Jump to content

2018.06.10. *Stark Arena, Beograd* Scorpions


Runner

Recommended Posts

Nikad kilavije otvaranje koncerta - kreću sa "Going Out with a Bang" i naravno publika mrtva, možda svega 5% prisutnih ljudi zna tu pjesmu i sa kojeg je albuma, a među tom manjinom nisam ni ja, iako sam naprežući sjećanje tipovao da je sa posljednjeg albuma, što će se potvrditi tačnim kasnije. Mislim, ko im je kriv kad uopšte ne sviraju "Coming Home".

Bio sam na sredini južne tribine i zvuk je najvećim dijelom koncerta bio baš loš, previše pojačano i škripavo. Pred kraj se kao malo popravilo, a možda i nije, nego su se možda moje uši adaptirale na to.

Što se mene tiče, setlista je mogla biti mnogo bolja, nedostajalo mi je dosta pjesama. Medlije nikad nisam volio na koncertima, pa tako ni onaj sinoćnji sa par segmenata pjesama iz 70ih.

Ispada sada da mnogo mračim i da je koncert bio loš, ali nije tako. U suštini je koncert bio dobar, ali ništa epohalno. Evo da navedem i par pozitivnih stvari - odsvirali su "Is There Anybody There", koju baš gotivim, zatim su me prijatno iznenadili sa "Overkill" kao posvetom Lemiju, plus je Mikkey Dee imao rijetko zanimljiv drum solo.

Jbg, vidi se da su ih godine polako stigle, pokušavaju da ne budu statični, pa kao trčkaraju po bini, ali se vidi da je to sa manjkom energije. Gledao sam Scorpionse 2009. u Bugarskoj, setlista je bila donekle slična, ali mi je tada sve to djelovalo neuporedivo energičnije i bolje nego sinoć. Valjda što smo tada bili mlađi ( i ja i oni), a i što je bilo na otvorenom i što mi je bio prvi put da ih gledam.

Kad sve svedem, koncert sinoć je bio dobar, nisam se pokajao što sam otišao, ali sa druge strane ne bih ni imao bogzna za čime puno da žalim da nisam otišao.

 

Još da dodam da su me Divlje jagode sinoć prijatno iznenadili, sve sami udarački metal hitovi na repertoaru, ako se izuzmu one dvije balade koje je otpjevao Toni. Nemam pojma ko su im sada bubnjar i basista, kapiram da je pjevač taj Livio (iako sam ga drugačije zamišljao), dok sam jedino prepoznao Damjana na klavijaturama i Zeleta, naravno. :)

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...