Jump to content

2018.10.20. *SubBeerni Centar, Beograd* BG Heavy Metal Fest 3


Spaskerock

Recommended Posts

BG HEAVY METAL FEST 3

 

SubBeerni Centar, Cetinjska 15, subota 20, oktobar, 19:30-00:00.

 

#ulaznice 500 RSD u pretprodaji, na dan koncerta 600 RSD.

 

Bg Heavy metal festival 3 idealna je prilika za mlađe generacije da osete dozu pravog heavy zvuka, a i za starije da se podsete zlatnog doba žešće svirke.

 

Na festivalu nastupa 6 grupa od kojih nekoliko svira i više od 30 godina. Svi izvođači će promovisati svoje nove materijale, albume i singlove iz 2017/2018. godine i svi pevaju na srpskom jeziku. Većina albuma izašla je ove godine za izdavače kao što su PGP-RTS, One Records, Miner i drugi...

 

Dosta je vremena proteklo od poslednjeg sličnog domaćeg Heavy spektakla, tako da očekujemo ogromno interesovanje!

 

Satnica:

1. PATRIAS 19:35 - 20:10

2. FAUST 20:20 - 20:55

3. BOMBARDER 21:05 - 21:40

4. KARIZMA 21:50 - 22:30

5. PERGAMENT 22:40 - 23:20

6. KUGA 23:30 - 00:05

 

PERGAMENT je novosadska heavy metal grupa osnovana 1986 godine . Nakon odlicnog albuma prvenca // Vruca linija// iz 1986 godine 90 ih objavljuju nekoliko singlova i demo snimaka na engleskom jeziku . Na nekoliko koncerata kao stalni clan pojavljuje se i Lotke ( R.I.P). Najnovijim singlom //Fredom// iz 2018 godine najavljuju novu eru Pergamenta i to u postavi : vocal - Igor Ždrnja ,,drums - Davor Demonja Konan ,guitar - Dejan Radovanov - Deda ,guitar - Stevan Zahorjević - Baba Cajkovski, bass guitar - Nebojša Bjeletić Ćebe

https://www.facebook...f=page_internal

 

KARIZMA je beogradska Hard rock grupa osnovana daleke 1985 godine. Pioniri su Glam pokreta i zvuka u tadašnjoj Jugoslaviji sa ukupno 3 objavljena albuma za najveću srpsku izdavačku kuću PGP-RTS. Grupa sa hitovima kao što su // Vrati se //, .. U snovima // itd. Više učešća na Zaječarskoj gitarijadi, turneja sa Kerberom, Hit Beograda svedoci su jednog vremena i značaja ovog sastava za domaći Hard / Heavy zvuk.

https://www.facebook...karizmabeograd/

 

FAUST je hard/heavy sastav iz Subotice formiran 1990 godine, predvođen pevačem Tiborom Cindrićem. Od samog starta grupa uporedo sa našim radi i iste kompozicije na Mađarskom jeziku.

Objavili su ukupno 5 studijskih albuma za oba govorna podrucja . Faust je grupa sa hitovima kao sto su // Na tvojim grudima // , //Pogledaj me // itd .

https://www.facebook...59418727453272/

 

BOMBARDER je kultna domaća Speed metal grupa oformljena 1986. godine u Sarajevu. Predvođeni Nešom sredinom 90-ih svoj uspešan rad nastavljaju u Beogradu. Brojka od 7 studijskih albuma, dosta koncerata, festivala i 30-ak godina rada svrstavaju ovu grupu u jedan od značajnijih domaćih sastava u oblasti heavy metala.

https://www.facebook...--311061508780/

 

PATRIAS je smederevska heavy metal grupa oformljena 2005. godine sa ukupno 2 studijska izdanja. Poslednji album // Imperator // izdali su ove godine za izdavačku kuću One records, pa će ovaj nastup biti svojevrsna promocija tog izdanja.

https://www.facebook...ias.semendria.1

 

KUGA je beogradski Heavy/Speed/Thrash metal sastav osnovan 2003. godine sa atmosferom 80-ih u svojoj svirci. Iza sebe imaju 2 studijska albuma, reizdanje prvog i najnoviji Maxi singl: Lusija. Drugi album // Vatra u nama// kao i reizdanje prvog albuma // Najcrnje Noći// objavljeni su za izdavačku kucu One records iz Beograda. Grupa ovim koncertom obeležava 15 godina aktivne kraijere i promoviše novi materijal sa pesmama kao što su Lusija, Đavoli ja i ti, Debela žena itd.

https://www.facebook...rupaKugaSrbija/

 

b3reb8.jpg

Edited by Talvi
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meni je bilo fino na festivalu, jedno lijepo okupljanje bendova, a i fanova. Moglo je svakako biti i više ljudi, ali nije ni bilo prazno. Klub je ok, enterijer djeluje zanimljivo kad se po prvi put uđe tamo i rekao bih da je za ovakav tip svirki ono odgovarajući prostor. Ozvučenje je variralo od benda do benda, neke je zapao bolji zvuk (Faust, Kuga), a neke lošiji (Patrias). Meni je najbolje bilo tokom svirke Fausta, odsvirali su nekoliko stvari sa meni omiljenog albuma "Olujni jahač"! :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...