispred Slasha za nekoliko svetlosnih godina, tako da ono - argument ne stoji. Povrsno je suditi albumu samo zato sto Slash nije prisutan na ovom albumu.

 

@sale83

Sve sto ste do sada culi su demoi, ma koliko tebi bilo tesko da mi poverujes... ako hoces da cujes kako zvuci zavrsena stvar skini ove pesme sa sl. linkova:

 

http://rapidshare.com/files/158952028/Guns...This_I_Love.mp3

http://rapidshare.com/files/159314454/Guns..._In_The_Rye.mp3

http://rapidshare.com/files/159323219/Guns...ses_-_Sorry.mp3

http://rapidshare.com/files/159328771/Guns...s_-_Scraped.mp3

http://rapidshare.com/files/159337159/Guns..._Prostitute.mp3

http://rapidshare.com/files/159345742/Guns...f_The_World.mp3

http://rapidshare.com/files/159423279/Guns...t_Of_Dreams.mp3

http://rapidshare.com/files/159432405/Guns...he_Bedouins.mp3

http://rapidshare.com/files/159438310/Guns...r_s_Revenge.mp3

http://rapidshare.com/files/156504992/01_C...cy__Single_.mp3

 

E, ovo su FINALNE VERZIJE! (ne pitajte kako sam dosao do istih :D)... skoro sve ove pesme iznad imaju "sumove", ali poslusajte prvo pa onda kritikujte.

 

@Burn My Eyes

Spremi pare :D ... album od mene dobija cistu 10ku.

Edited by a_little_less_ordinary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci rofl ljudi, ja ne mogu da verujem... da je Slash radio na albumu svi bi vikali kako je ovo revolucija i kako prvi put cuju takav zvuk. Ako se vec gleda neki kvalitet Buckethead je ispred Slasha za nekoliko svetlosnih godina, tako da ono - argument ne stoji. Povrsno je suditi albumu samo zato sto Slash nije prisutan na ovom albumu.

Ja ovo nikad ne bi rekao! Sve da je do jednu pesmu potpisao!

Uopste nije pitanje ko je bolji gitarista, pitanje je stila. To, brzina, tehnicka potkovanost, skale...picke materine uopste nisu bitni (pogotovo kog Gunsa).

Uostalom, najbolje pesme je napisao Izzy, tako da ni Slash tu nije presudan.

Pokusacu jos par puta da ga preslusam, ali mislim da ovo nije moj stil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi demoi su isplivali u sredinom februara 2006. Znam, bio sam online tada, prihvatio ih oberucke :mrgreen:. Tada se moglo pronaci 4 demo pesme (Better, IRS, There Was A Time, Catcher), kasnije (prolece 2007.) su dosli i ostali demoi (The Blues, Madagascar, Chinese Democraacy). Dalje, juna 2008. godine su se na netu nasle novije verzije svih ovih prethodnih demoa plus jos 3 nove (Rhiad and the bedoins, Prostitute i If The World). Znaci ukupno 10 pesama, sve demoi (iako je kvalitete pesama dosta dobar, i dalje su demo snimci).

 

Sto znaci, SVI albumi koji mogu da se downloaduju trenutno kompilacije gore navedenih demoa, znaci finalna verzija jebenog albuma do dan-danas nije procurela. Tako da svako ko tvrdi da ima album - laze :D ... simpl ez det.

Pa to ti i ja kazem da sam imao pre 2 godine otprilike :):pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci rofl ljudi, ja ne mogu da verujem... da je Slash radio na albumu svi bi vikali kako je ovo revolucija i kako prvi put cuju takav zvuk. Ako se vec gleda neki kvalitet Buckethead je ispred Slasha za nekoliko svetlosnih godina, tako da ono - argument ne stoji. Povrsno je suditi albumu samo zato sto Slash nije prisutan na ovom albumu.

 

@sale83

Sve sto ste do sada culi su demoi, ma koliko tebi bilo tesko da mi poverujes... ako hoces da cujes kako zvuci zavrsena stvar skini ove pesme sa sl. linkova:

 

http://rapidshare.com/files/158952028/Guns...This_I_Love.mp3

http://rapidshare.com/files/159314454/Guns..._In_The_Rye.mp3

http://rapidshare.com/files/159323219/Guns...ses_-_Sorry.mp3

http://rapidshare.com/files/159328771/Guns...s_-_Scraped.mp3

http://rapidshare.com/files/159337159/Guns..._Prostitute.mp3

http://rapidshare.com/files/159345742/Guns...f_The_World.mp3

http://rapidshare.com/files/159423279/Guns...t_Of_Dreams.mp3

http://rapidshare.com/files/159432405/Guns...he_Bedouins.mp3

http://rapidshare.com/files/159438310/Guns...r_s_Revenge.mp3

http://rapidshare.com/files/156504992/01_C...cy__Single_.mp3

 

E, ovo su FINALNE VERZIJE! (ne pitajte kako sam dosao do istih :D)... skoro sve ove pesme iznad imaju "sumove", ali poslusajte prvo pa onda kritikujte.

 

@Burn My Eyes

Spremi pare :D ... album od mene dobija cistu 10ku.

 

Nema neke razlike,sem sto je prociscen zvuk,pojacan glas i sl....kostur pesme je isti,tu nema promene(sem ako to nije patka,pustio ovo,da zamaze masu,a cuva remek dela za dan izlaska albuma).

