Jump to content

Misþyrming


Talvi

Recommended Posts

  • 1 month later...

Dve nove pesme koje su svirali uzivo prethodnih par godina i nisu nesto zvucale. No opet i Alglelymi materijal koji su svirali par godina pre izlaska albuma i nije nesto zvucao tada jer je bio dosta siroviji i nedovrsen. Najava za album je poprilicno jaka, nadam se da je i istinita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dosta dobro izdanje. Opis u najavi albuma nije lagao. Malo je cudno jer sem prve polovine Með harmi nema toliko klasicnih Misthyrming momenata. Pitam se kako ce i pesme sa ovog novog izdanja uklopiti u setlistu uzivo. Sa Með hamri su otvarali jedno vreme i bas je odskakala od ostalih pesama.
Cisto sumnjam ali i dalje se nadam da cu ih uspeti videti 15.01. u Bratislavi. Oni su hedlajneri pa ce valjda i setlista biti malo duza nego na festivalima. Barem da uspem cuti dve-tri sa Songvar.. prvenca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni nakon 3-4 slušanja krajnje neinteresantan album, svakako za klasu slabiji od prvenca, a o poređenju sa Algleymi da i ne govorimo. Zvuče kao bilo koji skandinavski bend, totalno su izgubili melodiju i islandski zvuk koji ih je krasio.

Vrlo verovatno razočaranje godine.

Čak i ovaj intervju je prilično priglup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 12/15/2022 at 2:29 PM, Talvi said:

Með hamri” is the first record without MISÞYRMING’s original drummer, H.R.H. Two months before recordings started, D.G. brought in M.S. who played with SVARTIDAUÐI from the start until their recent demise.

Raspao se Svartidaudi

https://www.metal-archives.com/bands/Svartidauði/3540303310

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sviđa mi se ovo skroz, jer realno je bilo da sam taj zvuk koji su isprva gajili oni i Svartidaudi, koliko god predobar, nije preterano širok po mogućnostima i nije slučajno što su i jedni i drugi to raširili u druge pravce, biće dosta poređenja sa Revelations ovde

što se ovog albuma tiče, vratili su se na stil sa prvenca i pomešali sa ponajviše švedskim zvukom, recimo prva pesma mi zvuči kao miks prvog albuma i nekog noviji Marduk / Funeral Mist fazona, a što dalje ideš kroz album postaje i sve melodičnije, sve do onih nekih a kapela valkira i sličnih melodic black začina od pre 20ak godina 😄 

vrteće se, ima ovde masa materijala za slušanje baš

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 12/17/2022 at 9:47 AM, kuruz said:

ubija novi, dosta je bolji od prošlog
 

Razumem da svako ima drugaciji ukus ali ne 🤣

Algleymi je trenutni vrhunac ovo benda. Odlicna produkcija, rifovi koji prste u svakoj pesmi i bukvalno ti treba na prvo slusanje nekoliko puta da se vratis da poslusas opet jer si nesto propustio ili svaki drugi put otkrijes nesto novo, odlicno osmisljena kompozicija bubnjeva koji pored rifova voze ceo album.
Mislim da je i bilo previse ocekivati da ce nadmasiti taj album. Nije mi Medj Hamri los album, cak sta vise svidja mi se ali jako tesko da moze prici Algleymi u nekom direktnom poredjenju ili jos smesnije da se kaze da ga nadmasi. Sem Medj Harmi nema tu mnogo Misthyrming pecat rifova i atmosfere. Provuce se tu i tamo poneki, ali vise idu na siroviju atmosferu i udaljavaju se od zvuka prethodnog albuma sto je mnogima ogroman minus. Ono sto meni smeta je predugacak outro na vecini pesama.

Prvenac je vrhunski ali nazalost samo uzivo, a studijski krs. Ima snimak sa Andkristni 2021 kada su svirali skoro ceo album. Vrhunski zvuci jer se cuju jasno melodije, vokali i deonice koje su i najbolje stvari tog albuma. Studijski je to bas pokopano sa ritam gitarom i bubnjevima.

Nadam se da su se barem navezbali sa "novim" bubnjarom jer su se bas raspadali otkako je Helgi otisao.

Edited by dimmu1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...