Jump to content

2019.04.02. *Jazz Kantina Lisabon, Beograd* Chrysta Bell


VoivodBG

Recommended Posts

Quote

Zvezda poslednjeg Twin Peaks serijala u kom je tumačila lik seksi FBI agentice Temi Preston (Tammy Preston) - zanosna muzičarka i glumica Krista Bel (Chrysta Bell) ponovo dolazi u Beograd sa svojim pratećim bendom.

Krajem 2017, u okviru Paralel festivala uživali smo u njenom rasprodatom i prepunom koncertu u Kulturnom Centru Grad.

Ovog aprila (utorak, 2.4), u okviru svoje aktuelne svetske turneje FEELS LIKE LOVE Tour 2019, "mistična sirena" kako je strani mediji često opisuju, nastupiće u potpuno novom beogradskom klubu Jazz kantina Lisabon (Čavketov prolaz, Kombank Dvorana) i izvesti premijerno pesme sa svog novog, četvrtog studijskog albuma, koji će svetlost dana ugledati upravo početkom aprila.

Kada je reč o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Krista Bel je kraljica eklektike u kojoj se paralelno mešaju new vave, post punk i dark disco, a čiji je muzički ukus formiran na najboljim uticajima Kejva, Bauhuasa i Bouvija (Nick Cave, Bauhaus, David Bowie) kojima neretko odaje počast i obradama njihovih pesama, koje voli da izvodi i uživo.

Istovremeno, u muzici Kriste Bel i njenih saradnika (a ceo prethodni album je uradila s Dejvidom Linčom i Džonom Perišom, producentom Giant Sand) oseća se i mističniji uticaj Massive Atack, PJ Harvey, Portishead..., sve zajedno Kristu Bel smartaju personifikacijom dreamy pop-a i kako pojedini kritičari navode "otelotvorenjem Linčovog surealizma" (David Lynch; surrealism).

Ukratko, ako bismo želeli da u svega nekoliko reči opišemo muziku i nastup Kriste Bel, citirali bismo kritičara časopisa NME: "Kao da Lana Del Rej peva pesma Serža Gejnsbura."



Karte u pretprodaji još dva dana 1800, posle poskupljenje.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...