I uporedjivati Baketa(nije vise u bendu poodavno,a doduse i bio je u bendu pod ugovorom,i poput Slesa je stao na tapet,pa ga Eksl proziva gde stigne) i Slesa je besmisleno(pogotovu ako samo po brzini neko odredjuje kriterijum ko je ispred koga),a sto se tice kvaliteta imaju ga obojica,na pretek.

Ne sudim ja o albumu samo zato sto Sles,Daf,Izi i Met nisu u grupi,a itekako se oseca da ih nema(kao i sto se kod njih osecao nedostatak dobrog vokala,sva sreca pa su otkacili onog skota Skota),nego po utisku koji na mene ostavljaju te pesme.Kao sto rekoh,zvuci kao i sve ovo danas sto se izdaje, niti ima one energije,niti snage,samo neki blagi obrisi nekadasnjih gansa u vidu onog prepoznatljivog glasa i to je to.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sale

Axl ne proziva Bucketa, odakle ti to, cak stavise:

 

March 26, 2008

 

Press Release from Axl Regarding Dr Pepper

 

We are surprised and very happy to have the support of Dr Pepper with our album "Chinese Democracy," as for us, this came totally out of the blue. If there is any involvement with this promotion by our record company or others, we are unaware of such at this time. And as some of Buckethead's performances are on our album, I'll share my Dr Pepper with him.

 

Axl Rose

 

BTW, ako ti This I Love nije masterpiece, onda nemam reci, NHF. A Razlika je u mixu, produkciji (drugi producent je radio finalne verzije) od demoa, i jos jedne lead gitare koja jasno cuje i uprkos tim sumovima... ne bih rekao da nema razlike (npr Riad N The Bedouins ima novi solo i intro i novu ritam gitaru, skroz druga stvar od one prethodne). Al ako si mislio da je samo kostur i melodija pesme ista - onda ok, mislim to je sigurno ostalo isto.

 

Jos jedna stvar, ovaj album ja poredim sa danasnjom rnr scenom, tj. kakva je ponuda... kad imas gomilu sranje bendova (i supergroupa) koji ne mogu 2-3 dobre pesme da naprave ... e onda je ovaj album remek delo. Ali ako poredis ovo sa Appetitom onda jbg... mislim ne mozes porediti ovo sa Appetitom :)... vreme nastajanja ta 2 albuma je drugacije, drugacija je scena, drugaciji uticaji, bend... ma sve... jedino zajednicko im je ime GNR i Axl Rose :D.

 

@Laza

Razumeo sam te da si pre 2-3 (kao sto si napisao) godine imao ceo album... sto nikako nije bilo moguce, zato sam replicirao.

 

@hate squad

Fair enough.

Edited by a_little_less_ordinary

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sale

Axl ne proziva Bucketa, odakle ti to, cak stavise:

 

 

 

BTW, ako ti This I Love nije masterpiece, onda nemam reci, NHF. A Razlika je u mixu, produkciji (drugi producent je radio finalne verzije) od demoa, i jos jedne lead gitare koja jasno cuje i uprkos tim sumovima... ne bih rekao da nema razlike (npr Riad N The Bedouins ima novi solo i intro i novu ritam gitaru, skroz druga stvar od one prethodne). Al ako si mislio da je samo kostur i melodija pesme ista - onda ok, mislim to je sigurno ostalo isto.

 

Jos jedna stvar, ovaj album ja poredim sa danasnjom rnr scenom, tj. kakva je ponuda... kad imas gomilu sranje bendova (i supergroupa) koji ne mogu 2-3 dobre pesme da naprave ... e onda je ovaj album remek delo. Ali ako poredis ovo sa Appetitom onda jbg... mislim ne mozes porediti ovo sa Appetitom :)... vreme nastajanja ta 2 albuma je drugacije, drugacija je scena, drugaciji uticaji, bend... ma sve... jedino zajednicko im je ime GNR i Axl Rose :D.

 

@Laza

Razumeo sam te da si pre 2-3 (kao sto si napisao) godine imao ceo album... sto nikako nije bilo moguce, zato sam replicirao.

 

@hate squad

Fair enough.

 

 

"Axl Rose slagged Buckethead in a press release he wrote back at the end of March. Basically, he blames all his problems on the bucketed one:

During his tenure with the band Buckethead has been inconsistent and erratic in both his behavior and commitment - despite being under contract - creating uncertainty and confusion and making it virtually impossible to move forward with recording, rehearsals and live plans with confidence.

Later, he goes on to say that Buckethead was just in Guns N Roses to get a deal with Sanctuary Records."

 

Imali su ratni okrsaj u vreme kad je Baket napustao ganse,tj kad mu je istekao ugovor.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam preslusao album (barem to sto sad do sada nabavio) 2 puta. i ne svidja mi se. naravno, postoji dobrih delova, ali kao celina je, onako, osrednje. mogu da budem die hard fan ovog benda, ali dzaba. briga me da li je produkcija ovakva ili onakva, to nema veze sa ponudjenim pesmama na albumu. oni lupovi/semplovi na pojednim delovima su mi bas bezveze. hm.. za jedan dobar adrenalinski r'n'r mora vise. i kad budem nabavio i preostalih par pesama, ne verujem da cu promeniti misljenje, jer ne mogu 2 pesme da izvuku ceo disk. pevanje da ne spominjem, jeste puno godina proslo, ali.. zvuci, sto kaze moj ortak, kao da je sve napevao pa su mu crtali linije u autotune-u. cheerz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...