Jump to content

Opšta filmska tema


Lunar

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

tumblr_m4l68uKi1L1qk2h8do1_400.jpg

 

Bio pre neki dan 10 godisnjica filma. Tommy nesudjeni heroj filmske industrije. ne shvata hejt prema filmu i nada se da ce moci jos da pravi filmova u buducnosti. I ja se nadam, svetu su potrebni ovakvi kultovi od filma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prelistaj opus Majkla Dudikofa i Dolfa Lundgrina, doveli su b akciju do ivica transcedentnog.

Otvorili su svih sedam cakri. Film nije sedma umetnost, nego zabava za Sretu i kao takvog bi ga i trebalo posmatrati.

 

HAKALA NEMOJ DA GA DIRAS, JEBO TI MATER SVOOOOJU!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Вруће лето у хладном биоскопу ДОБ - најбољи филмови године

Од 28. августа до 01. септембра 2013. у 19:00 и 21:00

Дом омладине Београда//Велика сала

 

Биоскопска сала Дома омладине након недавне реконструкције најбоље је климатизована у граду. Проведите последњи талас летњих врућина у пријатној атмосфери, уз ревију филмова најновије продукције који су у току протеклих месеци, како од публике, тако и од критике, стекли готово култ статус и проглашени инстант класицима.

 

Улазнице су у продаји на Благајни ДОБ, по цени од 150 динара!

 

http://www.domomladi...filmovi-godine/

Edited by Lou

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST

Gledajte sve filmove Kemala Sunala. Kraljina opasna. U Turskoj slucajno uhvatio lika na TV-u i gledao ceo film bez da sam rec razumeo i umirao od smeha. Od tada ga trazim i saznao sam juce da je to njihov najbolji komicar u istoriji. Nesto kao turski Ckalja sa primesama Ljubise Samardzica.

 

MV5BMTQ4MjM4OTkyNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDYxMzc1MQ@@._V1._SX330_SY480_.jpg

 

<p style="margin: 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;">Gledajte sve filmove Kemala Sunala. Kraljina opasna. U Turskoj slucajno uhvatio lika na TV-u i gledao ceo film bez da sam rec razumeo i umirao od smeha. Od tada ga trazim i saznao sam juce da je to njihov najbolji komicar u istoriji. Nesto kao turski Ckalja sa primesama Ljubise Samardzica.</p>

<p style="margin: 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"> </p>

<p style="margin: 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"><img alt="" src="http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTQ4MjM4OTkyNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDYxMzc1MQ@@._V1._SX330_SY480_.jpg" style="cursor: default;" /></p>

<p style="margin: 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"> </p>

<p style="margin: 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST

Ne da mi ovaj forum da sa kompa na poslu otvorim teme - Pornici, Filmovi preporuke, a na ovoj temi nekada ovako radi. Nema ni slike sto je stavljena ni drugog dela teksta, a sve je nesto puklo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BERSERK DAY

 

Stigla je jesen, prošle su vrućine, i Sakurabana se vraća u Dom omladine Beograda. Navikli smo vas da sezonu otvaramo u velikom stilu, ali ove jeseni smo rešili da vam priredimo posebno iznenađenje: u nedelju 15. septembra u Bioskopskoj Sali, sa početkom u 14 časova, očekuje vas celodnevni program posvećen kultnom naslovu „Berserk“, koji u srcima domaće publike zauzima posebno mesto.

 

Već smo dovoljno puta pominjali „Berserk“ da bi svi već trebalo da znate o čemu se radi, ali hajde da ipak utvrdimo gradivo. Radnja ove sage je smeštena u fantazijski svet nalik na mračnu viziju evropskog srednjeg veka, i prati komplikovano prijateljstvo između Gaca, veštog ali tmurnog ratnika lišenog životnih ambicija, i Grifita, harizmatičnog stratega koji ne preza ni od čega da ostvari svoje planove. „Berserk“ se, međutim, ne pamti samo po upečatljivim likovima, epskim scenama bitaka i nesputanom nasilju, već pre svega po zrelom pristupu temama kao što su prijateljstvo, izdaja i traganje za smislom života, koje su obrađene s realizmom zavidnim za žanr kao što je fantastika.

 

Manga „Berserk“ počela je da izlazi u Japanu davne 1988. godine, i još uvek nije završena – glasine kažu da je to zato što je autor, Kentaro Miura, skliznuo u zastrašujuću opsesivnost u svom stvaralaštvu. Crtež mu je s godinama postajao sve detaljniji, a radnja zapetljanija. Pošto Miura odbija da radi uz pomoć asistenata, razmak između objavljenih poglavlja mange sve se više oteže, i kako je krenulo, pre će Džordž Martin objaviti poslednju knjigu „Pesme leda i vatre“ nego što će Miura stići i korak bliže završnici svoje sage.

 

„Berserk“ je doživeo dve anime adaptacije: kultnu TV seriju iz 1997. godine, za koju su mnogi pripadnici starije generacije fanova u zemlji Srbiji posebno sentimentalno vezani (puštali smo je u celini decembra 2012.), i visokobudžetnu bioskopsku trilogiju koja je izlazila 2012. – 2013. i koja predstavlja nešto sažetiji, ali i kompletniji prikaz mange (ako vas je ozloglašena poslednja epizoda TV serije ostavila frustrirane i besne, eto razloga da se radujete završnim scenama trećeg filma). Prvim filmom smo otvorili Japanizam 2012, a sada kada je trilogija kompletna, rešili smo da posvetimo ceo jedan dan ovom kultnom naslovu, uz ambiciozan prateći program.

 

Satnica:

 

14:00-15:20 - Berserk 1 – film – The Egg of the King

 

15:30-16:15 - Berserk kosplej radionica

Vladimir Veskov, koji je osvojio srce publike kao Gac na ovogodišnjem Japanizmu, kao i Vladimir Matić-Kuriljov, autor kostima u kome je Isidora Vlasak vodila kosplej kao Grifit, uputiće učesnike radionice u to kako da u domaćoj radinosti naprave legendarni Gacov ogromni mač (u narodu poznat i kao „daska za peglanje“) ili „iskuju“ oklop od podnih obloga, plastičnih kofa i vodovodnih cevi. Usput će prikazati i neke svoje druge rukotvorine iz „Berserk“ sveta.

 

16:15-16:45 - Berserk kviz

Fanovi „Berserka“ će dobiti priliku da ukrste figurativne mačeve i stave na probu svoje poznavanje ove sage. Pobednika očekuje ekskluzivna nagrada.

 

17:00-18:45 - Berserk 2 – film – The Battle for Doldrey

 

19:00-20:30 - Tribina – „Berserk kao kultno delo – Japan, svet i Srbija“

Stari lisci iz Sakurabane – koje ste već videli na delu na ovogodišnjoj zapaženoj tribini „Anime lektira“ – okupiće se da sa publikom prodiskutuju o značaju i uticaju „Berserka“, od Japana do Srbije

 

20:45-22:40 - Berserk 3 – film – The Advent

 

Pored ovoga, očekuje vas i izložba posvećena „Berserku“, prodajni štand Sakurabane sa popustom na izdanja „Berserk“ mange, video igra „Berserk: Millennium Falcon Hen Seima Senki no Shō“, origami izlošba inspirisana „Berserk“ svetom, kao i još neka iznenađenja.

 

Cena ulaza je 150 din. Karte će moći da se kupe na biletarnici Doma omladine Beograda

 

Vidimo se!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...