Jump to content

Recommended Posts

Valjevsko ima ukus zagorelog mleka...a imau olicne uslove, olicna voda i ne znam kako zaseru kod tog finalnog dela

Zaseru tako što je kao i u svakoj drugoj pivari, krao ko je koliko mogao, pa 30 godina niko ništa nije uložio u opremu.

 

Pio sam i ja IPA u Češkoj, sva su bila smeće.

 

Problem je što su im i lageri smeće. Očekivao sam po pričama neko proviđenje jer kao piješ pilsner sa izvora. Uđem u Pilsner Urquell pivnicu (znači originalnije ne može biti), tražim nefiltirirano točeno, dobijem nešto što je za nijansu bolje od industrijskog sranja iz konzerve.

 

Ista priča za Krušovice i Staropramen. Ne dajte da vam prodaju priču o češkim pivima.

Ko još pije pivo za masovnu proizvodnju i očekuje da bude vrhunsko? Kao kad bi otišao u Bavarsku i pio Löwenbräu ili Paulaner, pa se čudio što su tako loša piva. A to da je (IP) Ale bolji od pilsnera ili helles-a, nema smisla raspravljati. Kao kad bi rekao da su poslednji albumi Metalike bolji od poslednjih albuma Kreatora. Jesu za pozere i tradicionaliste, ali nisu za ljude koji znaju šta je metal :blek:

 

Elem, svako pravi pivo pre svega za svoje tržište i ako vam se neki ukus ne sviđa, ne znači obavezno da je pivo loše, već da ljudi u krugu od 50-100km od pivare vole takvo pivo :pivopije:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...

Danas svratim u podrum pica i vidim da je BIP izbacio novi asortiman. Uzeo kvas i pivo da probam. Sad prave onaj njihov kvas sa ukusom limuna i dobar je. Pivkan je kao neka nova receptura i mogu reci da uopste nije los. Meni je bolje nego ostali domaci otrovi tipa Lav, Jelen, Zajecarac...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limenka, ali sad je neka nova. Ona bela je bila otrovcina, sad je neka bez limenka. Nije bilo BIP proizvoda vise meseci i danas ih videh u podrumu pica. Moguce je da su se otvorili za "novi pocetak", pa posle ajde opet po starom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...