Jump to content

2019.06.07. *Dom omladine, Beograd* The Strange


badass

Recommended Posts

Petak, 7. jun @ Dom omladine | 21:00

spacer.png

 

Quote

U numeri Ice And Pinewood Trees sa albuma „Sonic Bullets – 13 From The Hip“ hrvatskog surf-rock benda Bambi Molesters iz 2001. kao vokal gostuje Chris Eckman, tada još uvek lider The Walkabouts, a iz te saradnje par godina posle nastao je i sastav The Strange (Chris + kompletni Bambi Molesters). Najpre kao projekat koji je objavio debi album „Nights Of Forgotten Films“ 2004. za Dancing Bear Records, a 14 godina potom kao full-time bend po objavi kraja Bambi Molesters ovog leta. Drugi album The Strange zove se „Echo Chamber“ i objavljen je početkom oktobra za Dancing Bear Records.
Album su snimili Bambi Molesters i Chris Eckman u praškom SONO studiju. Snimatelj i koproducent je legendarni Phill Brown, a producent Antonio Gramentieri, u poslednje vreme ključni čovek Alejandro Escovedo benda. Radi se o ozbiljnoj americana/baroque-pop ploči kojom dominira Chrisov bariton evocirajući najbolje momente Walkabouts iz prve polovine 90-tih sa albuma „New West Motel“, „Satisfied Mind“ i „Setting The Woods On Fire“. The Strange su osmočlana ekipa: bubnjevi, bas, tri gitare, dva duvača i klavijature. Chris Eckman je glavni, ali imaju i prateće, te gostujuće vokale; produkcija je raskošna, u par pesama imaju prašku filharmoniju na pozajmici kao što su imali i solidan budžet da kvalitetno snime ovih 10 numera koje će ih uvrstiti u vrh ovogodišnje produkcije americana žanra.
Chris Eckman je po prvi put sam u glavnoj roli kao frontman na vokalu i sporadično sa akustičnom gitarom. Ide mu sjajno sudeći po recenzijama „Echo Chamber“ u hrvatskoj štampi i kratkom tizer nastupu povodom izlaska albuma sredinom oktobra u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Dalibor Pavičić (gitarista Bambi Molesters i koautor pesama na „Echo Chamber“) i on uradili su sjajan posao i sada je pravi trenutak za The Strange.

The Strange su od leta i raspada The Bambi Molesters u sledećoj postavi: Chris Eckman, Dalibor Pavičić, kompletni My Buddy Moose i dvočlana duvačka sekcija (saksofon i truba). Njih osmorica stižu u Beograd u subotu, 15. decembra i odsviraće debitantski koncert u Kulturnom centru Grad od 22:00. Ulaznice po promotivnoj ceni od 1000 dinara @ Ticket vision, Pub Brod i Dnevni Čilton do 31. maja. Od 1. juna 1400 i na dan koncerta 1800.

 

https://thestrange.info/

https://www.facebook.com/thestrangemusicofficial/

https://badmusicforbadpeople.com/the-strange-2/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...